Try https rather than http.  We're under a directive from the Office
of Management and Budget to convert all Federal web sites to use https
only by December 31st.

Peter

On Thu, Dec 8, 2016 at 3:01 PM, Chris House <house...@gmail.com> wrote:
> Unfortunately, its not a vm.  I am in a area with no networking so I'm
> tethered on my phone.  All other internet (thunderbird email, firefox,
> pidgin etc..) works great.  However, I wouldn't be surprised if this is
> networking then....
>
> On Dec 8, 2016 2:25 PM, "Randal Hale" <rjh...@northrivergeographic.com>
> wrote:
>>
>> Let me see if I can break it on my end. It's opening for me ....and I just
>> opened it with a random win protocol I just picked.
>>
>> Lemme do some digging - I'm not entirely sure why yours isn't opening. I'm
>> running xubuntu 16.04 and qgis 2.18.1 and it works.
>>
>> Are you in a Virtual Machine or installed on a computer? This is going to
>> sound stupid but is your networking up? Can you ping something on the
>> outside world. I just turned networking off and got the same error. I'm
>> hoping you're about to save you're in a VM and maybe the networking is being
>> weird.
>>
>> Randy
>>
>> On 12/08/2016 02:11 PM, Chris House wrote:
>>
>> Initially I left it as utf-8 but when that didn't work thought maybe there
>> was a reason to switch to the win encoding....so utf-8 not working either.
>>
>> On Dec 8, 2016 2:06 PM, "Randal Hale" <rjh...@northrivergeographic.com>
>> wrote:
>>>
>>> I would leave (or change) the encoding to UTF-8. It opened for me with
>>> that setting.
>>>
>>> Randy
>>>
>>>
>>> On 12/08/2016 01:57 PM, Chris House wrote:
>>>
>>> I am on ubuntu 16.04 and I am unable to do something i've done in
>>> windows.  I am trying to pull the geoson earth quake feed from usgs.
>>>
>>> The link to the feeds is here...
>>>
>>> http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/feed/v1.0/geojson.php
>>>
>>> ...the actual feed I used is this one (there are several on the above
>>> link)
>>>
>>>
>>> http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/feed/v1.0/summary/all_month.geojson
>>>
>>> I am told by my QGIS installation of 2.18 on Ubuntu 16.04 that it is not
>>> a valid source.  Anyone else have this problem and/or can get it to work?
>>>
>>> 1) add vector
>>> 2) change source type to protocol
>>> 3) encoding is set to win 1532
>>> 4) protocal type geojson
>>> 5)geoson feed url
>>>
>>> Invalid Data Source:
>>> http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/feed/v1.0/summary/all_month.geojson
>>> is not a valid or recognized data source
>>>
>>>
>>>
>>> Thanks for your help!!
>>>
>>> --Chris
>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> Qgis-user mailing list
>>> Qgis-user@lists.osgeo.org
>>> List info: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
>>> Unsubscribe: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
>>>
>>> --
>>> -----------------
>>> Randal Hale
>>> North River Geographic Systems, Inc
>>> http://www.northrivergeographic.com
>>> 423.653.3611 rjh...@northrivergeographic.com
>>> twitter:rjhale
>>
>> --
>> -----------------
>> Randal Hale
>> North River Geographic Systems, Inc
>> http://www.northrivergeographic.com
>> 423.653.3611 rjh...@northrivergeographic.com
>> twitter:rjhale
>
>
> _______________________________________________
> Qgis-user mailing list
> Qgis-user@lists.osgeo.org
> List info: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
> Unsubscribe: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user



-- 
Peter N. Schweitzer (U.S. Geological Survey, Reston, VA 20192)
(703) 648-6533  email: pschweit...@usgs.gov
http://geology.usgs.gov/peter/
https://orcid.org/0000-0002-9532-6681
_______________________________________________
Qgis-user mailing list
Qgis-user@lists.osgeo.org
List info: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user
Unsubscribe: http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/qgis-user

Reply via email to