Moi,

täällä on ehdotettu vuosikokouksen siirtämistä kesäkokoukseen ja muitakin toimenpiteitä. Ilkka M. kertoi laativansa kesäkokoukseen ehdotuksen joistain toimista. Kesäkokous ei toki ole päätöskokous, mutta siellä (kaiketi hallituksen haastattelutunnilla) voidaan asioista keskustella ja vaikka pitää neuvoa antava koeäänestys Ilkan ehdotuksista.

Sääntöjen muuttaminen käsitykseni mukaan onnistuu vuosikokouksessa tai muussa koollekutsutussa yhdistyksen kokouksessa (hallitus kutsuu koolle). Kokouskutsussa pitänee olla maininta sääntömuutoksen käsittelystä. Muutos vaatii 3/4 äänienemmistön.

Muiden hallituksen jäsenten kantaa en tiedä, mutta itselläni ei ole intressejä lähteä tekemään sitä byrokratiaa, mitä sääntömuutos edellyttää (veivaamista yhdisrekisterin kanssa jne). Olen kurkkuani myöten täynnä lisääntynyttä byrokratiaa jo nyt. Esimerkiksi valtioavun anominen ja tilittäminen on mutkistunut huomattavasti viime vuosina ja esim. viime syksynä saimme puheenjohtajan kanssa kulumaan yhteensä pitkästi toista työpäivää anomuksen ja liitteiden laatimiseen.

Minusta vuosikokouksen sijoittuminen alkuvuoteen on luontevaa mm. seuraavista syistä:
-kalenterivuosi on ehdottomasti järkevin tilikausi ja toimintakausi
-edellisen tili- ja toimintavuoden dokumentit on syytä hyväksyä alkuvuodesta
-valtioavun tilitys tehdään huhtikuussa
-veroilmoitus tehdään huhtikuussa

Kahden kokouksen järjestelmää (syyskokous: valinnat, kevätkokous: tilinpäätös jne) noudattava SRAL kokeili kerran (tai kaksi?) siirtää kevätkokouksen kesäleirin yhteyteen, mutta palasi pian vanhaan (luultavasti juuri toiminta- ja tilikertomuksen aikataulun takia). Ongelmana heillä on löytää vuosittain järjestäjät kolmelle isolle tapahtumalle (heillähän kokoluokka on paljon isompi, kun jäsenistö on noin kahdeksankertainen).

Mitä tulee kokous- ja hallintoasioiden lisäämiseen kesäkokouksessa, niin siitä pitäisin varoittavana esimerkkinä Ruotsin DX-Liiton vuotuista DX-Parlamenttia, jossa vuosikokouksella on perinteisesti ollut suuri rooli (useita tunteja prime time kokousaikaa). Seurauksena on, että tapahtuma on sen kolmenkymmenen vuoden ajan, mitä olen tilannetta seurannut, aina ollut oleellisesti kesistämme pienempi ja esim. viime vuosina on liikuttu kahdenkymmenen osanottajan tienoilla, välillä jopa sen alapuolellakin.

Vielä kommentti sellaiseen asiaan, että jossain kirjoituksessa muistaakseni mainittiin, että Radiomaailmasssa ei haluttaisi julkaista kirjoituksi utility-asemista, aikamerkkiasemista tms. Näitä kirjoituksia ei ole pahemmin ollut, mutta minun käsittääkseni syynä on puhtaasti se, että sellaisia ei ole edes tarjottu. Päätoimittaja tietää tarkemmin, mutta kyllä Radiomaailma julkaisee jokseenkin kaiken saapuvan ja julkaisukelpoisen materiaalin, koska tarjonta on niukkaa. Muistamme kaikki päätoimittajalta aika ajoin tulevat avustuspyynnöt, mutta pyynnöistä huolimatta sivumäärä on pienemään päin, koska juttutarjontaa ei ole. Samoin Sunspotin toimittajatilanne heikkenee jatkuvasti.



t. RV
--
Risto Vähäkainu
tietotekniikka-asiantuntija
Helsingin yliopisto
Tietotekniikkakeskus/järjestelmäpalvelut
p. 050-529 2909

___________________________________________________________________________________
DX mailing list
DX@hard-core-dx.com
http://montreal.kotalampi.com/mailman/listinfo/dx
_______________________________________________

THE INFORMATION IN THIS ARTICLE IS FREE. It may be copied, distributed
and/or modified under the conditions set down in the Design Science License
published by Michael Stutz at http://www.gnu.org/licenses/dsl.html

Reply via email to