Hey Chris,

I have confirmed this for the dialog based editor.  If you use the style
dock to edit the rule (F7 or the paint brush icon on the layers panel) it
doesn't happen.

Report it as a bug and assign to me please.

Regards,

On Tue, Aug 30, 2016 at 6:21 PM, Chris Buckmaster <
chris.buckmas...@runnymede.gov.uk> wrote:

> Hi Benjamin
>
>
>
> My process is as follows…
>
>
>
> Using a point dataset from PostGIS, and the rule based labelling for
> Labels.
>
>
>
> My rule says "CLASSIFICA" = 'Woodland Or Forest' AND "FONTHEIGHT" =
> 'Small', with this I also have a scale range included.
>
>
>
> When I try to change this (for example to “FONTHEIGHT” = ‘Medium’), I
> click on the browse button next to ‘Test’, I then manually alter the text
> within my expression from ‘Small’ to ‘Medium’.
>
>
>
> I OK this – back at the ‘Edit rule window’, I do see that the text has
> changed to ‘Medium’, I then click OK but back at my rule based labelling
> screen the text still says ‘Small’.
>
>
>
> If I decide to change the expression from the ‘Edit rule’ window and not
> open the expression, it does retain the change, so there looks to be an
> issue (from my set up anyway) where it is not storing any changes within
> the expression window.
>
>
>
> I am using QGIS 2.16.1.
>
>
>
> Thanks, Chris
>
>
>
>
>
> *From:* fuenfer-koenigstein.benja...@swm.de [mailto:Fuenfer-Koenigstein.
> benja...@swm.de]
> *Sent:* 30 August 2016 09:03
> *To:* Chris Buckmaster; qgis-user@lists.osgeo.org
> *Subject:* AW: QGIS 2.16 - Rule based labelling
>
>
>
> Hi Chris,
>
>
>
> cannot confirm this behavior, my expressions are retained, both when I
> type them directly in the rule-list and when I type them in the “edit rule”
> window. I’m using 2.16.2. Can you give more details, e.g. what does your
> rule look like, what buttons do you use exactly, so I can try exactly the
> way you do? Did you try the “Test” button in edit rule window to find out
> if your expression works/makes sense?
>
>
>
> Regards
>
>
>
> Benjamin Fünfer-Königstein
>
> S-IP-AN-TG Techn. Geschäftsfelder
>
>
>
> *Von:* Qgis-user [mailto:qgis-user-boun...@lists.osgeo.org
> <qgis-user-boun...@lists.osgeo.org>] *Im Auftrag von *Chris Buckmaster
> *Gesendet:* Freitag, 26. August 2016 13:28
> *An:* qgis-user@lists.osgeo.org
> *Betreff:* [Qgis-user] QGIS 2.16 - Rule based labelling
>
>
>
> Hi
>
>
>
> I am using the rule based labelling in QGIS 2.16 and am noticing that when
> I go into a rule then choose the filter and put my expression in, when
> confirming this it does not retain my expression.
>
>
>
> Is this a known issue or perhaps something wrong with the workflow I am
> using?
>
>
>
> Thanks, Chris
>
>
>
> _______________________________________________
> Qgis-user mailing list
> Qgis-user@lists.osgeo.org
> List info: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
> Unsubscribe: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
>
_______________________________________________
Qgis-user mailing list
Qgis-user@lists.osgeo.org
List info: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
Unsubscribe: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user

Reply via email to