Segon apunt. Codi obert, avui per avui, coincideix en molts casos amb programari lliure, doncs les llicències que accepta l'OSI com a lliures majoritàriament també les accepta la FSF. Una altra cosa és que la FSF les aconselli, o que digui si són compatibles amb la GPL o no. Que es digui codi obert no significa exclusivament codi obert. I que sigui programari lliure no significa que tingui copyleft, com la GPL. Tant en codi obert com en programari lliure hi ha una llista de llicències acceptades com a tals. Lo que sí que està clar és que el freeware no és ni codi obert ni programari lliure.

En/na Joan Sala Soler ha escrit:

11.3.2005 08:23 h, Carles Mateu ha escrit:

Jordi March i Nogué wrote:

Alguna vegada softcatalà tindrà interés pels programes lliures i en català,
encara que no siguin de codi obert (com aquest que he esmentat, n'hi ha
molts d'altres) i sobre Linux?.


Com que és divendres, avui començarem una mica de flamewar :-)

Un programa lliure no és un programa gratuït. El que tu has esmentat és un programa gratuït (és a dir, no té cost econòmic). Un programa lliure normalment és quelcom més. Disposar del codi del programa (encara que no n'hagis de fer res) és el que et garanteix la llibertat: d'adaptar-lo, de modificar-lo, de traduïr-lo, etc.


Només un apunt, una aplicació en codi obert no implica que sigui programari lliure, el que et garanteix la llibertat de copiar-lo, modificar-lo o vendre'l són les llicències com la GPL (GNU Public License).


______________________________________________ Renovamos el Correo Yahoo!: ¡250 MB GRATIS! Nuevos servicios, más seguridad http://correo.yahoo.es


----------------------------------------------------------------
Podeu consultar els arxius d'aquesta llista o canviar la vostra
subscripció a http://www.softcatala.org/llistes/
----------------------------------------------------------------

Respondre per correu electrònic a