Naslovi
Beta - pregled vesti za
Sreda, 4. avgust 2004. u 14 časova
Srbija i Crna Gora
BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore Zoran Šami zakazao je u sredu sednicu parlamenta državne zajednice na kojoj će se raspravljati o himni SCG za sredu 11. avgust.
 
BEOGRAD - Ofanziva hrvatske vojske i policije "Oluja" 1995. bila je "ogromna tragedia", pre svega za narod Republike Srpske Krajine, koji je tada izbegao i mahom se nikada nije vratio, izjavio je za londonski Bi-Bi-Si (BBC) američki ambasador u Hrvatskoj u vreme te akcije Piter Galbrajt.
 
BEOGRAD - Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke Srbije (DSS) u Skupštini Srbije Miloš Aligrudić izjavio je da je raspisivanje vanrednih izbora nakon donošenja novog ustava "prirodan i najbolji red poteza za državu".
 
KOSTOLAC - Štrajkački odbor delova Javnog preduzeća "Površinski kopovi Kostolac" i pomoćnik republičkog ministra za energetiku Saša Stojanović kasno sinoć postigli su sporazum o izmenama Pojedinačnog kolektivnog ugovora.
 
PODGORICA - Radnici podgoričke fabrike "Radoje Dakić" odlučili su u sredu da privremeno prekinu štrajk i da nastave pregovore sa crnogorskom vladom o konačnom rešavanju statusa tog preduzeća.
Svet i region
UJEDINJENE NACIJE - Savet bezbednosti UN u četvrtak će održati sednicu o Kosovu, objavljeno je na sajtu Ujedinjenih nacija.
 
BANJALUKA - Kancelarija za borbu protiv korupcije Evropske komisije (OLAF) istražuje "šećernu aferu" u Bosni i Hercegovini, potvrdio je u sredu portparol Delegacije Evropske komisije u BiH Frane Maroević.
 
PRAG - Češki predsednik Vaclav Klaus imenovao je u sredu novu vladu na čelu sa najmlađim premijerom u češkoj istoriji, 34-godišnjim Stanislavom Grosom

http://www.beta.co.yu/

<<pozadina.gif>>

Одговори путем е-поште