Beta - pregled vesti za
Petak, 3. marta 2006. u 14 časovaBRISEL - U aprilu ove  počeće pregovori o liberalizaciji viznog režima EU za studente i istraživačce iz SCG, izjavio je agenciji Beta ministar prosvete i sporta Srbije Slobodan Vuksanović.

HAG - Zastupnik BiH Alen Pele tvrdio je u petak pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu da SCG krši međunarodnu konvenciju o genocidu time što ne hapsi generala Ratka Mladića, optuženog za genocid nad nesrbima u BiH.

BEOGRAD - Savetodavni komitet Saveta Evrope apelovao je na kosovske privremene institucije da poboljšaju zaštita manjinskih zajednica na Kosovu, pošto je konstatovao da se diskriminacija i netolerancija prema njima nastavlja.

SOMBOR - Na Velikom bačkom kanalu kod Bačkog Monoštora u petak ujutro je pronađen uginuo labud za koga se sumnja da je oboleo od ptičijeg gripa, rekao je za Betu epizootolog iz Veterinarskog specijalističkog instituta u Somboru Bratislav Kisin.

ZRENJANIN - Srednji Banat je potencijalno najugroženije područje od zaraze ptičijeg gripa, jer u njemu živi 30 odsto ptica Srbije, a u vreme seoba ptica taj broj se znatno povećava, rečeno je na sastanku u petak članova radne grupe za praćenje ptičijeg gripa u opštini Zrenjanin.

BEOGRAD - Direktor Uprave za veterinu Srbije Dejan Krnjajić izjavio je u petak da veoma visok nivo kontrole velikih proizvođača živinskog mesa garantuje da su njihovi proizvodi potpuno sigurni za jelo.

PODGORICA - U Crnoj Gori nema ptičijeg gripa, potvrdio je u petak agenciji Beta direktor republičke Veterinarske uprave Ivan Popović.

BIJELO POLJE - Na graničnim prelazima Dobrakovo kod Bijelog Polja, Jabuka kod Pljevalja, Kula i Dracenovac kod Rožaja preventivno se dezinfikuju sva vozila koja iz Srbije ulaze u Crnu Goru.
 

Одговори путем е-поште