----- Original Message ----- From: "Jonathan" <[EMAIL PROTECTED]>
To: "Dieter Maurer" <[EMAIL PROTECTED]>
Cc: <zope@zope.org>; <zodb-dev@zope.org>
Sent: Monday, August 21, 2006 2:05 PM
Subject: Re: [Problem report] "pack" discards reachable object (was: [Zope]Pack problem with zeo)

----- Original Message ----- From: "Dieter Maurer" <[EMAIL PROTECTED]>
To: "Jonathan" <[EMAIL PROTECTED]>
Cc: <zope@zope.org>; <zodb-dev@zope.org>
Sent: Monday, August 21, 2006 1:58 PM
Subject: Re: [Problem report] "pack" discards reachable object (was: [Zope] Pack problem with zeo)

Jonathan wrote at 2006-8-21 13:38 -0400:
I can reproduce the behaviour very easily... after I pack and the
'ZeoServer1' folder disappears i do the following:

- stop zope
- delete Data.fs
- rename Data.fs.old to Data.fs
- start zope

And the ZeoServer1 folder is back.  I then pack zope and the ZeoServer1
folder disappears again.  I can do this again and again and again.

If your "Data.fs.old" is not too large (not larger than 1 MB)
and on the path to the "ZeoServer1" are only standard Zope objects, you
could send it to me for investigation ([bg]zip it, to make it smaller).

Thanks for the very kind offer but the Data.fs file is 53Mb before packing and 7.8Mb after packing. I tried tar/gzip but the 53Mb only dropped down to 8.9Mb.

I have found a work-around:

- delete the ZeoServer1 folder (via the ZMI)
- pack the main Data.fs and specify only to pack items older than 1 day
- after the pack (Data.fs down to 7.8Mb from 53Mb) undo the ZeoServer1 folder deletion

Everything seems to be ok, but a bit of an ugly work-around.


Zope maillist  -  Zope@zope.org
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )

Reply via email to