On Wed, Oct 03, 2012 at 10:05:29PM +0200, Guido van Rooij wrote:
> I have a 2.5" external USB3 disk that works fine on a USB2 port on a 
> Windows7 system, but under FreeBSD 8.3-RELEASE-p3 it is not recognised at all.
> When I plug it in, all I get is:
> ugen5.2: <Unknown> at usbus5 (disconnected)
> I get similar results on other USB ports.
> usbconfig list does not show the device:
> beck# usbconfig list
> ugen0.1: <UHCI root HUB Intel> at usbus0, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) 
> pwr=SAVE
> ugen1.1: <UHCI root HUB Intel> at usbus1, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) 
> pwr=SAVE
> ugen2.1: <UHCI root HUB Intel> at usbus2, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) 
> pwr=SAVE
> ugen3.1: <EHCI root HUB Intel> at usbus3, cfg=0 md=HOST spd=HIGH (480Mbps) 
> pwr=SAVE
> ugen4.1: <UHCI root HUB Intel> at usbus4, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) 
> pwr=SAVE
> ugen5.1: <UHCI root HUB Intel> at usbus5, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) 
> pwr=SAVE
> ugen6.1: <UHCI root HUB Intel> at usbus6, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) 
> pwr=SAVE
> ugen7.1: <EHCI root HUB Intel> at usbus7, cfg=0 md=HOST spd=HIGH (480Mbps) 
> pwr=SAVE
> ugen0.2: <BCM2046B1 Broadcom> at usbus0, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) 
> pwr=SAVE
> ugen2.2: <5880 Broadcom Corp> at usbus2, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) 
> pwr=ON
> ugen0.3: <product 0x8157 vendor 0x413c> at usbus0, cfg=0 md=HOST spd=FULL 
> (12Mbps) pwr=ON
> ugen0.4: <product 0x8158 vendor 0x413c> at usbus0, cfg=0 md=HOST spd=FULL 
> (12Mbps) pwr=ON
> beck# usbconfig -u 5 -a 2 dump_info
> No device match or lack of permissions.

When I attach a usb-hub (no external power) and then attach the device,
I get a little further:
ugen7.2: <vendor 0x0409> at usbus7
uhub9: <vendor 0x0409 product 0x0059, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 2> on 
uhub9: 4 ports with 4 removable, self powered
ugen7.3: <PLATINUM> at usbus7
umass0: <PLATINUM My Drive 2.5, class 0/0, rev 2.10/1.00, addr 3> on usbus7
umass0:  SCSI over Bulk-Only; quirks = 0x4100
umass0:2:0:-1: Attached to scbus2
(probe0:umass-sim0:0:0:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0 
(probe0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
da0 at umass-sim0 bus 0 scbus2 target 0 lun 0
da0: <ASMT 2105 0> Removable Direct Access SCSI-5 device 
da0: 40.000MB/s transfers
da0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present

Needless to say the device is a fixed disk, and has no changeable media.

freebsd-usb@freebsd.org mailing list
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to