Quick way to force vdr to use selected tuners is the -D option. For example, if you want it to use the 1ts and 3rd in a 3 tuner system:
-D 0 -D 3
Need all the spaces for it to work. Just add "-D x" for any tuner you want vdr to see. If you only have the plugin and the usb and only want vdr to use the usb, try "-D 1" likely the usb tuner is numbered after the slotted one.


On 4/13/2010 12:45 PM, Rob Davis wrote:
Just had a thought, that may be some kind of data or guide channel and
vdr is getting something it doesn't know what to do with or thinks it
does and is wrong. what scanner are you using to pick up that channel
and what cable company is it?

It's Comcast.  I am trying to narrow down the problem.  I tried putting my
USB dongle in the server yesterday, but couldn't get VDR up long enough to
work out which card it was using for the channel, may try again today.

The usb adapter works upstairs on a patched VDR 1.6, but am not sure it
works on 1.7.12 yet.. Will try again tomorrow.  My main problem is by the
time I get home from work, my wife wants to watch TV.

I discovered scte65scan, which I think will be excellent, I will probably
use that and w_scan to a kaffeine file to create a channels.conf file with
names on it.

VDR with update pids will throw away the audio pids consistently and put
caids in when I can actually view the channels, so I don't use that..



On 4/12/2010 1:36 PM, Rob Davis wrote:
Hi Guys, I have two ATSC adapter.

On one I scan my channels, create my channels.conf file (via a
convoluted
script), the channels work on that laptop using 1.6. I make a couple of
edits to allow it to work on 1.7.12, but a particular frequency causes
VDR
to crash and get restarted by the watchdog..

The offending frequency is 567000, It's a Qam256 ATSC Cable frequency.
I
have an HVR1850 PCI-E adapter.  Unfortunetly, it's the mux with all my
local SD channels, although I can watch the HD ones, two channels don't
have HD versions..

I can't see anything in dmesg or the vdr log which causes a problem.

As an aside, a scan using w_scan to create a kaffeine channels.conf file
on that adapter, doesn't find anything on that frequency.  Am I getting
interference from something?  Any ideas?


_______________________________________________
vdr mailing list
vdr@linuxtv.org
http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr


_______________________________________________
vdr mailing list
vdr@linuxtv.org
http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr




_______________________________________________
vdr mailing list
vdr@linuxtv.org
http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr


_______________________________________________
vdr mailing list
vdr@linuxtv.org
http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr

Reply via email to