The workaround seems to produce side effects

(in dconf the color spec is entered with double digits. See screenshot)

Should that be the aspired behaviour?

** Attachment added: "Screenshot from 2016-10-16 12-32-30.png"

You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Touch seeded packages, which is subscribed to xorg in Ubuntu.

  Screen goes black on NVidia card

Status in xorg package in Ubuntu:

Bug description:
  I've set my desktop to show a gradient blue (standard dark blue to
  middle blue from the selection box).

  After resume from suspend the screen was black.

  This happened before when running an application that covered 70% of
  the screen (a black banner on the bottom of the screen 50% of screen

  System Settings -> Appearance -> Colors & Gradients
  choose single color (will switch to blue)
  choose gradient again (will show two previously selected colors)
  Screen changes accordingly

  The graphics card works fine.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 16.10
  Package: xorg 1:7.7+13ubuntu4
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.8.0-22.24-generic 4.8.0
  Uname: Linux 4.8.0-22-generic x86_64
  NonfreeKernelModules: nvidia_uvm wl nvidia_drm nvidia_modeset nvidia
  .proc.driver.nvidia.gpus.0000.01.00.0: Error: [Errno 21] Is a directory: 
  .proc.driver.nvidia.registry: Binary: ""
   NVRM version: NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module  367.57  Mon Oct  3 20:37:01 
PDT 2016
   GCC version:  gcc version 6.2.0 20161005 (Ubuntu 6.2.0-5ubuntu12)
   Your system is not currently configured to drive a VGA console
   on the primary VGA device. The NVIDIA Linux graphics driver
   requires the use of a text-mode VGA console. Use of other console
   drivers including, but not limited to, vesafb, may result in
   corruption and stability problems, and is not supported.
  ApportVersion: 2.20.3-0ubuntu8
  Architecture: amd64
  CompositorRunning: compiz
  CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
  CompositorUnredirectFSW: true
  CurrentDesktop: Unity
  Date: Sun Oct 16 11:56:55 2016
  DistUpgraded: 2016-10-15 12:59:20,764 ERROR got error from PostInstallScript 
./ (g-exec-error-quark: Failed to execute child process 
"./" (No such file or directory) (8))
  DistroCodename: yakkety
  DistroVariant: ubuntu
       active_plugins = 
   NVIDIA Corporation GK107M [GeForce GT 650M Mac Edition] [10de:0fd5] (rev a1) 
(prog-if 00 [VGA controller])
     Subsystem: Apple Inc. GK107M [GeForce GT 650M Mac Edition] [106b:00f2]
  InstallationDate: Installed on 2013-05-17 (1247 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 13.04 "Raring Ringtail" - Release amd64+mac 
  MachineType: Apple Inc. MacBookPro10,1
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.8.0-22-generic 
root=UUID=3679e976-6405-4981-aa99-8c79d15e6aa3 ro quiet splash vt.handoff=7
  SourcePackage: xorg
  Symptom: display
  UpgradeStatus: Upgraded to yakkety on 2016-10-15 (0 days ago) 12/21/2012
  dmi.bios.vendor: Apple Inc.
  dmi.bios.version: MBP101.88Z.00EE.B03.1212211437
  dmi.board.asset.tag: Base Board Asset Tag# Mac-C3EC7CD22292981F
  dmi.board.vendor: Apple Inc.
  dmi.board.version: MacBookPro10,1
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: Apple Inc.
  dmi.chassis.version: Mac-C3EC7CD22292981F
dmi:bvnAppleInc.:bvrMBP101.88Z.00EE.B03.1212211437:bd12/21/2012:svnAppleInc.:pnMacBookPro10,1:pvr1.0:rvnAppleInc.:rnMac-C3EC7CD22292981F:rvrMacBookPro10,1:cvnAppleInc.:ct10:cvrMac-C3EC7CD22292981F: MacBookPro10,1
  dmi.product.version: 1.0
  dmi.sys.vendor: Apple Inc.
  version.compiz: compiz 1:
  version.ia32-libs: ia32-libs N/A
  version.libdrm2: libdrm2 2.4.70-1
  version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 12.0.3-1ubuntu2
  version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
  version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 12.0.3-1ubuntu2
  version.nvidia-graphics-drivers: nvidia-graphics-drivers-* N/A
  version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.18.4-1ubuntu6
  version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.10.2-1ubuntu1
  version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.7.1-1
  version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 
  version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.12-2
  xserver.bootTime: Sun Oct 16 11:21:42 2016
  xserver.configfile: default
  xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
  xserver.version: 2:1.18.4-1ubuntu6

To manage notifications about this bug go to:

Mailing list:
Post to     :
Unsubscribe :
More help   :

Reply via email to