On Tue, 6 Mar 2018, Stefano Stabellini wrote:
> On Wed, 31 Jan 2018, Julien Grall wrote:
> > When working on getting Xen booting on rochester{0,1} (Thunder-X in 
> > Osstest),
> > I blacklist them with this small patch. I will clean-up it and send it on 
> > the ML:
> > 
> > diff --git a/xen/arch/arm/domain_build.c b/xen/arch/arm/domain_build.c
> > index 155c952349..8b7fb0e12a 100644
> > --- a/xen/arch/arm/domain_build.c
> > +++ b/xen/arch/arm/domain_build.c
> > @@ -1182,6 +1182,7 @@ static int handle_node(struct domain *d, struct 
> > kernel_info *kinfo,
> >          DT_MATCH_TYPE("memory"),
> >          /* The memory mapped timer is not supported by Xen. */
> >          DT_MATCH_COMPATIBLE("arm,armv7-timer-mem"),
> > +        DT_MATCH_COMPATIBLE("cavium,smmu-v2"),
> >          { /* sentinel */ },
> >      };
> >      static const struct dt_device_match timer_matches[] __initconst =
> > 
> > The only other issues I found was when booting using Grub. I needed to bump 
> > the
> > number of banks.
> 
> Hi Julien,
> 
> thanks to your ThunderX patch series, I could go forward in the boot
> sequence, however the initrd still cannot mount the rootfs. The device
> doesn't come up, there is this warning:
> 
> [   11.451711] WARNING: CPU: 32 PID: 802 at 
> /build/linux-hwe-z0PmXZ/linux-hwe-4.10.0/drivers/ata/libata-core.c:6468 
> ata_host_activate+0x140/0x158
> [   11.451712] Modules linked in: drm(+) ahci(+) libahci thunder_bgx(+) 
> thunder_xcv mdio_thunder(+) mdio_cavium
> [   11.451725] 
> [   11.451730] CPU: 32 PID: 802 Comm: systemd-udevd Tainted: G        W       
> 4.10.0-38-generic #42~16.04.1-Ubuntu
> [   11.451732] Hardware name: cavium,thunder-88xx (DT)
> [   11.451734] task: ffff8000efa4ab80 task.stack: ffff8000efa7c000
> [   11.451739] PC is at ata_host_activate+0x140/0x158
> [   11.451744] LR is at ata_host_activate+0x68/0x158
> 
> See the appended full logs. I am wondering if you have seen this issue,
> I thought I would ask before attempting to debug it. Also, is vanilla
> Linux expected to work on ThunderX?

Silly me, everything works as expected once I enabled CONFIG_HAS_ITS.

_______________________________________________
Xen-devel mailing list
Xen-devel@lists.xenproject.org
https://lists.xenproject.org/mailman/listinfo/xen-devel

Reply via email to