VAART-bericht van: Peter Janssens <[EMAIL PROTECTED]>

chefren schreef:
VAART-bericht van: chefren <[EMAIL PROTECTED]>



On 3/9/07 12:30 PM, Nico van Lent wrote:

Is daar dan voor de aanbieders geld aan te verdienen ?

Waarom niet?

Wat gaat dat per KiloWatt kosten en wie is bereid om dit er, anders dan gedwongen, voor te betalen.



Voor de scheepvaart is in doorsnee het eigen aggregaat laten lopen het voordeligst, Dus daar waar het niet mag moeten omwonende maar voor de KOSTEN opdraaien,

Op zich: Vervuiler betaalt. Schip maakt herrie, doe daar maar wat aan. Doe iets met een accu of of, ik zou zelf ook een hekel aan zo'n generator hebben. Heb al hekel aan de ijskast en ventilatoren van computers.

Om te beginnen is het zeker wel zo handig om geen woningen te bouwen op plaatsen waar scheepvaart plaats vind, maar helaas onze bestuurders/ plannenmakers zijn nogal hardleers. Er zijn al generatoren waar geluid totaal geen probleem meer is, die hoor je nog niet als je er met je snufferd bovenop staat, dus gooien ze het nu op uitstoot. Op het moment dat we ook dit probleem opgelost hebben ( waarschijnlijk vele malen sneller dan dat er voldoende stroom kasten zijn) vinden ze weer een andere reden en dat enkel en alleen omdat de werkelijke reden is dat ze geen binnenvaartschepen voor de deur willen hebben. Overigens vinden diezelfde lui dat je alle overlast, nodig om aan hun eigen wensen/ behoeften te voorzien, wel zonder enig probleem bij een ander voor de deur kunt dumpen, bv op onze rust plaatsen. De een beschouwd dit als een gegeven van de moderne tijd en beseft dat hier ergens ruimte voor vrij gemaakt moet worden, de ander is alleen met z'n eigen ik bezig.


Als ik ergens last van heb moet ik dat zelf oplossen en niet op een ander afschuiven.

Dat is niet redelijk. Als een ander geluid maakt dan kan jij daar niet "zelf" wat aan doen.

Lang niet zo onredelijk als jij wilt doen geloven. Als je op plaatsen gaat bouwen waar al sinds jaar en dag binnenvaart is moet je wel de consequenties accepteren. Ook voor huizen is het mogelijk om voorzieningen te treffen zodat men totaal geen last heeft van hetgeen zich buiten de deur afspeelt.


Dus eenvoudig mag een schip (vaartuig ) zelf geen energie maken is het een plicht van de verbieder om te zorgen dat er een MENSWAARDIG leefklimaat op de vaartuigen (schepen) blijft bestaan.Dit is mijn mening.

Tsja, wat is menswaardig? Zonder centrale verwarming en electriciteit zoals 99.999% van de tijd dat mensen bestaan gewoon is? Of wil je het aan het gemiddelde van de bevolking op aarde nu ophangen?

Hoe lang is er al binnenvaart, 400 jaar? Meer? Toch maximaal de laatste 40 jaar dat generatoren en centrale verwarming enigszins gangbaar zijn?

Dacht jij nu werkelijk dat wij 40 jaar geleden de accu's op de fiets vol trapte? Je kunt het je misschien niet voorstellen maar dat werd toen ook al met motoren gedaan, veelal zonder geluiddemper. En , nog vroeger, wat te denken van alle klepperende zeilen en lijnen, stinkende hout en kolen kachels en lawaaierige bemanning . De overlast was waarschijnlijk groter maar er waren geen mensen die hier over liepen te zeiken.

+++chefren

(Die vindt dat er sowieso veel en veel minder lawaai en lichtvervuiling zou moeten zijn in de nacht.)



Helemaal mee eens , maar denk dan in eerste plaats aan jezelf ( merk je direct dat de overlast door anderen eigenlijk wel mee valt) en wijs niet meteen naar de ander.


Peter


* Het nieuwe kabinet? Je eigen mening op www.vaart.nl/peiling
* Het adres voor reacties en nieuwe berichten: [EMAIL PROTECTED]
* Afmelden op: [EMAIL PROTECTED] met tekst: unsubscribe VAART-L


Antwoord per e-mail aan