Dear Michael,

Following my last email below, I run a new task with everything left to default 
(Scan config: discovery) and it stuck to "Requested"; never continued to a 
percentage.
Of course, when requested the current report, it produced the known internal 
error :(

P.S. One more thing; when I run "openvas-start" in my command line before GSA, 
it produces an error saying that manager daemon cannot run.
After running "openvasmd" and then "openvas-start", everything is OK (checked 
by "openvas-check-setup" and "systemctl status openvas-manager.service").

Panagiotis Leontios
Business Engineer | Project Manager | Consultant
BEng, DIC, MSc, MBA

M: +30 6977 976269
E: leonti...@ath.forthnet.gr
B: pleontios.wordpress.com
L: www.linkedin.com/in/leontios
T: @pleontios
-----Original Message-----
From: Παναγιώτης Λεόντιος [mailto:leonti...@ath.forthnet.gr] 
Sent: Tuesday, October 11, 2016 11:17 AM
To: 'michael.eiss...@greenbone.net'
Cc: 'openvas-discuss@wald.intevation.org'
Subject: RE: [Openvas-discuss] INTERNAL ERROR IN GSA

Dear Michael, thanks again for your response.

Actually, in the screenshot was the error message:

“INTERNAL ERROR: GET_REPORT:12102 (GSA 6.0.10) ...
Diagnostics: Failure to receive response from Manager Daemon"

The target IPs, Portlist, AliveCheck is set to default;  Scan is set to Fast 
and Full. Actually, just created a new task with defaults; Only Fast and Full 
was set differently. 

YES, I run it on Vbox (5.1.6) with default configuration as provided by 
official .ova file (kali-linux-i686) -ram 2048, 2 CPUs, etc.

(*) I don’t understand that htop thing though.
(*) I will try to run the task starting by " Full and Very Deep Ultimate scan 
configuration " according to your link and let you know.
(*) I have all the updates, dist-upgrades done, as well as openvas recent 
install, and check-setup resulted OK.
 
Panos


-----Original Message-----
From: michael.eiss...@greenbone.net [mailto:michael.eiss...@greenbone.net]
Sent: Monday, October 10, 2016 7:01 PM
To: Παναγιώτης Λεόντιος
Cc: openvas-discuss@wald.intevation.org
Subject: RE: [Openvas-discuss] INTERNAL ERROR IN GSA

Dear Panos,

i am sorry, but unfortunately i am unable to view your screenshots as something 
(probably on my side, limited environment) breaks them.
If they contain no further sensitive information, you could maybe upload them 
at an imagehoster (directupload.net i.e.) and send me the link?

Just to be clear about that- could you maybe be affected by this
Problem: https://bugs.kali.org/view.php?id=3055  ?
If yes, use a different Scanconfig (start minimalistic with "Discovery" 
for example, then go with "Full and Fast").

In general, some more details about how you have setup your scan could be of 
help.
(i.e. how many target ip's are scanned, what Portlist is being used, what 
AliveCheck, Scanconfig, etc.).

Please also provide the following: a screenshot of htop, which has been 
filtered before to "openvas" (you can filter in htop by hitting the "F4" 
key).

If you run this as a VirtualMachine, ensure that you have allocated enough 
hardware ressources to the vm.

Kind Regards,
Michael Eissele.




On 10.10.2016 17:05, Παναγιώτης Λεόντιος wrote:
> Thank you Michael.
> 
> Yes, I have run "openvas-check-setup" script and it reported OK.
> 
> Also, please see below my current state of the problem:
> 
> Well, I have successfully completed an installation of Kali 32 in 
> Vbox, installed openvas, checked its setup and run GSA.
> 
> When running my first task, it freezes in requested mode and 
> additionally, when pressing on the bar to get a report the following 
> error message is produced
> 
> Thank you in advance.
> 
> P.S. I have installed kali 32 perfectly OK on a USB (in persistence 
> mode), and also the demo in the same VB.
> 
> But this one……
> 
> -----Original Message-----
> From: michael.eiss...@greenbone.net
> [mailto:michael.eiss...@greenbone.net]
> Sent: Monday, October 10, 2016 6:00 PM
> To: Παναγιώτης Λεόντιος
> Cc: openvas-discuss@wald.intevation.org
> Subject: RE: [Openvas-discuss] INTERNAL ERROR IN GSA
> 
> Dear Panos,
> 
> thank you for reaching back.
> 
>  From what you have reported, it seems that your installation may be 
> in an inconsistant state in general.
> 
> Is this the first time you run scans on this installation, or had this 
> installation already been running for some time?
> 
> Nevertheless, we should go back and asure basic functionality as this 
> seems messed up a bit.
> 
> Please visit: http://www.openvas.org/setup-and-start.html [1]
> 
> You will find the "openvas-check-setup" script. Please run this and 
> follow possible occuring fixing advices.
> 
> We should only continue here if this script tells that everything is 
> ok, otherwise it won't make much sense.
> 
> Let us know after, thanks a lot.
> 
> Kind Regards,
> 
> Michael Eissele.
> 
> On 10.10.2016 13:06, Παναγιώτης Λεόντιος wrote:
> 
>> And now I notice that the task does not move forward to a
> percentage;
> 
>> it has stuck to “requested” state…
> 
>> 
> 
>> Sth is wrong with the manager daemon?
> 
>> 
> 
>> FROM: Παναγιώτης Λεόντιος
> 
>> [mailto:leonti...@ath.forthnet.gr]
> 
>> SENT: Monday, October 10, 2016 1:58 PM
> 
>> TO: 'michael.eiss...@greenbone.net'
> 
>> SUBJECT: RE: [Openvas-discuss] INTERNAL ERROR IN GSA
> 
>> 
> 
>> I get this message again in a new task running (requested mode),
> when
> 
>> trying to get the report.
> 
>> 
> 
>> Panos
> 
>> 
> 
>> -----Original Message-----
> 
>> From: michael.eiss...@greenbone.net
> 
>> [mailto:michael.eiss...@greenbone.net]
> 
>> Sent: Monday, October 10, 2016 1:41 PM
> 
>> To: Παναγιώτης Λεόντιος
> 
>> Subject: RE: [Openvas-discuss] INTERNAL ERROR IN GSA
> 
>> 
> 
>> Dear Pano,
> 
>> 
> 
>> this may occur because the affected report is appearing in the list
> 
>> that loads when selecting report view.
> 
>> 
> 
>> Please go the way over Taskview, from there on you can check through
> 
> 
>> the reports and limit the trouble causing source to atleast to one
> 
>> task maybe.
> 
>> 
> 
>> Once you have figured out the name of that report, you could try (as
> 
> 
>> mentioned in the previous reply) and delete this report with an
> Admin
> 
>> or Superadmin user.
> 
>> 
> 
>> If this doesn't work out, then let us know, we then have to remove
> the
> 
>> report manually from the machine.
> 
>> 
> 
>> Kind Regards,
> 
>> 
> 
>> Michael Eissele.
> 
>> 
> 
>> On 10.10.2016 12:30, Παναγιώτης Λεόντιος wrote:
> 
>> 
> 
>>> Dear Michael,
> 
>> 
> 
>>> 
> 
>> 
> 
>>> Thank you for responding.
> 
>> 
> 
>>> 
> 
>> 
> 
>>> Well, I get a similar error when even trying to go to Reports
> 
>> window!
> 
>> 
> 
>>> (it says there is no response from manager daemon)
> 
>> 
> 
>>> 
> 
>> 
> 
>>> Panos
> 
>> 
> 
>>> 
> 
>> 
> 
>>> -----Original Message-----
> 
>> 
> 
>>> From: Openvas-discuss
> 
>> 
> 
>>> [mailto:openvas-discuss-boun...@wald.intevation.org] On Behalf Of
> 
>> 
> 
>>> michael.eiss...@greenbone.net
> 
>> 
> 
>>> Sent: Monday, October 10, 2016 1:24 PM
> 
>> 
> 
>>> To: openvas-discuss@wald.intevation.org
> 
>> 
> 
>>> Subject: Re: [Openvas-discuss] INTERNAL ERROR IN GSA
> 
>> 
> 
>>> 
> 
>> 
> 
>>> Dear Pano,
> 
>> 
> 
>>> 
> 
>> 
> 
>>> does this affect only one specific Report, or are there more
> 
>> affected?
> 
>> 
> 
>>> You could try deleting the Report with a Admin/Superadmin user and
> 
>> 
> 
>>> perform the same scan again afterwards, to see if the Report still
> 
>> 
> 
>>> causes an internal error.
> 
>> 
> 
>>> 
> 
>> 
> 
>>> Kind Regards,
> 
>> 
> 
>>> Michael Eissele.
> 
>> 
> 
>>> 
> 
>> 
> 
>>> 
> 
>> 
> 
>>> 
> 
>> 
> 
>>> On 10.10.2016 11:52, Παναγιώτης Λεόντιος wrote:
> 
>> 
> 
>>>> Hello everybody.
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> Whenever I try to access a report in GSA, I get “INTERNAL
> 
>> ERROR:
> 
>> 
> 
>>>> GET_REPORT:12102 (GSA 6.0.10)”
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> Does anyone know what this is about?
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> Thank you in advance,
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> Panos
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> PANAGIOTIS LEONTIOS
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> Business Engineer | Project Manager | Consultant
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> BEng, DIC, MSc, MBA
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> M: +30 6977 976269
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> E: leonti...@ath.forthnet.gr
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> B: pleontios.wordpress.com [1]
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> L: www.linkedin.com/in/leontios [2] [1] [2]
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> T: @pleontios [3]
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> Links:
> 
>> 
> 
>>>> ------
> 
>> 
> 
>>>> [1] http://pleontios.wordpress.com/ [3] [2]
> 
>> 
> 
>>>> [2] http://www.linkedin.com/in/leontios [2] [1]
> 
>> 
> 
>>>> [3] https://twitter.com/pleontios [4] [3]
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> 
>>>> _______________________________________________
> 
>> 
> 
>>>> Openvas-discuss mailing list
> 
>> 
> 
>>>> Openvas-discuss@wald.intevation.org
> 
>> 
> 
>>>> 
> 
>> 
> https://lists.wald.intevation.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openvas-di
> [5]
> 
>> [4]
> 
>> 
> 
>>>> s
> 
>> 
> 
>>>> cuss
> 
>> 
> 
>>> 
> 
>> 
> 
>>> _______________________________________________
> 
>> 
> 
>>> Openvas-discuss mailing list
> 
>> 
> 
>>> Openvas-discuss@wald.intevation.org
> 
>> 
> 
>>> 
> 
>> 
> https://lists.wald.intevation.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openvas-dis
> [6]
> 
>> [5]
> 
>> 
> 
>>> cuss
> 
>> 
> 
>>> 
> 
>>> 
> 
>> 
> 
>>> 
> 
>> 
> 
>>> -----
> 
>> 
> 
>>> No virus found in this message.
> 
>> 
> 
>>> Checked by AVG - www.avg.com [7] [6]
> 
>> 
> 
>>> Version: 2016.0.7797 / Virus Database: 4664/13180 - Release Date:
> 
>> 
> 
>>> 10/09/16
> 
>> 
> 
>> -----
> 
>> 
> 
>> No virus found in this message.
> 
>> 
> 
>> Checked by AVG - www.avg.com [7] [6]
> 
>> 
> 
>> Version: 2016.0.7797 / Virus Database: 4664/13180 - Release Date:
> 
>> 10/09/16
> 
>> 
> 
>> Links:
> 
>> ------
> 
>> [1] http://www.linkedin.com/in/leontios [2]
> 
>> [2] http://pleontios.wordpress.com/ [3]
> 
>> [3] https://twitter.com/pleontios [4]
> 
>> [4]
> 
>> 
> https://lists.wald.intevation.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openvas-di
> [5]
> 
>> [5]
> 
>> 
> https://lists.wald.intevation.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openvas-dis
> [6]
> 
>> [6] http://www.avg.com [7]
> 
> -----
> 
> No virus found in this message.
> 
> Checked by AVG - www.avg.com [7]
> 
> Version: 2016.0.7797 / Virus Database: 4664/13180 - Release Date:
> 10/09/16
> 
> Links:
> ------
> [1] http://www.openvas.org/setup-and-start.html
> [2] http://www.linkedin.com/in/leontios
> [3] http://pleontios.wordpress.com/
> [4] https://twitter.com/pleontios
> [5]
> https://lists.wald.intevation.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openvas-di
> [6]
> https://lists.wald.intevation.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openvas-dis
> [7] http://www.avg.com



-----
No virus found in this message.
Checked by AVG - www.avg.com
Version: 2016.0.7797 / Virus Database: 4664/13183 - Release Date: 10/10/16

_______________________________________________
Openvas-discuss mailing list
Openvas-discuss@wald.intevation.org
https://lists.wald.intevation.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openvas-discuss

Reply via email to