Hi Stefan,

Am 10.10.2016 um 18:59 schrieb Stefan Mack:
> I have an original Banana Pi and I'm using the JeOS-bananapi-image from
> the link you've posted.
> 
> Network and sata are working fine. After the boot I log in per ssh and
> can copy the sd-image to the ssd. All is fine except usb.
> I use the original power-in and not the OTG.
> 
> Only keyboard, mouse or usb sticks aren't recogniced in the log and
> don't work.
> 
> Is the log enough?

Unfortunately no.

I understood you boot from SD, can login via ssh and then USB doesn't
work in the SD-booted running system? Nothing to do with the SSD yet?

If that is the case, please do open a Bugzilla ticket and CC me on it,
so that we can track this. The full dmesg including kernel version and
command line as well as lsusb output would be useful as a start.

On my A20 based Cubietruck with kernel-lpae 4.8.0 it looks like this:

andreas@lastwagen:~> dmesg | grep usb
[    0.695769] reg-fixed-voltage usb0-vbus: could not find pctldev for
node /soc@01c00000/pinctrl@01c20800/usb0_vbus_pin@0, deferring probe
[    0.695808] reg-fixed-voltage usb1-vbus: could not find pctldev for
node /soc@01c00000/pinctrl@01c20800/usb1_vbus_pin@0, deferring probe
[    0.695843] reg-fixed-voltage usb2-vbus: could not find pctldev for
node /soc@01c00000/pinctrl@01c20800/usb2_vbus_pin@0, deferring probe
[    7.215472] usb0-vbus: disabling
[    7.218702] usb1-vbus: disabling
[    7.221930] usb2-vbus: disabling
[   10.404986] usbcore: registered new interface driver usbfs
[   10.410634] usbcore: registered new interface driver hub
[   10.424817] usbcore: registered new device driver usb
[   28.772266] ohci-platform 1c14400.usb: Generic Platform OHCI controller
[   28.854799] ohci-platform 1c14400.usb: new USB bus registered,
assigned bus number 1
[   28.948835] ohci-platform 1c14400.usb: irq 31, io mem 0x01c14400
[...]

andreas@lastwagen:~> lsusb
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 067b:2303 Prolific Technology, Inc. PL2303 Serial
Port
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

The connected USB UART adapter (third line) works just fine.

kernel-lpae 4.7.6 or 4.7.4 worked equally well last time I checked.

I note that the bananapi image uses kernel-default. Have you tried
installing kernel-lpae and rebooting?

Regards,
Andreas

-- 
SUSE Linux GmbH, Maxfeldstr. 5, 90409 Nürnberg, Germany
GF: Felix Imendörffer, Jane Smithard, Graham Norton
HRB 21284 (AG Nürnberg)
-- 
To unsubscribe, e-mail: opensuse-arm+unsubscr...@opensuse.org
To contact the owner, e-mail: opensuse-arm+ow...@opensuse.org

Reply via email to