Naslovi
Beta - pregled vesti za
Nedelja, 1. avgust 2004. u 14 časova
Srbija i Crna Gora
BEOGRAD - Lokalni izbori u Srbiji biće održani 19. septembra, izjavio je u nedelju predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković. Marković je rekao da izbori neće biti održani u onim opštinama u kojima su već održani po novom zakonu od 13. juna 2002. .
 
JAGODINA - Lider Nove Srbije Velimir Ilić založio se u nedelju da najuži državni vrh zauzme jedinstven stav oko izlaska Srba na parlementarne izbore na Kosovu i Metohiji 23. oktobra.
 
BEOGRAD - Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić pozvao je u nedelju haške optuženike koji su na slobodi da se ne predaju i kao razlog za to naveo tretman predsednika radikala Vojislava Šešelja koji je u pritvoru tog suda gde je optužen za ratne zločine.
 
PODGORICA - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić ocenio je da Crna Gora, ako se njeni građani na referendumu opredele za njenu nezavisnost, "neće moći da opstane sama duže od dve ".
 
PODGORICA - Potpredsednik crnogorske skupštine Dragan Kujović optužio je u nedelju lidera Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića da tezama o promeni strukture stanovništva u slučaju osamostaljenja Crne Gore "svesno i sa namerom prepada" deo njenih građana.
 
Svet
 
BRISEL - Plan UNMIK-a za decentralizaciju na Kosovu predlaže stvaranje "probnih opštinskih projekata" već početkom 2005. , preoblikovanje opština u pokrajini u cilju bolje zaštite Srba i pravo učešća na izborima svih manjina koje su tamo živele pre 1999. , rekli su Beti zvaničnici u EU i diplomatski izvori u Briselu.
 
MOSKVA - Za vreme ovomesečnog predsedavanja Rusije Savetom bezbednosti UN, u centru pažnje biće Kosovo, Irak i Bliski istok, izjavio je zamenik ruskog ministra inostranih poslova Jurij Fedotov.
 
KETA - Pakistanski pobunjenici ubili su šest osoba, uključujući i pet vojnika, u provinciji Balučistan na jugozapadu Pakistana, u nedelju saopštila je policija.

http://www.beta.co.yu/

<<pozadina.gif>>

Одговори путем е-поште