El 12/1/19 a les 12:40, a...@probeta.net ha escrit:
> Bon dia a tothom,
> 
> Fa molt de temps que em barallo amb un bug, que intento acorralar, però
> no hi ha manera.
> 
> Afecta a Debian Testing en el sistema gràfic, i aquí em veig molt
> perdut, entre controladors, servidors de finestres, gestors de
> finestres, compositors, mesas, cairos, egl, etc.

[...]
> 
> Crec que el bug afecta a molta gent, i que alguns missatges que es poden
> 

[...]

> 
> Treballo amb targeta gràfica [AMD/ATI] Turks XT [Radeon HD 6670/7670] a
> Debian Testing, actualment amb nucli 4.19
> 
> Fins al nucli 4.13 tot anava bé, però en actualitzar al nucli 4.14
> l’escriptori Gnome es «congelava» cada pocs minuts. A tots els següents
> nuclis fins el 4.19 el problema persisteix. A aquest enllaç hi ha els
> canvis que aporta el nucli 4.14 a Radeon, però no els sé interpretar:
> https://kernelnewbies.org/Linux_4.14#Graphics
> 
>  Pista: Es congelava Gnome amb Xorg, però no Gnome amb Wayland
> 

Jo també en tinc un de llarga durada i uso Debian Testin g des d'uns 3 -
4 mesos després del darrer canvi d'estable (juny o juliol 2017). El
primer nucli que vaig usar tot anava bé. A partir del següent (no
recordo quin) van començar els maldecaps.

El meu hardware no té rés a veure amb el teu. Tot i això, els problemes
que descrius són força similars als que a mi m'afecten i, en el meu cas,
estan relacionats amb la targeta gràfica [1,2].

De vegades ni tant sols es carregava el sistema gràfic. D'altres no
podia canviar entre entorn gràfic o no (usant CTRL+ALT+n), d'altres és
"gelava" la imatge, d'altres és bloquejava mentre parava la maquina.

L'únic en comú entre la multitud de diverses marques de proveïdors de
portàtils afectats sembla ser el fet de tenir el sistema gràfic integrat
Intel + targeta gràfica dedicada NVIDIA (diversos models):

$ lspci | egrep "VGA|3D"
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation HD Graphics 630
(rev 04)
01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GP107M [GeForce GTX 1050 Ti
Mobile] (rev a1)


>
>  Pista: no es congelava XFCE
> 

Únicament he provat GNOME. Als "bugs" que jo he revisat no importa gaire
l'entorn gràfic usat però hi ha majoria de GNOMEs. Suposo que el motiu
és que és l'entorn majoritari.

>  Pista: fent CTRL+ALT+F8 i després CTRL+ALT+F7 tot tornava a funcionar
> 

No ho vaig provar això.

[...]

> 
> No sé ni per on començar. Algun consell?
> 

Jo vaig provar altres coses. Al final, solament funciona bé modificar
les opcions del nucli a /etc/default/grub. Concretament, jo tinc:

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="acpi_osi=!"

hi ha gent que ho combina amb diferents versions de Windows:

"acpi_osi='Windows XXXX'"

he vist molts 2009 i 2015 però altres també. Tots amb resultats
diversos. Jo vaig provar-ho amb 2009 i funciona de la mateixa manera que
sense.

Totes les noves versions del nucli que han sortit a Testing les provo
sense les opcions de nucli i es tornen a reproduir els problemes.

Salut i peles,

robert

[1] https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=156341
[2] https://github.com/Bumblebee-Project/Bumblebee/issues/764

Respondre per correu electrònic a