Kes Lina Joy: Umat Islam dinasihat jangan percaya khabar angin
Wed | Aug 09, 06 | 01:58:52 PM
Oleh Roy Rasul
KUALA LUMPUR, 9 Ogos (Hrkh) - Umat Islam diminta bertenang dan tidak mempercayai khabar angin melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) dan internet yang menghebahkan bahawa kes tuntutan Azlina Jailani atau Lina Joy untuk membatalkan perkataan Islam dalam MyKad memihak kepadanya.
Pengerusi Badan Bertindak Anti Murtad (Forkad), Ustaz Ridzuan Mohd Nor berkata, setakat ini tidak ada lagi sebarang keputusan dibuat oleh Mahkamah Persekutuan.
"Forkad berasa dukacita dengan penyebaran khabar angin itu. Ini kerana sejak semalam akibat berita tersebut Forkad banyak menerima panggilan dari orang ramai bertanyakan mengenai berita tersebut," katanya yang menghubungi Harakahdaily sebentar tadi.
Menurutnya perkara ini juga disah tidak benar oleh peguam pemerhati kes Lina Joy.
Katanya lagi, beliau bimbang khabar angin tersebut adalah satu perancangan yang diatur oleh musuh Islam supaya pendokong Islam lemah dalam perjuangan.
Sehubungan itu, beliau menyeru seluruh umat Islam berdoa untuk memastikan kes tersebut berpihak kepada umat Islam.
"Forkad berharap umat Islam berpuasa sunat pada hari Isnin ini dan mendirikan solat hajat di masjid dan surau malam keesokannya," katanya sambil meminta mereka yang tidak bertanggungjawab menghentikan penyebaran khabar angin tersebut. - mks.

***********************

Surat/Emel Pembaca
Sekiranya terdapat sebarang komen, aduan, cadangan, pendapat, rencana atau sebagainya, sila emelkan ke [EMAIL PROTECTED]. Sertakan bersama nama, nama pena, alamat, no. kad pengenalan, dan no. telefon (maklumat anda adalah rahsia dan tidak akan disiarkan). Artikel yang diterima dan dikemaskini akan disiarkan di ruangan Surat Pembaca atau bersesuaian.


The all-new Yahoo! Mail goes wherever you go - free your email address from your Internet provider. __._,_.___

--------------------------------------------------------------------------

All views expressed herein belong to the individuals concerned and do not in any way reflect the official views of Hidayahnet unless sanctioned or approved otherwise.

If your mailbox clogged with mails from Hidayahnet, you may wish to get a daily digest of emails by logging-on to http://www.yahoogroups.com to change your mail delivery settings or email the moderators at [EMAIL PROTECTED] with the title "change to daily digest".

--------------------------------------------------------------------------

Recommended sites:
Angkatan Belia Islam Malaysia  : http://www.abim.org.my
Jamaah Islah Malaysia          : http://www.jim.org.my
Radio Islam Kuliyyah           : http://www.kuliyyah.com
Palestinkini Info              : http://www.palestinkini.info
Partai Keadilan Sejahtera      : http://pk-sejahtera.org
Fiqh Siber                     : http://al-ahkam.net/
The Muslim Brotherhood         : http://ikhwanweb.com





YAHOO! GROUPS LINKS




__,_._,___

Kirim email ke