On 12/14/14 05:21, Randall Fox wrote:
I'm using a FreeBSD derivative, called FreeNAS.  It is using FreeBSD at its
core.  Version of FreeNAS is 9.2.1.3, which roughly corresponds to the
FreeBSD version (9.2).

I plug in my UPS and I get:
Dec 13 20:08:49 freenas kernel: ugen1.4: <Tripp Lite> at usbus1
Dec 13 20:08:49 freenas kernel: uhid0: <Tripp Lite TRIPP LITE
SMART1500RM2U, class 0/0, rev 1.10/2.0a, addr 4> on usbus1
Dec 13 20:09:03 freenas kernel: ugen1.4: <Tripp Lite> at usbus1
(disconnected)
Dec 13 20:09:03 freenas kernel: uhid0: at uhub3, port 2, addr 4
(disconnected)
Dec 13 20:09:04 freenas kernel: ugen1.4: <Tripp Lite> at usbus1
Dec 13 20:09:04 freenas kernel: uhid0: <Tripp Lite TRIPP LITE
SMART1500RM2U, class 0/0, rev 1.10/2.0a, addr 4> on usbus1
Dec 13 20:09:18 freenas kernel: ugen1.4: <Tripp Lite> at usbus1
(disconnected)
Dec 13 20:09:18 freenas kernel: uhid0: at uhub3, port 2, addr 4
(disconnected)
Dec 13 20:09:19 freenas kernel: ugen1.4: <Tripp Lite> at usbus1
Dec 13 20:09:19 freenas kernel: uhid0: <Tripp Lite TRIPP LITE
SMART1500RM2U, class 0/0, rev 1.10/2.0a, addr 4> on usbus1
Dec 13 20:09:33 freenas kernel: ugen1.4: <Tripp Lite> at usbus1
(disconnected)
Dec 13 20:09:33 freenas kernel: uhid0: at uhub3, port 2, addr 4
(disconnected)


I disabled all the higher level NUT services and such so they are not in
the way.

Unfortunately I don't have the ability to recompile a kernel to turn on
debug and make adjustments.  Is there anything I can do?  I know the UPS
device is otherwise working properly, it just seems to be reporting these
disconnects.  The UPS also works on my Windows box when I connect it, I
don't see any disconnects.  I was able to mute the disconnects in FreeBSD
by running "usbhidctl -alvnr -f /dev/uhid0"  which loops repeatedly and
shows changed data.  When this is running, the disconnectsin dmesg go
away.  Also, it seems to be consistently repeating every 15 seconds..

Any help appreciated

Hi,

Did you try connecting the device through an external USB HUB?

What USB controllers are you using? EHCI/XHCI/OHCI/UHCI?

Are all USB controller drivers loaded?

--HPS

_______________________________________________
freebsd-usb@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-usb
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to