-----
 
UPR:MILOSSEVICH-HAG-LILICH

LILIĆ:PORAZ I MEĐUNARODNE ZAJEDNICE I HAŠKOG TRIBUNALA

11.3.2006 15:56 BEOGRAD (Tanjug) - Bivši predsednik Savezne Republike Jugoslavije Zoran Lilić, povodom smrti Slobodana Milosevića danas u zatvoru Haškog tribunala, izjavio je Tanjugu da to predstavlja veliki poraz i međunarodne zajednice i tog suda.

Lilić je izrazio veliko žaljenje, i iz ličnih razloga, zbog smrti Miloševića i ocenio da je time izgubljena velika šansa da se dođe do prave istine o razbijanju bivše Jugoslavije i dešavanjima na Kosovu i Metohiji.


UPR:MILOSSEVICH-VUCCELICH-REAGOVANJE

VUČELIĆ:MILOŠEVIĆ LIKVIDIRAN U TRIBUNALU U HAGU

11.3.2006 15:55 BEOGRAD (Tanjug) - Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Milorad Vucelić izjavio je danas, povodom smrti Slobodana Miloševića, da je to ''velika tragedija za srpski narod, Srbiju, porodicu Miloševića, za SPS i sve iskrene patriote i ljude dobre volje u Srbiji''.

Vučelić je u izjavi Tanjugu kazao da je Milošević likvidiran u Tribunalu u Hagu i da mu je i pored teške bolesti i svih argumentovanih nalaza onemogućeno lečenje.


UPR:MILOSSEVICH-JOVANOVICH-REAGOVANJE

JOVANOVIĆ: ŽAO MI JE ŠTO NIJE ISPORUČEN RANIJE

11.3.2006 15:54 BEOGRAD (Tanjug) - Predsednik Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović rekao je danas povodom smrti Slobodana Miloševića u Tribunalu u Hagu da mu je žao što Milošević Hagu nije isporučen 10 godina ranije, imajući u vidu sve ono što je njegova politika za sobom ostavila.

Jovanović je kazao da bi za sve bilo korisnije da su sudski postupci u Hagu bili završeni i da nam je sud saopštio sudsku odluku, umesto političke, kakvu su Miloševiću građani saopštili još pre nekoliko godina.


UPR:MILOSSEVICH-HAG-POSTUPAK

FILA: PREMA PRAVILNIKU SUDA POSTUPAK ĆE BITI OBUSTAVLJEN

11.3.2006 15:48 BEOGRAD (Tanjug) - Beogradski advokat Toma Fila objasnio je danas u izjavi Tanjugu da će postupak, koji se u Haškom tribunalu vodi protiv bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, prema Pravilniku tog suda biti obustavljen zbog njegove smrti.

Fila, koji je naglasio da Haškom sudu nije bilo u interesu da Milošević umre u toku suđenja, ocenio je da u ovom slučaju postoji odgovornost suda, jer okrivljenom nisu bili obezbeđeni adekavatni uslovi za zaštitu zadravlja i života.


UPR:MILOSSEVICH-REAGOVANJE-IVANOVICH

IVANOVIĆ: HAŠKI SUD JE DIREKTNO UZROKOVAO SMRT MILOSEVIĆA

11.3.2006 15:34 KOSOVSKA MITROVICA (Tanjug) - Predsednik Srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je Tanjugu da je Haški tribunal, sprečavanjem lečenja u Moskvi Slobodana Miloševića, direktno uzrokovo njegovu smrt i da će taj sud zbog toga teško sprati ljagu sa sebe.

On je naglasio da je za sve na Balkanu bilo važno da se dođe do kraja suđenja Miloševiću i otkrije istina, odnošno pozadina raspada bivše Jugoslavije.


SPR:MIRJANA MARKOVICH-CNN-MILOSSEVICH

MIRJANA MARKOVIĆ: TRIBUNAL JE UBIO MOG MUŽA

11.3.2006 15:33 BEOGRAD (Tanjug) - Supruga bivšeg jugoslovenskog i srpskog predsednika Mirjana Marković izjavila je američkoj TV mreži Si-En-En (CNN) da je Tribunal u Hagu ''ubio njenog muža''.

Govoreći o Međunarodnom sudu u Hagu, posle vesti da je Milošević pronađen mrtav u svojoj ćeliji u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala Markovićeva je istakla da je Tribunal ''ubio njenog muža''.Američka televizija nije navela kako je stupila u kontakt sa Markovićevom i gde se ona trenutno nalazi.


UPR:MILOSSEVICH-REAGOVANJE-DS

PETROVIĆ: OD DANAS MILOŠEVIĆ JE DEO ISTORIJE

11.3.2006 15:22 BEOGRAD (Tanjug) - Od danas Slobodan Milošević je deo istorije i ne učestvuje u političkom životu Srbije, izjavio je Tanjugu potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović i uputio saučešće, u svoje i u ime DS, Miloševićevoj porodici i Socijalističkoj partiji Srbije.

''Slobodan Milošević i Demokratska stranka su bili veliki politički protivnici od trenutka kada je parlamentarizam u Srbiji ozakonjen do danas i vodila se grčevita borba koje će vrednosti biti vladajuće'', rekao je Petrović.


UPR:MILOSSEVICH-REAGOVANJE-SRS

SRS: U SRBIJI VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO

11.3.2006 15:22 BEOGRAD (Tanjug) - Srpska radikalna stranka izrazila je danas ''najiskrenije saučešće porodici Slobodana Miloševića, svim građanima Srbije i celokupnom spskom narodu, zbog tragične smrti nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ''.

''Srpski radikali konstatuju da je Haški tribunal uz pomoć domaćih satrapa ubio Slobodana Miloševića'', navodi se u saopštenju i dodaje da ''tužilaštvo i lažne sudije Haškog tribunala snose najveću odgovornost za njegovu smrt''.


UPR:MILOSSEVICH-REAGOVANJE-CCOVICH

ČOVIĆ: SMRT MILOŠEVIĆA, VELIKA SRAMOTA ZA TRIBUNAL

11.3.2006 15:13 BEOGRAD (Tanjug) - Predsednik Socijaldemokratske partije Nebojša Čović izjavio je danas da je smrt Slobodana Miloševića velika sramota za Tribunal u Hagu, za međunarodnu instituciju koju su osnovale Ujedinjene nacije sa ciljem, kako kažu, pravde i pomirenja demokratičnosti i dermokratizacije.

Čović je u izjavi Tanjugu kazao da je smrt bilo kog čoveka ružna vest i da, bez obzira na sve razlike koje su imali i na sve kroz šta su prošli, izjavljuje saučešće porodici Milošević.


Одговори путем е-поште