Hah! Sometimes all it takes is another set of eyes. Score one for obvious. Thanks Mike.

As far as the automatic login, I did set it in the conf. Then I logged out of the target and restarted the service. It said "Logging into targets" or something similar and then spit out the "no records found" message.

So I assumed my issues were all related. We know that isn't the case :)

You said something about using discovery mode to automatically login? like iscsiadm -m discovery -l? Would that not work regardless of the config setting?

Thanks again!

Mike Christie wrote:
Ben Lake wrote:
Hello all,

Before I ask anything I'd like to say thank you to all the devs. I appreciate the existence of your project and your hard work!

Now I've got a little situation which should hopefully be chalked up to my newb status with open-iscsi.

Per the snippet below I can't seem to manually login directly to a single target. Every time I try I get "iscsiadm: no records found!". Whether I use the target name, portal, or both. As you can see I have a discovery entry for the portal, and I have a target entry in the node table. The only way I can login to this target is with a blanket node login. It does work. The other interesting bit is when I set the config to auto connect to all targets on startup, that did _not_ work. So apparently the auto connect doesn't use the blanket node login mechanism or some such. Any thoughts or flames are appreciated :P

Thanks again!

--- snip ---
[EMAIL PROTECTED]:~$ sudo iscsiadm -m discovery
10.0.0.11:3260 via sendtargets
[EMAIL PROTECTED]:~$ sudo iscsiadm -m node
10.0.0.11:3260,1 ign.2002-07.com.archose:3t.r5.0

Normally the name of the target starts with "iqn". A "Q" instead of a "G" like above. Below you use a "Q", which is probably why it is not working. Sometimes you also drop parts of the name.

[EMAIL PROTECTED]:~$ sudo iscsiadm -m node -T iqn.2002-07.com.archose:3t.r5.0 -p 10.0.0.11:3260 -l

If the target has a "G" in the node db, then you need to pass it a "G" here. This has a "Q" in the iqn.

iscsiadm: no records found!
[EMAIL PROTECTED]:~$ sudo iscsiadm -m node -T iqn.2002-07.com.archose -p

This one will not work because it is misspelled. It is missing the end part ":3t.r5.0", and you need to use a "G" like in the node db.

10.0.0.11:3260 -l
iscsiadm: no records found!
[EMAIL PROTECTED]:~$ sudo iscsiadm -m discovery -P 1
SENDTARGETS:
DiscoveryAddress: 10.0.0.11,3260
    Target: ign.2002-07.com.archose:3t.r5.0
        Portal: 10.0.0.11:3260,1
           Iface Name: default
iSNS:
No targets found.
STATIC:
No targets found.
[EMAIL PROTECTED]:~$ sudo iscsiadm -m session -P 1
iscsiadm: No active sessions.
[EMAIL PROTECTED]:~$ sudo iscsiadm -m node -T iqn.2002-07.com.archose -l

This one is just mispelled. No ending.

iscsiadm: no records found!
[EMAIL PROTECTED]:~$ sudo iscsiadm -m node -l
Login session [iface: default, target: ign.2002-07.com.archose:3t.r5.0,

See this has a "G". So you need to use a "G" or fix it on the target so it is spelled like how you want.


portal: 10.0.0.11,3260]


For the automatic login, how are you settting the automatic login? By setting it in /etc/iscsi/iscsid.conf then running discovery or did you run the iscsiadm in update mode to set the setting? If the latter maybe you had it mispelled so it did not get picked up.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"open-iscsi" group.
To post to this group, send email to open-iscsi@googlegroups.com
To unsubscribe from this group, send email to [EMAIL PROTECTED]
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/open-iscsi
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


Attachment: smime.p7s
Description: S/MIME Cryptographic Signature

Reply via email to