the logs during the test of the ovirt-image-repository provider :

2018-03-14 10:39:43,337+11 INFO  
[org.ovirt.engine.core.bll.provider.TestProviderConnectivityCommand] (default 
task-17) [6c8c6a9f-2c24-4a77-af75-47352c6df887] Running command: 
TestProviderConnectivityCommand internal: false. Entities affected :  ID: 
aaa00000-0000-0000-0000-123456789aaa Type: SystemAction group 
CREATE_STORAGE_POOL with role type ADMIN
2018-03-14 10:41:30,465+11 INFO  
[org.ovirt.engine.core.utils.transaction.TransactionSupport] (default task-27) 
[42cb88a3-2614-4aa9-a3bf-b56102a83c35] transaction rolled back
2018-03-14 10:41:30,465+11 ERROR 
[org.ovirt.engine.core.bll.storage.repoimage.GetImagesListQuery] (default 
task-27) [42cb88a3-2614-4aa9-a3bf-b56102a83c35] Failed to retrieve image list: 
Connection timed out (Connection timed out)
2018-03-14 10:41:50,560+11 ERROR 
[org.ovirt.engine.core.bll.provider.TestProviderConnectivityCommand] (default 
task-17) [6c8c6a9f-2c24-4a77-af75-47352c6df887] Command 
'org.ovirt.engine.core.bll.provider.TestProviderConnectivityCommand' failed: 
EngineException: (Failed with error PROVIDER_FAILURE and code 5050)





-------- Message initial --------

Date: Tue, 13 Mar 2018 23:36:06 +0000
Objet: Re: [ovirt-users] storage domain ovirt-image-repository doesn't work
Cc: users@ovirt.org 
<users@ovirt.org<mailto:%22us...@ovirt.org%22%20%3cus...@ovirt.org%3e>>
À: ish...@redhat.com 
<ish...@redhat.com<mailto:%22ish...@redhat.com%22%20%3cish...@redhat.com%3e>>
Reply-to: Nicolas Vaye <nicolas.v...@province-sud.nc>
De: Nicolas Vaye 
<nicolas.v...@province-sud.nc<mailto:nicolas%20vaye%20%3cnicolas.v...@province-sud.nc%3e>>

Hi Idan,

here are the logs requested :

2018-03-14 10:25:52,097+11 INFO  
[org.ovirt.engine.core.utils.transaction.TransactionSupport] (default task-6) 
[61b5b46f-0ea3-496a-af90-bf82e7d204f3] transaction rolled back
2018-03-14 10:25:52,097+11 ERROR 
[org.ovirt.engine.core.bll.storage.repoimage.GetImagesListQuery] (default 
task-6) [61b5b46f-0ea3-496a-af90-bf82e7d204f3] Failed to retrieve image list: 
Connection timed out (Connection timed out)
2018-03-14 10:25:57,083+11 INFO  
[org.ovirt.engine.core.bll.utils.ThreadPoolMonitoringService] 
(EE-ManagedThreadFactory-engineThreadMonitoring-Thread-1) [] Thread pool 
'commandCoordinator' is using 0 threads out of 10 and 10 tasks are waiting in 
the queue.
2018-03-14 10:25:57,083+11 INFO  
[org.ovirt.engine.core.bll.utils.ThreadPoolMonitoringService] 
(EE-ManagedThreadFactory-engineThreadMonitoring-Thread-1) [] Thread pool 
'default' is using 0 threads out of 1 and 5 tasks are waiting in the queue.
2018-03-14 10:25:57,083+11 INFO  
[org.ovirt.engine.core.bll.utils.ThreadPoolMonitoringService] 
(EE-ManagedThreadFactory-engineThreadMonitoring-Thread-1) [] Thread pool 
'engine' is using 0 threads out of 500, 16 threads waiting for tasks and 0 
tasks in queue.
2018-03-14 10:25:57,084+11 INFO  
[org.ovirt.engine.core.bll.utils.ThreadPoolMonitoringService] 
(EE-ManagedThreadFactory-engineThreadMonitoring-Thread-1) [] Thread pool 
'engineScheduled' is using 0 threads out of 100 and 100 tasks are waiting in 
the queue.
2018-03-14 10:25:57,084+11 INFO  
[org.ovirt.engine.core.bll.utils.ThreadPoolMonitoringService] 
(EE-ManagedThreadFactory-engineThreadMonitoring-Thread-1) [] Thread pool 
'engineThreadMonitoring' is using 1 threads out of 1 and 0 tasks are waiting in 
the queue.
2018-03-14 10:25:57,084+11 INFO  
[org.ovirt.engine.core.bll.utils.ThreadPoolMonitoringService] 
(EE-ManagedThreadFactory-engineThreadMonitoring-Thread-1) [] Thread pool 
'hostUpdatesChecker' is using 0 threads out of 5 and 4 tasks are waiting in the 
queue.


Connection timed out seems to indicate that it doesn't use the proxy to get web 
access ? or a firewall issue ?

but on each ovirt node, i try to curl the url and the result is OK :

curl http://glance.ovirt.org:9292/

{"versions": [{"status": "CURRENT", "id": "v2.3", "links": [{"href": 
"http://glance.ovirt.org:9292/v2/";, "rel": "self"}]}, {"status": "SUPPORTED", 
"id": "v2.2", "links": [{"href": "http://glance.ovirt.org:9292/v2/";, "rel": 
"self"}]}, {"status": "SUPPORTED", "id": "v2.1", "links": [{"href": 
"http://glance.ovirt.org:9292/v2/";, "rel": "self"}]}, {"status": "SUPPORTED", 
"id": "v2.0", "links": [{"href": "http://glance.ovirt.org:9292/v2/";, "rel": 
"self"}]}, {"status": "SUPPORTED", "id": "v1.1", "links": [{"href": 
"http://glance.ovirt.org:9292/v1/";, "rel": "self"}]}, {"status": "SUPPORTED", 
"id": "v1.0", "links": [{"href": "http://glance.ovirt.org:9292/v1/";, "rel": 
"self"<http://glance.ovirt.org:9292/v2/",%20"rel":%20"self"}]},%20{"status":%20"SUPPORTED",%20"id":%20"v2.1",%20"links":%20[{"href":%20"http://glance.ovirt.org:9292/v2/",%20"rel":%20"self"}]},%20{"status":%20"SUPPORTED",%20"id":%20"v2.0",%20"links":%20[{"href":%20"http://glance.ovirt.org:9292/v2/",%20"rel":%20"self"}]},%20{"status":%20"SUPPORTED",%20"id":%20"v1.1",%20"links":%20[{"href":%20"http://glance.ovirt.org:9292/v1/",%20"rel":%20"self"}]},%20{"status":%20"SUPPORTED",%20"id":%20"v1.0",%20"links":%20[{"href":%20"http://glance.ovirt.org:9292/v1/",%20"rel":%20"self";>}]}]}

I don't know what is wrong !!

Regards,

Nicolas

-------- Message initial --------

Date: Tue, 13 Mar 2018 07:25:07 +0200
Objet: Re: [ovirt-users] storage domain ovirt-image-repository doesn't work
Cc: users@ovirt.org<mailto:users@ovirt.org> 
<users@ovirt.org<mailto:users@ovirt.org><mailto:%22us...@ovirt.org%22%20%3cus...@ovirt.org<mailto:%22%20%3cus...@ovirt.org>%3e>>
À: Nicolas Vaye 
<nicolas.v...@province-sud.nc<mailto:nicolas.v...@province-sud.nc><mailto:nicolas%20vaye%20%3cnicolas.v...@province-sud.nc%3e>>
De: Idan Shaby 
<ish...@redhat.com<mailto:ish...@redhat.com><mailto:idan%20shaby%20%3cish...@redhat.com%3e>>
Hi Nicolas,

Let me make sure that I understand what's the issue here - you click on the 
domain and on the Images sub tab nothing is displayed?
Can you please clear your engine log, click on the ovirt-image-repository 
domain and attach the log to the mail?
When I do it, I get the following audit log:

2018-03-13 07:19:25,983+02 INFO  
[org.ovirt.engine.core.dal.dbbroker.auditloghandling.AuditLogDirector] (default 
task-86) [6af6ee81-ce9a-46b7-a371-c5c3b0c6bf2a] EVENT_ID: 
REFRESH_REPOSITORY_IMAGE_LIST_SUCCEEDED(998), Refresh image list succeeded for 
domain(s): ovirt-image-repository (All file type)

Maybe you get an error there that can help us understand the problem.


Regards,
Idan

On Mon, Mar 12, 2018 at 12:27 AM, Nicolas Vaye 
<nicolas.v...@province-sud.nc<mailto:nicolas.v...@province-sud.nc><mailto:nicolas.v...@province-sud.nc>>
 wrote:
Hello,

i have installed one oVirt platform with 2 node and 1 HE version 4.2.1.7-1

It seem to work fine, but i have issue with the ovirt-image-repository.

Impossible to get the list of available images for this domain :
[cid:1520807274.29800.1.camel@province-sud.nc<mailto:1520807274.29800.1.ca...@province-sud.nc><mailto:cid%3a1520807274.29800.1.ca...@province-sud.nc>]

My cluster is on a private network, so there is a proxy to get internet access.
I have tried with a specific proxy configuration on each node 
(https://www.server-world.info/en/note?os=CentOS_7&p=squid&f=2)
so it's a success with yum update, wget or curl with 
http://glance.ovirt.org:9292/, but nothing in the webui for the 
ovirt-image-repository domain.

I have tried another test with a transparent proxy and the result is the same :
success with yum update, wget or curl with http://glance.ovirt.org:9292/, but 
nothing in the webui for the ovirt-image-repository domain.


I don't know where is the specific log for this technical part.

Can i have help for this issue.

Thanks.

Nicolas VAYE
DSI - Nouméa
NEW CALEDONIA

_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org<mailto:Users@ovirt.org><mailto:Users@ovirt.org>
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org<mailto:Users@ovirt.org>
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to