Hello,

   I am currently testing gocept.zeoraid, and this seems to work fine.

   However, I have few questions:

   - On the pypi the last released version is 1.0b7. In the Zope SVN it
     seems to be only 1.0b1.

     I did have a look in order to find a bit of documentation in order
     to help me to install it, and was surprised by this.

   - I tested like my clumsy customers would use it (that means doing
     things in the wrong order for instance).

     I did a similar setup that the one located in the Zope SVN: two
     ZEO server as backend, and two ZEO Raid server on top of it,
     connected to two Zope clients. I stop one backend ZEO server.

     I did raid-manage status, and details and it work fine.

     After, I executed raid-manage recover 1, 1 being the backend ZEO
     server I previously stopped, and did details again. I have
     'recovering: ???'. Which is ok since I didn't start again my
     backend ZEO server. But if I start it after, the status doesn't
     change. If I do again raid-manage recover 1, the status stays the
     same (and the command display None).

     I think this is bad, as I can't expect my customer to always do
     things in the correct step (that would be too easy).
 
     Done in the correct order that seems to work fine. But I need to do
     more testing.


   Best regards,

   Sylvain Viollon


-- 
Sylvain Viollon -- Infrae
t +31 10 243 7051 -- http://infrae.com
Hoevestraat 10 3033GC Rotterdam -- The Netherlands
_______________________________________________
For more information about ZODB, see the ZODB Wiki:
http://www.zope.org/Wikis/ZODB/

ZODB-Dev mailing list  -  ZODB-Dev@zope.org
https://mail.zope.org/mailman/listinfo/zodb-dev

Reply via email to