Heh. Oh well, you win some, you lose some! I appear to be losing some -
maybe I should drink less caffine?

I can work around the problem for the moment, but either:

1) I *totally* misunderstand how dtml-with works
2) It's misbehaving itself under some circumstances

To recap: two SQL method returning [different] (name,domain) are used like
this:

<dtml-in SQL_method1>
  <P>&dtml-name;</P>      - POINT A
  <P>&dtml-domain;</P>
  <dtml-in SQL_method2>
    <P>&dtml-name;</P>    - POINT B
    <P>&dtml-domain;</P>
    <dtml-with aFolder>
      <P>&dtml-name;</P>  - POINT C
      <P>&dtml-domain;</P>
    </dtml-with>
  </dtml-in>
</dtml-in>

This will print:

name1
domain1

name2
domain2

name1
domain1

That is: *inside* the dtml-with, the variables "name" and "domain" appear to
be reset to their values in the *outer* dtml-in tag, not the innermost. This
*only* happens if both SQL methods return variables named the same, and it
*only* affects those two variables (so, I can work around it). Is this
expected behaviour?

Anyone who wants to see this problem can have Manager access to a test
subtree I setup that reproduces the problem exactly. I realise it's far more
likely that the problem lies with me - but what is the problem?

Also - your comment about SQL methods vis. the DTML namespace has cleared up
a longstanding confusion of mine - thanks!

Regards,
Phil

+----------------------------------+
| Phil Mayers, Network Support     |
| Centre for Computing Services    |
| Imperial College                 |
+----------------------------------+  

-----Original Message-----
From: Dieter Maurer [mailto:[EMAIL PROTECTED]]
Sent: 10 January 2001 20:59
To: Mayers, Philip J
Cc: '[EMAIL PROTECTED]'
Subject: Re: [Zope] REPOST: dtml-with doesn't work


Usually, I complain that problem reports are too terse.
But, your's was very big, such that I did not read it
carefully. It is very difficult to get it right for everyone.

Just a remark:

  SQL methods do *NOT* look at the DTML namespace *AT ALL*,
  just at REQUEST (or the expliciitly passed keyword arguments).

  Thus, "dtml-with", "dtml-let" and friends are all ineffective
  with respect to ZSQL methods.

May be, that explains your problem.
May be not, as I am not sure, that you need the values indeed
inside a ZSQL method.

I can assure you: "dtml-with" does work.


Dieter

_______________________________________________
Zope maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )

_______________________________________________
Zope maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )

Reply via email to