Title: Message
Okoncana istraga o Šaćirbegovićevim malverzacijama
Datum dodavanja: 07. 09. 2001.
   
Dio od 610.982 dolara prebacio na licni racun...

Predsedavajuci Saveta ministara BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je da se posle istrage Finansijske policije BiH u kojoj je dokazano da je bivši ambasador u UN Muhamed Šacirbegovic vršio novcane zloupotrebe, sada ceka da tužilac uradi svoj deo posla. "U prvom trenutku nisam mogao da poverujem da je to istina, ali posle policijske istrage dokazi su bili toliko ocigledni i sada cekamo da tužilac uradi svoj posao", rekao je Lagumdžija za "Vashington post". Šacirbegovic se nalazi u centru istrage u kojoj je Finansijska policija BiH zakljucila da je iz misije BiH u UN prošle godine nestalo 610.982 dolara vladinog novca, kao i da je korišceno "dvojno knjigovodstvo" da bi se prikrilo ono što se desilo, kako bi Šacirbegovic pokušao da vrati novac. Finansijska policija BiH je zakljucila da je deo nestalog novca prebacen na Šacirbegovicev licni racun u banci Cejs Menheten u Njujorku.

"Kada je bio suocen s optužbama, Šacirbegovic je pružio konfuzna i kontradiktorna objašnjenja za transfere", piše u policijskom izveštaju. Bivši šef Misije BiH demantovao je optužbe rekavši da je novac nekada bio korišcen bez punih ovlašcenja, ali da je uvek bio trošen na zvanicne poslove BiH.

"Nigde nisam licno profitirao", kaže Šacirbegovic koji je u decembru smenjen s dužnosti ambasadora u UN i sada radi za ICN Pharmaceuticals Inc. (kompanija bivšeg premijera SRJ, Milana Paniæa) u Njujorku.

Pismo Izetbegovicu
U pismu upucenom bivšem predsedniku BiH Aliji Izetbegovicu, priznao je da je imao troškove od 609.253 dolara, koje nije odobrio MIP, kao i da je za te troškove odobrenje mogao da traži samo od Izetbegovica koji je u odgovoru takva objašnjenja odbacio kao "potpuno neprihvatljiva". Demantovao je i da je odobrio 292.000 dolara za advokate koji su zastupali BiH u tužbi protiv SRJ u Hagu.

Izvor: Glas javnosti
NSP Lista isprobava demokratiju u praksi
==^================================================================
EASY UNSUBSCRIBE click here: http://topica.com/u/?bUrBE8.bVKZIq
Or send an email To: [EMAIL PROTECTED]
This email was sent to: archive@jab.org

T O P I C A -- Register now to manage your mail!
http://www.topica.com/partner/tag02/register
==^================================================================

Одговори путем е-поште