Title: Message

Svetska banka poklonila Vladi SRJ 10 miliona dolara

Dolari za socijalu

BEOGRAD (Beta) - Potpredsednik Savezna vlade Miroljub Labus i novi šef misije Svetske banke Beogradu Rori O’Saliven zaključili su ugovor o poklonu Banke vrednom deset miliona dolara za socijalnu podršku budžetu Srbije.

Na konferenciji za novinare, Labus je istakao da je SB ukupno poklonila Jugoslaviji 30 miliona dolara, od čega je još ostalo da bude ugovoreno dva miliona dolara namenjenih realizaciji projekta izgradnje vodovoda u Crnoj Gori. Prema njegovim rečima, ranije zaključeni ugovori od po šest miliona dolara poklona za elektroprivredu, razvoj finansijskog sektora i podršku privatizaciji upućeni su Saveznoj skupštini na ratifikaciju.

Namenu ugovorenih 10 miliona dolara za socijalne potrebe odrediće vlada Srbije i resorno ministarstvo, istakao je Labus, napominjući da su donacije SB izuzetak i da pokazuju koliko su savezna i republičke vlade okrenute zaštiti najsiromašnijih slovjeva stanovništva.

On je ocenio da će do kraja godine biti zaključen ugovor sa SB o konsolidacionom zajmu i vraćanju duga.

Prema njegovim rečima, sa šefom misije SB razgovarao je i o zajmovima za strukturno prilagođvanje. On je podsetio da su pre nekoliko dana SB i IDA (Međunarodna asocijacija za razvoj) odobrili okvirni iznos od 540 miliona dolara kredita za naredne tri godine.

Od ukupno 540 miliona dolara, prva tranša koja bi trebala da stigne u ovoj fiskalnoj godini Svetske banke iznosi 200 miliona dolara, a druge dve biće po 170 miliona dolara. Šef misije SB Rori O’Saliven je istakao da je naglasak aktivnosti te banke u SRJ na socijalnoj zaštiti, zdravstvu, obrazovanju i pružanju pomoći u restrukturiranju privrede ka tržišnoj ekonomiji.


NSP Lista isprobava demokratiju u praksi
==^================================================================
EASY UNSUBSCRIBE click here: http://topica.com/u/?bUrBE8.bVKZIq
Or send an email To: [EMAIL PROTECTED]
This email was sent to: archive@jab.org

T O P I C A -- Register now to manage your mail!
http://www.topica.com/partner/tag02/register
==^================================================================

Одговори путем е-поште