I have a 2.5" external USB3 disk that works fine on a USB2 port on a 
Windows7 system, but under FreeBSD 8.3-RELEASE-p3 it is not recognised at all.
When I plug it in, all I get is:
ugen5.2: <Unknown> at usbus5 (disconnected)
I get similar results on other USB ports.
usbconfig list does not show the device:
beck# usbconfig list
ugen0.1: <UHCI root HUB Intel> at usbus0, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) 
pwr=SAVE
ugen1.1: <UHCI root HUB Intel> at usbus1, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) 
pwr=SAVE
ugen2.1: <UHCI root HUB Intel> at usbus2, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) 
pwr=SAVE
ugen3.1: <EHCI root HUB Intel> at usbus3, cfg=0 md=HOST spd=HIGH (480Mbps) 
pwr=SAVE
ugen4.1: <UHCI root HUB Intel> at usbus4, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) 
pwr=SAVE
ugen5.1: <UHCI root HUB Intel> at usbus5, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) 
pwr=SAVE
ugen6.1: <UHCI root HUB Intel> at usbus6, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) 
pwr=SAVE
ugen7.1: <EHCI root HUB Intel> at usbus7, cfg=0 md=HOST spd=HIGH (480Mbps) 
pwr=SAVE
ugen0.2: <BCM2046B1 Broadcom> at usbus0, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) 
pwr=SAVE
ugen2.2: <5880 Broadcom Corp> at usbus2, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) pwr=ON
ugen0.3: <product 0x8157 vendor 0x413c> at usbus0, cfg=0 md=HOST spd=FULL 
(12Mbps) pwr=ON
ugen0.4: <product 0x8158 vendor 0x413c> at usbus0, cfg=0 md=HOST spd=FULL 
(12Mbps) pwr=ON


beck# usbconfig -u 5 -a 2 dump_info
No device match or lack of permissions.

Under windows, I managed to find out the device id: vendor/device
is 0x174c/0x55aa.

Here's my usb-related dmesg output:
uhci0: <Intel 82801I (ICH9) USB controller> port 0x6f60-0x6f7f irq 20 at device 
26.0 on pci0
usbus0: <Intel 82801I (ICH9) USB controller> on uhci0
uhci1: <Intel 82801I (ICH9) USB controller> port 0x6f80-0x6f9f irq 21 at device 
26.1 on pci0
usbus1: <Intel 82801I (ICH9) USB controller> on uhci1
uhci2: <Intel 82801I (ICH9) USB controller> port 0x6fa0-0x6fbf irq 22 at device 
26.2 on pci0
usbus2: <Intel 82801I (ICH9) USB controller> on uhci2
ehci0: <Intel 82801I (ICH9) USB 2.0 controller> mem 0xfed1c400-0xfed1c7ff irq 
22 at device 26.7 on pci0
usbus3: EHCI version 1.0
usbus3: <Intel 82801I (ICH9) USB 2.0 controller> on ehci0
uhci3: <Intel 82801I (ICH9) USB controller> port 0x6f00-0x6f1f irq 20 at device 
29.0 on pci0
usbus4: <Intel 82801I (ICH9) USB controller> on uhci3
uhci4: <Intel 82801I (ICH9) USB controller> port 0x6f20-0x6f3f irq 21 at device 
29.1 on pci0
usbus5: <Intel 82801I (ICH9) USB controller> on uhci4
uhci5: <Intel 82801I (ICH9) USB controller> port 0x6f40-0x6f5f irq 22 at device 
29.2 on pci0
usbus6: <Intel 82801I (ICH9) USB controller> on uhci5
ehci1: <Intel 82801I (ICH9) USB 2.0 controller> mem 0xfed1c000-0xfed1c3ff irq 
20 at device 29.7 on pci0
usbus7: EHCI version 1.0
usbus7: <Intel 82801I (ICH9) USB 2.0 controller> on ehci1
usbus0: 12Mbps Full Speed USB v1.0
usbus1: 12Mbps Full Speed USB v1.0
usbus2: 12Mbps Full Speed USB v1.0
usbus3: 480Mbps High Speed USB v2.0
usbus4: 12Mbps Full Speed USB v1.0
usbus5: 12Mbps Full Speed USB v1.0
usbus6: 12Mbps Full Speed USB v1.0
usbus7: 480Mbps High Speed USB v2.0
ugen0.1: <Intel> at usbus0
uhub0: <Intel UHCI root HUB, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usbus0
ugen1.1: <Intel> at usbus1
uhub1: <Intel UHCI root HUB, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usbus1
ugen2.1: <Intel> at usbus2
uhub2: <Intel UHCI root HUB, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usbus2
ugen3.1: <Intel> at usbus3
uhub3: <Intel EHCI root HUB, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1> on usbus3
ugen4.1: <Intel> at usbus4
uhub4: <Intel UHCI root HUB, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usbus4
ugen5.1: <Intel> at usbus5
uhub5: <Intel UHCI root HUB, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usbus5
ugen6.1: <Intel> at usbus6
uhub6: <Intel UHCI root HUB, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usbus6
ugen7.1: <Intel> at usbus7
uhub7: <Intel EHCI root HUB, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1> on usbus7
ugen0.2: <Broadcom> at usbus0
uhub8: <Broadcom BCM2046B1, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 2> on usbus0
ugen2.2: <Broadcom Corp> at usbus2
ugen0.3: <vendor 0x413c> at usbus0
ukbd0: <vendor 0x413c product 0x8157, class 0/0, rev 2.00/1.00, addr 3> on 
usbus0
ugen0.4: <vendor 0x413c> at usbus0
ums0: <vendor 0x413c product 0x8158, class 0/0, rev 2.00/1.00, addr 4> on usbus0
ugen5.2: <Unknown> at usbus5 (disconnected)

Any help on how to debug this is highly appreciated!

-Guido
_______________________________________________
freebsd-usb@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-usb
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to