Srbija

UPR:VREME-PROGNOZA

JUTRA SVE TOPLIJA, POPODNEVA I DALJE OBLAČNA S PLJUSKOVIMA

12.6.2006 14:05 BEOGRAD (Tanjug) - Sutra će u severnim i zapadnim krajevima, kao i na Primorju biti pretežno sunčano i malo toplije. U planinskim krajevima, na jugu i istoku promenljivo oblačno sa pojavom lokalnih pljuskova i grmljavine u popodnevnim satima.

Vetar slab severni i severozapadni, minimalna temperatura od 8 do 14, na jugu Crne Gore do 16, a maksimalna od 19 do 25, na jugu Crne Gore do 27 stepeni, a u Beogradu maksimalno oko 23 stepena.


UPR:TADICH-TUZZIOCI-USTAV

TADIĆ: TUŽILAŠTVO DA BUDE VAN UTICAJA IZVRŠNE VLASTI

12.6.2006 14:01 BEOGRAD (Tanjug) - Predsednik Republike Boris Tadić razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženja javnih tužilaca i zamenika tužilaca o položaju javnog tužilaštva u budućem ustavu Srbije, saopšteno je iz Kabineta predsednika Srbije.

U saopštenju je navedeno da se Tadić založio da tužilaštvo mora biti van uticaja izvršne vlasti da bi ispunilo svoju osnovnu funkciju. Sagovornici su se složili da javno tužilaštvo mora biti samostalno i nezavisno u svom funkcionisanju, ali da istovremeno moraju postojati stručni kriterijumi za imenovanje i utvrđivanje stručne odgovornosti javnih tužilaca i njihovih zamenika.


UPR:SRBIJA-SKUPSSTINA-SEKRETAR

DANILOVIĆ: DO KRAJA MESECA AKTI O PRIORITETIMA

12.6.2006 13:15 BEOGRAD (Tanjug) - Sekretar Skupštine Srbije Marko Danilović rekao je danas novinarima, posle sednice Administrativnog odbora, da će do kraja meseca pripremiti sve akte o utvrđivanju prioriteta koji su neophodni za nesmetano funkcionisanje parlamenta zbog pridodatih obaveza i nadležnosti koje su prenete sa Skupštine SCG.

Danilovih je rekao da se već suočava sa problemima koji se tiču međunarodnih obaveza, jer je danas u poseti Beogradu delegacija Svekineskog kongresa, koju je pozvala Skupština državne zajednice, a sada su gosti Skupštine Srbije.


UPR:SRBIJA-SKUPSSTINA-ODBOR

POSLANICIMA SKUPŠTINE SCG PRESTAO MANDAT 3. JUNA

12.6.2006 12:35 BEOGRAD (Tanjug) - Administrativni odbor Skupštine Srbije konstatovao je danas da je poslanicima parlamenta SCG mandat prestao 3. juna i da prava, koja imaju po zakonima države Srbije, ostvaruju još šet meseci.

Odbor je takođe odlučio da o izveštaju o prestanku mandata članova Saveta ministara državne zajednice raspravlja po isteku 45 dana od donošenja Odluke o preuzimanju nadležnosti. Administartivni odbor je ovlastio sekretara Skupštine Marka Danilovića da donese potrebne akte i preduzme mere koji se neophodne da bi se ostvarile preuzete nadeležnosti od Skupštine SCG.


UPR:SRBIJA-VOJSKA-STRATEGIJA

SAMARDŽIĆ-MARKOVIĆ: USVOJEN STRATEGIJSKI PREDLOG ODBRANE

12.6.2006 12:19 BEOGRAD (Tanjug) - Pomoćnik ministra odbrane Srbije Snežana Samardžić-Marković izjavila je danas da je na kolegijumu Ministarstva odbrane usvojen strategijski predlog odbrane, dokument koji predstavlja pravni okvir za dalje reformske procese u sistemu obrane.

Samardžić-Marković je najavila da će taj dokument u najskorije vreme biti upućen na javnu raspravu i dodala da će najverovatnije u sredu strategijski predlog odbrane biti predstavljen predsedniku Srbije Borisu Tadiću.


UPR:SRBIJA-SKUPSSTINA-SEDNICA

POSLANICI RASPRAVLJAJU O ZAKONU O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU

12.6.2006 11:09 BEOGRAD (Tanjug) - Skupština Srbije danas je nastavila rad raspravom o Predlogu zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Obrazlažući zakon, ministarka poljoprivrede Ivana Dulić-Marković ukazala je da se njime predviđa ukrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta i daje mogućnost davanja u zakup na višegodišnji period, čime se poljoprivredno zemljište, na neki način, stavlja pod brigu države.


UPR:NSAD-SUD-SAOPSSTENJE

VOJNIK ZORAN STOJANOVIĆ PRONAĐEN MRTAV

12.6.2006 11:07 NOVI SAD (Tanjug) - Okružni sud u Novom Sadu danas je saopštio da je na privremenom strelištu u Vojnoj pošti 5920 Subotica juče popodne pronađen mrtav vojnik po ugovoru Zoran Stojanović (26), rodom iz Poligoraca kod Niša a sa prebivalištem u Novom Žedniku.

Pored vojnikovog tela pronađen je pištolj marke TT, kalibra 7,62 mm-M57, a na telu je prilikom uviđaja ustanovljena jedna prostrelna rana.K ako je navedeno u saopštenju, Stojanović je poslednji put viđen juče oko 7:30 časova na privremenom strelištu gde je trebalo da dežura od sedam do 19 časova, a njegovo telo pronađeno je na istom mestu u popodnevnim časovima.


UPR:SOMBOR-DUNAV-VODOSTAJ

DUNAV I DALJE OPADA, JUTROS 570 CENTIMETARA

12.6.2006 10:47 SOMBOR (Tanjug) - Vodostaj Dunava kod Bezdana opao je u protekla 24 sata za 22 santimetra i iznosio je 570 santimetara, rečeno je jutros Tanjugu u glavnoj vodomernoj stanici.

Od 3. juna na sektoru D 12, od državne granice do Bogojeva, na snazi su redovne mere odbrane od poplava.

Одговори путем е-поште