Orna Agmon wrote:
Hi Ori,

If you have some ideas about "uniting the lines", and you care about
hamakor, and you state that it is "almost crumbling apart", I suggest that
you exposed these ideas now, instead of waiting for elections.

I wish to remind you, and everybody else, that people do not need to be
on the board to act.

Orna.
הי אורנה, ועד, כולם.

אני יודע שההערה כוונה לאורי (ובצדק) על שטען על עצמו שייתקן משהו שלטענתו שבור, בלי שנתן כל הסבר לגבי איך. עדיין, בחרתי להתייחס להערה כאל קריאה כנה לקבלת פידבק על מה אפשר לעשות יותר טוב. הרשימה הזו היא פרי כתיבה חפוזה, ולא נועדה להיות כללית לדרכים לשיפור, אבל הנה כמה בכל זאת:
- שקיפות. בזמן האחרון היתה הרבה ביקורת על פעילויות שונות של העמותה. בעוד שאני הרבה פעמים לא מסכים עם הביקורת עצמה, ובכל מקרה לא מסכים עם הצורה שבה הביקורת נאמרה, הרי שאני כן חושב שאפשר היה להקטין את כמות ההפתעות על ידי כמה צעדים פשוטים. לדוגמא: אי אפשר לפרסם את הפרוייקטים שהוגשו לקול הקורא של איגוד האינטרנט? אל תפרסמו. את לוחות הזמנים ואת חברי הוועדה שבוחרת אפשר היה לפרסם. זה היה, לכל הפחות, נותן לאנשים כתובת לשאול שאלות.
- חברי הועד חייבים לדעת לפתור את הבעיות שלהם בצורה יותר תרבותית. לא ייתכן שחברת ועד מופתעת לשמוע באסיפה על נושא המניות, וגם לא ייתכן שהתגובה תגרום לכל מי שהיה שם להבין שהיה מחטף. קרה משהו כזה? תבררו אחר כך בשקט, ובמקרה הגרוע תפרסמו אחר כך שהיה בילבול ובעצם לא קיבלנו את המניות. חוסר האחידות שריבים פומביים מייצרים מעודד את ההתקפות.
- חייבים לדעת לקבל ביקורת. לא היה שום דבר שאדיר היה יכול להגיד שהיה נשמע יותר גרוע מה שיצא כאשר השתיקו אותו. אמר משהו שלא מסכימים איתו - תודיעו שאתם לא מסכימים עם הביקורת.
- לא להיות קטנוניים. ריבים על איזה צבע יותר נכון לאתר, או תחזוקת שני אתרים במקביל לאורך זמן, לא באמת מוסיפים כבוד לאף אחד מהמתווכחים.

אני יודע שזה נשמע מוזר, אבל לדעתי הרבה מהחיכוכים של התקופה האחרונה היו יכולים להמנע ע"י מחשבה יותר נכונה מצד חברי הועד על האנשים שמאחורי כתובות האימייל.

בכל מקרה, אני חושב שכדאי שחברי הועד החדש יהיו עם קישורי יחסי אנוש טובים יותר. העמותה הזו, לדעתי, על סף התפרקות. זה לא בגלל חוסר ניהול נכון (אף אחד מנושאי התפקידים לא מעל בתפקידו, למיטב ידיעתי והבנתי), או בגלל בעיות כספיות. היא במצב שהיא נמצאת בגלל חוסר אמון בין האנשים שבה. אלו השורות שצריך ללכד.

בכל מקרה, אני חוזר על פנייתי ממקודם - גם אם הועד לא עשה את כל שהיה יכול וצריך לעשות כדי לדאוג שהעמותה תתפקד, זו לא סיבה לחברי העמותה להתחיל לשים מקלות בגלגלים. אנא זיכרו כי בן האדם שאיתו אתם מתכתבים בדוא"ל הוא, בסך הכל, עוד מישהו שמעוניין שתוכנה חופשית תצליח.

בתודה וסליחה,
שחר

לענות