Wondering if this is a known issue, or if anyone has suggestions to
get it working...?

Running FreeBSD 6.2-RELEASE-p4 SMP i386.

I installed nvidia-driver-100.14.11 from ports (Sep. 5 snapshot),
Linux compatibility enabled. After loading modules 'linux' and
'nvidia', I do:

# X -configure
# X -config /root/xorg.conf.new

At this point the system spontaneously reboots. 'X -configure' runs
fine and produces a configuration without issue, but the reboot
occcurs when launching X. Nothing is output to screen (it flickers as
if starting X), and nothing is written to /var/log/Xorg.0.log. I do
get the same behavior if running 'xorgcfg'.

Card info:

"NV41 [Quadro FX 3450/4000 SDI] rev 162"

[EMAIL PROTECTED]:0:0: class=0x030000 card=0x029b10de chip=0x00cd10de
rev=0xa2 hdr=0x00
    vendor   = 'NVIDIA Corporation'
    class    = display
    subclass = VGA

I've tried an alternate version of the binary driver
(nvidia-driver-96xx) to see if there was any change, and it also
reboots on X startup.

sysctl.conf, dmesg, and Xorg configuration included below.

sysctl.conf:

# Recommended settings from xine package:
kern.ipc.shmmax=67108864
kern.ipc.shmall=32768
# Local settings
vfs.usermount=1

/var/run/dmesg.boot

Copyright (c) 1992-2007 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
        The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
FreeBSD 6.2-RELEASE-p4 #0: Thu Apr 26 17:55:55 UTC 2007
    [EMAIL PROTECTED]:/usr/obj/usr/src/sys/SMP
acpi_alloc_wakeup_handler: can't alloc wake memory
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: Intel(R) Xeon(R) CPU           E5345  @ 2.33GHz (2327.51-MHz 686-class CPU)
  Origin = "GenuineIntel"  Id = 0x6f7  Stepping = 7
  
Features=0xbfebfbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CLFLUSH,DTS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE>
  
Features2=0x4e3bd<SSE3,RSVD2,MON,DS_CPL,VMX,EST,TM2,<b9>,CX16,<b14>,<b15>,<b18>>
  AMD Features=0x20100000<NX,LM>
  AMD Features2=0x1<LAHF>
  Cores per package: 4
real memory  = 3219169280 (3070 MB)
avail memory = 3140694016 (2995 MB)
ACPI APIC Table: <DELL   B8K    >
FreeBSD/SMP: Multiprocessor System Detected: 8 CPUs
 cpu0 (BSP): APIC ID:  0
 cpu1 (AP): APIC ID:  1
 cpu2 (AP): APIC ID:  2
 cpu3 (AP): APIC ID:  3
 cpu4 (AP): APIC ID:  4
 cpu5 (AP): APIC ID:  5
 cpu6 (AP): APIC ID:  6
 cpu7 (AP): APIC ID:  7
ioapic0: Changing APIC ID to 8
ioapic1: Changing APIC ID to 9
ioapic0 <Version 2.0> irqs 0-23 on motherboard
ioapic1 <Version 2.0> irqs 24-47 on motherboard
kbd1 at kbdmux0
netsmb_dev: loaded
ath_hal: 0.9.17.2 (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111, RF5112, RF2413, RF5413)
acpi0: <DELL B8K    > on motherboard
acpi0: Power Button (fixed)
Timecounter "ACPI-fast" frequency 3579545 Hz quality 1000
acpi_timer0: <24-bit timer at 3.579545MHz> port 0x808-0x80b on acpi0
cpu0: <ACPI CPU> on acpi0
cpu1: <ACPI CPU> on acpi0
cpu2: <ACPI CPU> on acpi0
cpu3: <ACPI CPU> on acpi0
cpu4: <ACPI CPU> on acpi0
cpu5: <ACPI CPU> on acpi0
cpu6: <ACPI CPU> on acpi0
cpu7: <ACPI CPU> on acpi0
acpi_button0: <Power Button> on acpi0
pcib0: <ACPI Host-PCI bridge> port 0xcf8-0xcff on acpi0
pci0: <ACPI PCI bus> on pcib0
pcib1: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 2.0 on pci0
pci1: <ACPI PCI bus> on pcib1
pcib2: <ACPI PCI-PCI bridge> irq 16 at device 0.0 on pci1
pci2: <ACPI PCI bus> on pcib2
pcib3: <ACPI PCI-PCI bridge> irq 16 at device 0.0 on pci2
pci3: <ACPI PCI bus> on pcib3
pcib4: <PCI-PCI bridge> irq 16 at device 1.0 on pci2
pci4: <PCI bus> on pcib4
pcib5: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 0.3 on pci1
pci5: <ACPI PCI bus> on pcib5
fwohci0: <Lucent FW322/323> mem 0xdceff000-0xdcefffff irq 26 at device
5.0 on pci5
fwohci0: OHCI version 1.0 (ROM=1)
fwohci0: No. of Isochronous channels is 8.
fwohci0: EUI64 00:00:d1:00:80:35:7a:57
fwohci0: Phy 1394a available S400, 3 ports.
fwohci0: Link S400, max_rec 2048 bytes.
firewire0: <IEEE1394(FireWire) bus> on fwohci0
fwe0: <Ethernet over FireWire> on firewire0
if_fwe0: Fake Ethernet address: 02:00:d1:35:7a:57
fwe0: Ethernet address: 02:00:d1:35:7a:57
fwe0: if_start running deferred for Giant
sbp0: <SBP-2/SCSI over FireWire> on firewire0
fwohci0: Initiate bus reset
fwohci0: node_id=0xc800ffc0, gen=1, CYCLEMASTER mode
firewire0: 1 nodes, maxhop <= 0, cable IRM = 0 (me)
firewire0: bus manager 0 (me)
pcib6: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 3.0 on pci0
pci6: <ACPI PCI bus> on pcib6
pcib7: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 4.0 on pci0
pci7: <ACPI PCI bus> on pcib7
nvidia0: <Quadro FX 3450/4000 SDI> mem
0xdd000000-0xddffffff,0xc0000000-0xcfffffff,0xde000000-0xdeffffff irq
16 at device 0.0 on pci7
nvidia0: [GIANT-LOCKED]
pcib8: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 5.0 on pci0
pci8: <ACPI PCI bus> on pcib8
pcib9: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 6.0 on pci0
pci9: <ACPI PCI bus> on pcib9
pcib10: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 7.0 on pci0
pci10: <ACPI PCI bus> on pcib10
pci0: <multimedia> at device 27.0 (no driver attached)
pcib11: <ACPI PCI-PCI bridge> irq 16 at device 28.0 on pci0
pci11: <ACPI PCI bus> on pcib11
bge0: <Broadcom BCM5752 A2, ASIC rev. 0x6002> mem
0xdccf0000-0xdccfffff irq 16 at device 0.0 on pci11
bge0: firmware handshake timed out
miibus0: <MII bus> on bge0
brgphy0: <BCM5752 10/100/1000baseTX PHY> on miibus0
brgphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, 1000baseTX,
1000baseTX-FDX, auto
bge0: Ethernet address: 00:1a:a0:ac:eb:69
uhci0: <UHCI (generic) USB controller> port 0xff80-0xff9f irq 21 at
device 29.0 on pci0
uhci0: [GIANT-LOCKED]
usb0: <UHCI (generic) USB controller> on uhci0
usb0: USB revision 1.0
uhub0: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci1: <UHCI (generic) USB controller> port 0xff60-0xff7f irq 22 at
device 29.1 on pci0
uhci1: [GIANT-LOCKED]
usb1: <UHCI (generic) USB controller> on uhci1
usb1: USB revision 1.0
uhub1: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci2: <UHCI (generic) USB controller> port 0xff40-0xff5f irq 18 at
device 29.2 on pci0
uhci2: [GIANT-LOCKED]
usb2: <UHCI (generic) USB controller> on uhci2
usb2: USB revision 1.0
uhub2: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub2: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci3: <UHCI (generic) USB controller> port 0xff20-0xff3f irq 23 at
device 29.3 on pci0
uhci3: [GIANT-LOCKED]
usb3: <UHCI (generic) USB controller> on uhci3
usb3: USB revision 1.0
uhub3: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub3: 2 ports with 2 removable, self powered
ehci0: <EHCI (generic) USB 2.0 controller> mem 0xff980800-0xff980bff
irq 21 at device 29.7 on pci0
ehci0: [GIANT-LOCKED]
usb4: waiting for BIOS to give up control
usb4: EHCI version 1.0
usb4: companion controllers, 2 ports each: usb0 usb1 usb2 usb3
usb4: <EHCI (generic) USB 2.0 controller> on ehci0
usb4: USB revision 2.0
uhub4: Intel EHCI root hub, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1
uhub4: 8 ports with 8 removable, self powered
uhub5: NEC Corporation USB2.0 Hub Controller, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 2
uhub5: single transaction translator
uhub5: 4 ports with 4 removable, self powered
pcib12: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 30.0 on pci0
pci12: <ACPI PCI bus> on pcib12
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 31.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
atapci0: <Intel 63XXESB2 UDMA100 controller> port
0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0xffa0-0xffaf irq 16 at device
31.1 on pci0
ata0: <ATA channel 0> on atapci0
ata1: <ATA channel 1> on atapci0
atapci1: <Intel 63XXESB2 SATA300 controller> port
0xfe00-0xfe07,0xfe10-0xfe13,0xfe20-0xfe27,0xfe30-0xfe33,0xfec0-0xfedf
mem 0xff970000-0xff9703ff irq 20 at device 31.2 on pci0
atapci1: AHCI Version 01.10 controller with 6 ports detected
ata2: <ATA channel 0> on atapci1
ata3: <ATA channel 1> on atapci1
ata4: <ATA channel 2> on atapci1
ata5: <ATA channel 3> on atapci1
ata6: <ATA channel 4> on atapci1
ata7: <ATA channel 5> on atapci1
pci0: <serial bus, SMBus> at device 31.3 (no driver attached)
fdc0: <floppy drive controller> port 0x3f0-0x3f5,0x3f7 irq 6 drq 2 on acpi0
fdc0: [FAST]
fd0: <1440-KB 3.5" drive> on fdc0 drive 0
ppc0: <ECP parallel printer port> port 0x378-0x37f,0x778-0x77f irq 7 on acpi0
ppc0: SMC-like chipset (ECP/EPP/PS2/NIBBLE) in COMPATIBLE mode
ppc0: FIFO with 16/16/8 bytes threshold
ppbus0: <Parallel port bus> on ppc0
plip0: <PLIP network interface> on ppbus0
lpt0: <Printer> on ppbus0
lpt0: Interrupt-driven port
ppi0: <Parallel I/O> on ppbus0
sio0: <16550A-compatible COM port> port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on acpi0
sio0: type 16550A
sio1: <16550A-compatible COM port> port 0x2f8-0x2ff irq 3 on acpi0
sio1: type 16550A
pmtimer0 on isa0
orm0: <ISA Option ROMs> at iomem
0xc0000-0xcbfff,0xcc000-0xcdfff,0xce000-0xd2fff,0xd3000-0xd3fff on
isa0
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> at port 0x60,0x64 on isa0
atkbd0: <AT Keyboard> irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
atkbd0: [GIANT-LOCKED]
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
uhub6: Dell Dell USB Keyboard Hub, class 9/0, rev 1.10/48.01, addr 2
uhub6: 3 ports with 2 removable, bus powered
ukbd0: Dell Dell USB Keyboard Hub, rev 1.10/48.00, addr 3, iclass 3/1
kbd2 at ukbd0
uhid0: Dell Dell USB Keyboard Hub, rev 1.10/48.00, addr 3, iclass 3/1
ums0: vendor 0x0461 USB Optical Mouse, rev 2.00/2.00, addr 4, iclass 3/1
ums0: 3 buttons and Z dir.
Timecounters tick every 1.000 msec
acd0: DVDR <PHILIPS DVD+/-RW DVD8801/AD21> at ata0-master UDMA33
ad4: 152587MB <WDC WD1600ADFS-75SLR2 21.07Q21> at ata2-master SATA300
ad6: 152587MB <WDC WD1600ADFS-75SLR2 21.07Q21> at ata3-master SATA300
ar0: 152585MB <Intel MatrixRAID RAID1> status: READY
ar0: disk0 READY (master) using ad4 at ata2-master
ar0: disk1 READY (mirror) using ad6 at ata3-master
SMP: AP CPU #3 Launched!
SMP: AP CPU #1 Launched!
SMP: AP CPU #6 Launched!
SMP: AP CPU #2 Launched!
SMP: AP CPU #7 Launched!
SMP: AP CPU #4 Launched!
SMP: AP CPU #5 Launched!
Trying to mount root from ufs:/dev/ar0s1a
WARNING: / was not properly dismounted
WARNING: /tmp was not properly dismounted
/tmp: mount pending error: blocks 0 files 1
WARNING: /usr was not properly dismounted
WARNING: /var was not properly dismounted
bge0: firmware handshake timed out

xorg.conf.new

Section "ServerLayout"
        Identifier     "X.org Configured"
        Screen      0  "Screen0" 0 0
        InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
        InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
        RgbPath      "/usr/local/share/X11/rgb"
        ModulePath   "/usr/local/lib/xorg/modules"
        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/misc/"
        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/TTF/"
        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/OTF"
        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/Type1/"
        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/100dpi/"
        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/"
EndSection

Section "Module"
        Load  "dbe"
        Load  "dri"
        Load  "extmod"
        Load  "record"
        Load  "xtrap"
        Load  "glx"
        Load  "freetype"
        Load  "type1"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier  "Keyboard0"
        Driver      "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier  "Mouse0"
        Driver      "mouse"
        Option      "Protocol" "auto"
        Option      "Device" "/dev/sysmouse"
        Option      "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier   "Monitor0"
        VendorName   "Monitor Vendor"
        ModelName    "Monitor Model"
EndSection

Section "Device"
        Identifier  "Card0"
        Driver      "nvidia"
        VendorName  "nVidia Corporation"
        BoardName   "NV41 [Quadro FX 3450/4000 SDI]"
        BusID       "PCI:7:0:0"
EndSection

Section "Screen"
        Identifier "Screen0"
        Device     "Card0"
        Monitor    "Monitor0"
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     1
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     4
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     8
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     15
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     16
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     24
        EndSubSection
EndSection

-- 
Darren Spruell
[EMAIL PROTECTED]
_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to