Christopher,

my 4060 has been locking exactly 0.5 Hz off of the correct frequency.
The 1000B has had a contact problem on the edge connector.
Over the years, an insulating black layer had built up between the
solder and the gold plating of the contacts.
I had to re-solder each of them carefully twice to get it working reliably.

Regards,
Adrian

Christopher Hoover schrieb:
> I've been debugging a FTS 4050 with the 5000M module.
>
> It looks like the problem is the FTS 1200-100 OCXO.   It seems to have aged
> to the point that it is very low in frequency.   (Chuck Harris reported a
> similar situation a long time ago.)
>
> I have it out of the 5000M and determined that I need to give it +8.8V on
> the control to get it within 50uHz of 5 MHz.
>
> The power draw after a short warm up is < 2.5W (on this hot day); it looks
> like the oven is behaving.
>
> Has anyone figured out how  to adjust the nominal frequency of an FTS 1200
> -100 to recover the EFC range?
>
> Also, anyone have a schematic for any model of the FTS 1200?
>
> Thanks,
> -christopher
> 73 de AI6KG
> _______________________________________________
> time-nuts mailing list -- time-nuts@febo.com
> To unsubscribe, go to https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
> and follow the instructions there.
>

_______________________________________________
time-nuts mailing list -- time-nuts@febo.com
To unsubscribe, go to https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
and follow the instructions there.

Reply via email to