https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=105896

            Bug ID: 105896
           Summary: Acceleration profile for trackpoint is reset upon
                    connection of another Pointer
           Product: Wayland
           Version: unspecified
          Hardware: Other
                OS: All
            Status: NEW
          Severity: normal
          Priority: medium
         Component: libinput
          Assignee: wayland-bugs@lists.freedesktop.org
          Reporter: wilder...@gmail.com

I have a Thinkpad T460s and have set the trackpoint to flat acceleration
profile via an entry in /etc/xorg.d

When I connect an external mouse (also handled by libinput) the acceleration
profile of the Trackpoint is switched to accelerated. Unplugging the mouse does
not revert this and the Trackpoint is kept on an accelerated profile (barely
usable)


Here is a xinput list-prop for the Trackpoint in normal conditions

Device 'TPPS/2 IBM TrackPoint':
        Device Enabled (143):   1
        Coordinate Transformation Matrix (145): 1.000000, 0.000000, 0.000000,
0.000000, 1.000000, 0.000000, 0.000000, 0.000000, 1.000000
        libinput Natural Scrolling Enabled (311):       0
        libinput Natural Scrolling Enabled Default (312):       0
        libinput Scroll Methods Available (313):        0, 0, 1
        libinput Scroll Method Enabled (314):   0, 0, 1
        libinput Scroll Method Enabled Default (315):   0, 0, 1
        libinput Button Scrolling Button (316): 2
        libinput Button Scrolling Button Default (317): 2
        libinput Middle Emulation Enabled (318):        0
        libinput Middle Emulation Enabled Default (319):        0
        libinput Accel Speed (320):     1.000000
        libinput Accel Speed Default (321):     0.000000
        libinput Accel Profiles Available (322):        1, 1
        libinput Accel Profile Enabled (323):   0, 1
        libinput Accel Profile Enabled Default (324):   1, 0
        libinput Left Handed Enabled (325):     0
        libinput Left Handed Enabled Default (326):     0
        libinput Send Events Modes Available (327):     1, 0
        libinput Send Events Mode Enabled (328):        0, 0
        libinput Send Events Mode Enabled Default (329):        0, 0
        Device Node (264):      "/dev/input/event16"
        Device Product ID (263):        2, 10
        libinput Drag Lock Buttons (330):       <no items>
        libinput Horizontal Scroll Enabled (331):       1

Please let me know of any further info that you need to take care of this. 

Best 
 J

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
wayland-bugs mailing list
wayland-bugs@lists.freedesktop.org
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/wayland-bugs

Reply via email to