Disabling compatibility view does the trick.

- DHC


On Fri, Feb 15, 2013 at 2:06 PM, Vojtech Szocs <vsz...@redhat.com> wrote:

> Hi,
>
> > The Internet Exploder "edge" mode seems to be the core culprit here.
>
> please check http://stackoverflow.com/a/5673902, intranet sites in
> IE8/IE9 are *always* rendered in compatibility (non-standards) mode. This
> might be the problem you're facing with WebAdmin and UserPortal. You might
> want to check IE "Compatibility View Settings" dialog box and ensure that
> nothing gets "displayed in compatibility view".
>
> Can you please try:
> - check IE "Compatibility View Settings" and see if it works, without any
> X-UA-Compatible stuff whatsoever
> - if not, adding IE=edge and see if it works
>
> Vojtech
>
>
> ----- Original Message -----
> From: "Dead Horse" <deadhorseconsult...@gmail.com>
> To: "Daniel Erez" <de...@redhat.com>
> Cc: "Vojtech Szocs" <vsz...@redhat.com>, "users" <users@ovirt.org>
> Sent: Friday, February 15, 2013 8:45:09 PM
> Subject: Re: [Users] Fwd: Internet Explorer with latest master
>
>
> Rebuilding with -Dgwt.userAgent=
> ie8,ie9,gecko1_8,safari,opera -Pgwt-admin,gwt-user,dep had no effect.
> Which given that the default behavior of master is to do this is not
> surprising.
>
>
> The Internet Exploder "edge" mode seems to be the core culprit here.
>
>
> - DHC
>
>
>
>
> On Fri, Feb 15, 2013 at 12:18 PM, Daniel Erez < de...@redhat.com > wrote:
>
>
>
>
>
> ----- Original Message -----
> > From: "Vojtech Szocs" < vsz...@redhat.com >
> > To: "Dead Horse" < deadhorseconsult...@gmail.com >
>
> > Cc: "users" < users@ovirt.org >
> > Sent: Friday, February 15, 2013 3:32:03 PM
> > Subject: Re: [Users] Fwd: Internet Explorer with latest master
> >
>
>
> > Hi,
> >
> > doing "make rpm" will actually build Engine using Maven and produce
> > RPMs, but you might also want to deploy Engine EAR that was built to
> > JBoss server via "make install_artifacts".
> >
> > > Thus I assume the master build does not default to compiling for
> > > all browsers?
> >
> > Aside from "make rpm-quick", which builds quick & dirty RPMs for
> > Firefox [gwt.userAgent=gecko1_8], I don't see any "gwt.userAgent"
> > stuff in makefile, so the master build defaults to compiling for all
> > browsers, unless you override this via "EXTRA_BUILD_FLAGS".
> >
> > I think an easier way to do this is as Alona suggested, invoking
> > Maven build directly:
> >
> > $ "mvn clean install -Pdep,gwt-admin,gwt-user", but it's up to you.
> >
> > Anyway, I think the problem isn't related to "gwt.userAgent" property
> > at all. If the GWT permutation for IE is missing, blank page will be
> > shown, as GWT permutation selector script (*.nocache.js) will not be
> > able to load that permutation.
> >
> > I think the problem might be caused by your client's IE browser
> > settings. As per [1], IE should render HTML page with "<!DOCTYPE
> > html>" using standards mode; rendering mode which WebAdmin and
> > UserPortal require. So if you see garbled mess in IE, it means IE
> > doesn't render HTML page in standards mode, but in other (quirks?)
> > mode, due to some IE browser settings override.
> >
> > The "X-UA-Compatible" meta-tag actually *forces* IE to render HTML
> > page in standards mode, which overrides any IE browser settings:
> >
> > <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=9"/>
> >
> > (I think we should reconsider adding this meta-tag due to reasons
> > above, to ensure better compatibility with IE.)
>
> Instead of forcing IE9 mode we can use "edge" mode to display content in
> the highest mode available.
> I.e.:
> <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge"/>
>
>
>
> >
> > Vojtech
> >
> > [1] http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc288325(v=vs.85).aspx
> >
> >
> > ----- Original Message -----
> > From: "Dead Horse" < deadhorseconsult...@gmail.com >
> > To: "Alona Kaplan" < alkap...@redhat.com >
> > Cc: "users" < users@ovirt.org >, "Vojtech Szocs" < vsz...@redhat.com >
> > Sent: Thursday, February 14, 2013 8:02:04 PM
> > Subject: Re: [Users] Fwd: Internet Explorer with latest master
> >
> >
> >
> > NVM got it -->
> > BUILD_FLAGS=-Dgwt.userAgent=ie8,ie9,gecko1_8,safari,opera
> > -Pgwt-admin,gwt-user,dep
> > Building now.
> >
> >
> > - DHC
> >
> >
> >
> >
> > On Thu, Feb 14, 2013 at 12:23 PM, Dead Horse <
> > deadhorseconsult...@gmail.com > wrote:
> >
> >
> >
> >
> > I remember there being a GWT configuration file somewhere where those
> > could be set?
> > - DHC
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > On Thu, Feb 14, 2013 at 10:44 AM, Alona Kaplan < alkap...@redhat.com
> > > wrote:
> >
> >
> > Hi,
> >
> > Instead of doing make rpm please compile manually using the following
> > command:
> > mvn clean install -Dgwt.userAgent=ie8,ie9,gecko1_8,safari,opera
> > -Pgwt-admin,gwt-user,dep
> >
> >
> > Alona.
> >
> >
> > ----- Original Message -----
> > > From: "Dead Horse" < deadhorseconsult...@gmail.com >
> >
> >
> > > To: "Vojtech Szocs" < vsz...@redhat.com >
> > > Cc: "Alona Kaplan" < alkap...@redhat.com >, "< users@ovirt.org >" <
> > > users@ovirt.org >
> > > Sent: Thursday, February 14, 2013 6:18:54 PM
> > > Subject: Re: [Users] Fwd: Internet Explorer with latest master
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > When I compile the engine I do the following: (FC17 build host)
> > > --> git clone http://gerrit.ovirt.org/ovirt-engine.git
> > > --> cd ovirt-engine
> > > --> make rpm
> > >
> > > Thus I assume the master build does not default to compiling for
> > > all
> > > browsers? The GWT compliation seems to go through quite a few
> > > permuatations during the compile.
> > >
> > >
> > > If master is not set to compile for all browsers then given the
> > > above
> > > build steps what additionally should I be doing to make it so
> > > (guessing refer to above but how to simplify to "make rpm") ?
> > >
> > >
> > > - DHC
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > On Thu, Feb 14, 2013 at 10:09 AM, Vojtech Szocs < vsz...@redhat.com
> > > >
> > > wrote:
> > >
> > >
> > > Hi,
> > >
> > >
> > > > Maybe you've compiled the application with -Dgwt.userAgent flag
> > > > for
> > > > a specific browser?
> > >
> > > this is a good point, please make sure to compile UserPortal for
> > > all
> > > browsers, e.g. instead of:
> > >
> > > $ mvn clean install -Pdep,gwt-user
> > > -Dgwt.userAgent=<specificBrowser>
> > >
> > > you should just do:
> > >
> > > $ mvn clean install -Pdep,gwt-user
> > >
> > > This will compile UserPortal for all browsers.
> > >
> > > However, I don't think this is the problem here, because IIRC when
> > > you compile UserPortal only for browser X and you try to access it
> > > in browser Y, you'll get an empty webpage.
> > >
> > > Vojtech
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > ----- Original Message -----
> > > From: "Alona Kaplan" < alkap...@redhat.com >
> > > To: "Dead Horse" < deadhorseconsult...@gmail.com >
> > > Cc: users@ovirt.org
> > > Sent: Thursday, February 14, 2013 4:18:36 PM
> > > Subject: [Users] Fwd: Internet Explorer with latest master
> > >
> > > Hi,
> > >
> > > The webadmin and userportal works pretty fine for me on ie8 and
> > > ie9.
> > > Can you please be more specific about what doesn't work for you?
> > > Maybe attaching a screen shot.
> > >
> > > Maybe you've compiled the application with -Dgwt.userAgent flag for
> > > a
> > > specific browser?
> > > You should compile without any specific gwt.userAgent to support
> > > all
> > > the browsers or to add -Dgwt.userAgent=ie8,ie9 to support ie8 and
> > > ie9.
> > >
> > > Alona.
> > >
> > > ----- Original Message -----
> > > > From: "Dead Horse" < deadhorseconsult...@gmail.com >
> > > > To: "< users@ovirt.org >" < users@ovirt.org >
> > > > Sent: Wednesday, February 13, 2013 7:01:48 PM
> > > > Subject: [Users] Internet Explorer with latest master
> > > >
> > > > Ever since this change: http://gerrit.ovirt.org/#/c/11078/
> > > > The webadmin and userportal UI no longer displays nor works
> > > > correctly
> > > > within Internet Explorer 8 or 9.
> > > >
> > > > Under IE 8 or 9 the UI is pretty much an usable garbled mess.
> > > > Everything looks and works fine under Chrome and Firefox.
> > > >
> > > > Unfortunately Internet Exploder is a necessary evil for windows
> > > > users
> > > > to be able to get at SPICE consoles. (No spice plugin/support for
> > > > Firefox/Chrome yet...)
> > > >
> > > > - DHC
> > > >
> > > > _______________________________________________
> > > > Users mailing list
> > > > Users@ovirt.org
> > > > http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
> > > >
> > > _______________________________________________
> > > Users mailing list
> > > Users@ovirt.org
> > > http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
> > >
> > >
> >
> >
> > _______________________________________________
> > Users mailing list
> > Users@ovirt.org
> > http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
> >
>
>
_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to