Nu se pune problema sa nu ai copii. Pentru ca populatia umana sa nu creasca exponential, ar trebui ca in medie o familie sa aiba sa zicem circa 2,3-2,5 copii. Este asta atat de dificil? Daca unii nu au, din diferite motive, alte familii pot avea 3-4. Dar de aici pana la 10-12... infometati... needucati... infrigurati... umbland in carpe...
 
Despre gandirea rationala, eu cred ca este singura diferenta dintre 1. aberatia care duce la pieire si 2. sansa de existenta. In trecut, atunci cand aberatia a dus la disparitia unor civilizatii locale, nu era o problema mare (decat pentru ele), cat timp altii au venit sa le ia locul, sau nu au venit ca locul era transformat intr-un desert. Problema actuala, total diferita de trecutul istoric, este ca avem o singura civilizatie planetara, care daca se duce pe rapa, atunci... tot ce a facut omul de-a lungul mileniilor va fi zero. Poate ca ar fi pacat. Nu stiu ce credeti despre principiul precautiei, mai ales cand vedeti cam ce se intampla cu resursele la nivel planetar. Sau poate nu vedeti. Desigur, putem sa vedem diferit lucrurile.
 
Cat despre sacrificiu, a te lega cu lanturi de poarta unui reactor este frumos. Si dupa aceea pleci acasa. Ce faci ziua urmatoare? Te legi de alta poarta cu aceleasi lanturi? Abordarile ecologice/ ecologiste sunt diverse. Va dau dreptate. Nu imi place sa ma leg cu lanturi de porti. Fac si eu ce pot. Gandesc, scriu, citesc, fotografiez, public, tin prezentari etc. Uneori ma plimb. Poate este bine, poate nu. Asta este.
 
Peter  
 
 

Arhitectura <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
Stimate domn,
 
Asemenea discursuri se tineau si la Academia Franceza pe vremea cand toti academicienii tropaiau si tipau ca nici un aparat mai greu decat aerul nu o sa zboare in veci vecilor.
Din pacate, fericire, luati-o cum vreti, exista o foarte dura selectie naturala la oameni.
Nu are nici o legatura cu genetica, schimbarile de mediu, etc.
Are legatura cu banul. Il ai, traiesti/supravietuiesti, nu il ai ... dispari.
Daca nu fizic, macar social.
SI inca ceva. Am sa va rog sa constientizati faptul ca lucrurile sunt mult mai perverse si ca asa numitele "gulere albe" au exact rolul trantorilor din stup.
Dupa ce dau ce au mai bun :) sunt dati la "cos" de cei care i-au pus la "munca".
 
Si ca sa merg cu "perversitatea mea" pana la capat, va doresc sa traiti perioada cand o sa vi se puna "lacatel" la "aparat" ca sa nu inmultiti populatia nici macar din greseala.
 
"...nu vor supravietui cei mai apti biologic, ci hazardul va fi "factorul de selectie"."
"Hazardul" asta de care vorbiti se cheama "cont in banca".
Va asigur ca lista cu cei care trebuie salvati in caz de dezastru ecologic sau de orice natura, in buncarele deja pregatite, este de mult facuta si actualizata permanent.
Nici eu si nici dvs. nu aparem pe acele liste din simplul motiv ca eu nu am sute de milioane de euro iar dvs. pt ca nu sunteti un geniu recunoscut in ..... genetica (sa zicem) 
 
"Gandirea rationala" a produs numai avortoni pe tot parcursul istoriei.
Daca Alexandru Machedon sau fratii Montgolfier gandeau rational ..... se ducea de rapa toata mustaria numita omenire.
Istoria omenirii este o istorie a celor care au refuzat "rationalul", si-au asumat "sacrificiul", excluziunea sociala, etc., au facut primul pas spre "indumnezeire", dar acest este lucru greu de inteles pt. dvs, pt.ca dvs. nu stiti ce este credinta.
Cand o sa va sacrificati macar social pt. ecologie, o sa incepem sa avem un teren comun de discutie.
 
Nu de alta dar cel putin acum, nu cred ca am sa va vad vreodata la jurnalul tv, legat cu lanturi de reactorul de la Cernavoda. :)
Va rog sa nu imi raspundeti facand referire la "In lanul de secara", ca sunteti prea tanar pentru acea ipostaza.
 
Cu stima,
Dicu-Sava Cristian
 
----- Original Message -----
Sent: Friday, November 03, 2006 10:53 PM
Subject: Re: [romania_eu_list] sustenabilitate?

Oamenii actuali si selectia naturala? In mod normal, in ecosisteme naturale, in populatii naturale, selectia naturala duce la supravietuirea si reproducerea cu succes a celui mai apt pentru a supravietui intr-un anumit mediu de viata, si astfel la o adaptare permanenta a populatiilor fata de schimbarile mediului pe parcursul timpului. La populatia umana, "plasa sociala" a facut ca supravietuirea sa nu depinda (doar, sau preponderent) de background-ul genetic. Acei 25.000 de copii care au murit astazi de foame, nu au fost mai putin apti de viata fata de cei care vor fi studentii universitatilor vest-europene peste 18 ani. Doar ca s-au nascut unde nu trebuia. Unde nu mai sunt resurse, macar ceva mancare cat sa nu mori de foame. Zona asta poate sa fie mai mare, daca o continuam tot asa.,
 


Access over 1 million songs - Yahoo! Music Unlimited Try it today. __._,_.___

*** sustineti [romania_eu_list] prin 2% din impozitul pe 2005 - detalii la http://www.doilasuta.ro ***










SPONSORED LINKS
Nh lake region real estate New hampshire lake region real estate

Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Raspunde prin e-mail lui