Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-24 Thread Miguel Clara
On Wed, Mar 25, 2015 at 5:26 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: It seems re-aggregation for 11n is still broken, as I just faced the same issue... I had to connect to the 2.4 network since I have 5g set only to n. truning on ath.0.hal.debug i see this: getchannels: cc 0 regDmn

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-24 Thread Miguel Clara
It seems re-aggregation for 11n is still broken, as I just faced the same issue... I had to connect to the 2.4 network since I have 5g set only to n. truning on ath.0.hal.debug i see this: getchannels: cc 0 regDmn 0x1ff mode 0xff ecm getregstate: cc 0 rd 0x1ff getchannels: !avail mode

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-23 Thread Miguel Clara
Was link aggregation the only fix? ## % speedtest Retrieving speedtest.net configuration... Retrieving speedtest.net server list... Testing from Vodafone Portugal (89.114.40.155)... Selecting best server based on latency... Hosted by Vodafone PT (Porto) [16.63 km]:

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-23 Thread Adrian Chadd
A-MPDU support makes 11n surprisingly fast. :) -a On 23 March 2015 at 09:48, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: Was link aggregation the only fix? ## % speedtest Retrieving speedtest.net configuration... Retrieving speedtest.net server list...

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-22 Thread Adrian Chadd
Hi, * use force_full_reset at startup - maybe put it in /etc/sysctl.conf * upgrade to what I just committed to net80211 today. It turns out that after some recent changes in -HEAD, 11n aggregation wouldn't happen if you tried using it 10 minutes after boot. Grr. (Now i Have to update all the

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-22 Thread Miguel Clara
On Sun, Mar 22, 2015 at 5:48 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Hi, * use force_full_reset at startup - maybe put it in /etc/sysctl.conf * upgrade to what I just committed to net80211 today. It turns out that after some recent changes in -HEAD, 11n aggregation wouldn't happen if

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-21 Thread Miguel Clara
On Sun, Mar 22, 2015 at 3:58 AM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Ok, hm. There's a lot of short retry errors / CRC errors during what I'm guessing is the speed test, which is odd if it's on 5GHz. It did change when I got back to the laptop, but it on 5g since then... I need to see if

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-21 Thread Miguel Clara
On Sun, Mar 22, 2015 at 4:15 AM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Hm, it's possible the AR9462 needs a bunch more attention. The driver I got from QCA in 2011/2012 era timeline was early-ish and I think a bunch of fixes/changes were done since then. But I don't know what those are.

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-21 Thread Miguel Clara
On Fri, Mar 20, 2015 at 2:42 PM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 2:41 PM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 3:25 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 3:20 AM, Adrian Chadd

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-21 Thread Adrian Chadd
Tsfoor means that it didn't receive enough beacons before a timeout. I've fixed the messages in head but they're not important. Its doing something, like scanning or something, which is generating those messages. Do athstats 1 for a while both before and afafter it happens. Adrian On Mar 21,

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-21 Thread Adrian Chadd
Hm, all MCS15. How far away from the AP are you? -a ___ freebsd-wireless@freebsd.org mailing list http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-wireless To unsubscribe, send any mail to freebsd-wireless-unsubscr...@freebsd.org

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-21 Thread Adrian Chadd
Ok, hm. There's a lot of short retry errors / CRC errors during what I'm guessing is the speed test, which is odd if it's on 5GHz. -adrian On 21 March 2015 at 20:25, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Sun, Mar 22, 2015 at 3:10 AM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Hm, all

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-21 Thread Adrian Chadd
Hm, it's possible the AR9462 needs a bunch more attention. The driver I got from QCA in 2011/2012 era timeline was early-ish and I think a bunch of fixes/changes were done since then. But I don't know what those are. Yeah, just disable 2GHz for now and see if that helps. When I get a spare

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-21 Thread Adrian Chadd
Oh erm, if rebooting helps, try sysctl dev.ath.0.hal.force_full_reset=1 then down/up the interface (which does a reset) and see. As for donating: please donate! But also drop them a line and tell them what you'd really appreciate there being focus on. You can't tell them what you want them to

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-21 Thread Miguel Clara
On March 22, 2015 4:29:20 AM WET, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Oh erm, if rebooting helps, try sysctl dev.ath.0.hal.force_full_reset=1 Will try that next time just rebooted then down/up the interface (which does a reset) and see. As for donating: please donate! But also drop them

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-20 Thread Miguel Clara
On Fri, Mar 20, 2015 at 2:41 PM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 3:25 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 3:20 AM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: What's the output of ifconfig -v wlan0 ? and run athstats 1 for

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-20 Thread Miguel Clara
On Fri, Mar 20, 2015 at 3:25 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 3:20 AM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: What's the output of ifconfig -v wlan0 ? and run athstats 1 for a while whilst doing traffic, say speedtest, and paste the results from there.

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-19 Thread Miguel Clara
On Fri, Mar 20, 2015 at 1:18 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Thu, Mar 19, 2015 at 9:49 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Whilst running this, can you run 'athstats 1' on the freebsd box? i wonder what the signal level and retransmit rates are. Not sure hwo to

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-19 Thread Miguel Clara
On Fri, Mar 20, 2015 at 1:55 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 1:18 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Thu, Mar 19, 2015 at 9:49 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Whilst running this, can you run 'athstats 1' on the freebsd box?

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-19 Thread Miguel Clara
On Thu, Mar 19, 2015 at 9:49 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Whilst running this, can you run 'athstats 1' on the freebsd box? i wonder what the signal level and retransmit rates are. Not sure hwo to do that... do I need ath_debug? I did found '/usr/src/tools/tools/ath/athstats'

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-03-19 Thread Adrian Chadd
Ah, add ATH_DEBUG, AH_DEBUG and AH_DIAGAPI to your kernel and recompile! -a On 19 March 2015 at 19:32, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 2:11 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Fri, Mar 20, 2015 at 1:55 AM, Miguel Clara

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-02-15 Thread Miguel Clara
On Sat, Feb 14, 2015 at 2:40 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Sat, Jan 31, 2015 at 7:00 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Hi, please try updating to -HEAD. It's possible that'll fix things. Hi, I've update to head and still see the messages in dmesg. And the

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-02-15 Thread Adrian Chadd
I bet your environment is quite noisy and the ar9300 HAL is just not coping well. :( -adrian ___ freebsd-wireless@freebsd.org mailing list http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-wireless To unsubscribe, send any mail to

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-02-15 Thread Miguel Clara
On Sun, Feb 15, 2015 at 7:07 PM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Sun, Feb 15, 2015 at 7:02 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: ifconfig -v wlan0 ; if you see powersave CAM rather than powersave NONE, then it's trying to do powersave. ifconfig -v wlan0|eg

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-02-15 Thread Miguel Clara
On Sun, Feb 15, 2015 at 8:25 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: I bet your environment is quite noisy and the ar9300 HAL is just not coping well. :( Could be, I have a laptop and a cell phone just close by and the TV is also using wireless, but those are on 2.4Ghtz... and ... Oooh I

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-02-15 Thread Miguel Clara
On Sun, Feb 15, 2015 at 6:49 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: On 15 February 2015 at 10:47, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Sat, Feb 14, 2015 at 2:40 AM, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: On Sat, Jan 31, 2015 at 7:00 PM, Adrian Chadd

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-02-15 Thread Miguel Clara
On Sun, Feb 15, 2015 at 7:02 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: ifconfig -v wlan0 ; if you see powersave CAM rather than powersave NONE, then it's trying to do powersave. ifconfig -v wlan0|eg 'powersave|bgscan' AES-CCM 2:128-bit powersavemode OFF powersavesleep 100 txpower

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-02-13 Thread Miguel Clara
On Sat, Jan 31, 2015 at 7:00 PM, Adrian Chadd adr...@freebsd.org wrote: Hi, please try updating to -HEAD. It's possible that'll fix things. Hi, I've update to head and still see the messages in dmesg. And the same slowness... rebooting seems to fix the issue, but it was the same in 10 and

Re: ath0 performence issues ar9300_Stub_GetCTSTimeout ar9300_Stub_GetCTSTimeout

2015-01-31 Thread Adrian Chadd
Hi, please try updating to -HEAD. It's possible that'll fix things. On 31 January 2015 at 09:19, Miguel Clara miguelmcl...@gmail.com wrote: I've just upgrade to the latest 10/stable. trying to git clone a repo was giving me horrible speed, and I honestly tough it was at their side, until I