Hi list, my system is Zope 2.11.4 with default enconding iso-8859-1 for
in/out and SQL Server 2008.

I'm trying to fix a bad desing with a sql server database. it has a mix of
encodings, traditional_spanish and modern_spanish. And some tables with
both type of fields, unicode and normal (nvarchar and varchar) .

The new database is Latin-1 enconding (SQL_Latin1_General_CP1_CI_AI) with
only varchar fields.

Using the ZMI if I check the "Z SQL Method" the data is displayed
correctly, but using a "page template" it gives me this error

*Expression: <StringExpr u' ${repeat/items/number}. ${items/nombre}'>*

{'container': <Folder at /control-emisiones/campos used for
 'context': <Folder at /control-emisiones/campos used for
 'default': <object object at 0x00ADC528>,
 'here': <Folder at /control-emisiones/campos used for
 'loop': {u'items': <Products.PageTemplates.Expressions.PathIterator
object at 0x078877D0>},
 'nothing': None,
 'options': {'busqueda': 1, 'args': ()},
 'repeat': <Products.PageTemplates.Expressions.SafeMapping object at
 'request': <HTTPRequest,
 'root': <Application at >,
 'template': <ZopePageTemplate at /control-emisiones/campos/campo__oficio_tipo>,
 'traverse_subpath': [],
 'user': <User 'admin'>}

- Module zope.tales.expressions, line 263, in __call__UnicodeDecodeError:
'ascii' codec can't decode byte 0xf3 in position 10: ordinal not in

The data transfer was made using database tools (DTWizard).

why it is happening this?

Lo bueno de vivir un dia mas
es saber que nos queda un dia menos de vida
Zope maillist  -  Zope@zope.org
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists -
 https://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )

Reply via email to