Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-20 Thread James C. Sutherland
On Apr 19, 2009, at 5:04 AM, Uwe Stöhr wrote: One important not: you example used an address in this form: http://www.bla.blub/#1 This is not conform to the URL specification. There must be at least a character after the / and before the #. Or do you have an example of a valid URL where

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-20 Thread Uwe Stöhr
James C. Sutherland schrieb: Reported as bug #5908 (http://www.lyx.org/trac/ticket/5908) Thanks. It turns out that you found a bug in the LaTeX-package hyperref. I'll inform you when I know more. I should have been more precise regarding the URL. An example URL is:

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-20 Thread James C. Sutherland
On Apr 19, 2009, at 5:04 AM, Uwe Stöhr wrote: One important not: you example used an address in this form: http://www.bla.blub/#1 This is not conform to the URL specification. There must be at least a character after the / and before the #. Or do you have an example of a valid URL where

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-20 Thread Uwe Stöhr
James C. Sutherland schrieb: Reported as bug #5908 (http://www.lyx.org/trac/ticket/5908) Thanks. It turns out that you found a bug in the LaTeX-package hyperref. I'll inform you when I know more. I should have been more precise regarding the URL. An example URL is:

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-20 Thread James C. Sutherland
On Apr 19, 2009, at 5:04 AM, Uwe Stöhr wrote: One important not: you example used an address in this form: http://www.bla.blub/#1 This is not conform to the URL specification. There must be at least a character after the "/" and before the "#". Or do you have an example of a valid URL

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-20 Thread Uwe Stöhr
James C. Sutherland schrieb: Reported as bug #5908 (http://www.lyx.org/trac/ticket/5908) Thanks. It turns out that you found a bug in the LaTeX-package hyperref. I'll inform you when I know more. I should have been more precise regarding the URL. An example URL is:

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-19 Thread Uwe Stöhr
James Sutherland schrieb: 1. Create a footnote. 2. In the footnote, insert a hyperlink 3. In the target field of the hyperlink, insert a URL with a # sign in it, i.e. www.example.com/#1 Can anyone verify that this is a bug? It is a bug and I'll try to fix it. Can you please open a bug

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-19 Thread Uwe Stöhr
Uwe Stöhr schrieb: It is a bug and I'll try to fix it. Can you please open a bug report for reference? I was too rash. The problem is the following: In hyperlinks the # character must not be escaped as command \#. While it must be escaped when the hyperlink is in the footnote. This is not

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-19 Thread Uwe Stöhr
One important not: you example used an address in this form: http://www.bla.blub/#1 This is not conform to the URL specification. There must be at least a character after the / and before the #. Or do you have an example of a valid URL where this is not the case? regards Uwe

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-19 Thread Uwe Stöhr
James Sutherland schrieb: 1. Create a footnote. 2. In the footnote, insert a hyperlink 3. In the target field of the hyperlink, insert a URL with a # sign in it, i.e. www.example.com/#1 Can anyone verify that this is a bug? It is a bug and I'll try to fix it. Can you please open a bug

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-19 Thread Uwe Stöhr
Uwe Stöhr schrieb: It is a bug and I'll try to fix it. Can you please open a bug report for reference? I was too rash. The problem is the following: In hyperlinks the # character must not be escaped as command \#. While it must be escaped when the hyperlink is in the footnote. This is not

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-19 Thread Uwe Stöhr
One important not: you example used an address in this form: http://www.bla.blub/#1 This is not conform to the URL specification. There must be at least a character after the / and before the #. Or do you have an example of a valid URL where this is not the case? regards Uwe

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-19 Thread Uwe Stöhr
James Sutherland schrieb: 1. Create a footnote. 2. In the footnote, insert a hyperlink 3. In the "target" field of the hyperlink, insert a URL with a "#" sign in it, i.e. www.example.com/#1 Can anyone verify that this is a bug? It is a bug and I'll try to fix it. Can you please open a bug

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-19 Thread Uwe Stöhr
Uwe Stöhr schrieb: It is a bug and I'll try to fix it. Can you please open a bug report for reference? I was too rash. The problem is the following: In hyperlinks the "#" character must not be escaped as command "\#". While it must be escaped when the hyperlink is in the footnote. This is

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-19 Thread Uwe Stöhr
One important not: you example used an address in this form: http://www.bla.blub/#1 This is not conform to the URL specification. There must be at least a character after the "/" and before the "#". Or do you have an example of a valid URL where this is not the case? regards Uwe

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-18 Thread Stefano Franchi
On Saturday 18 April 2009 17:24:38 James Sutherland wrote: I think that I may have found a bug in LyX. 1. Create a footnote. 2. In the footnote, insert a hyperlink 3. In the target field of the hyperlink, insert a URL with a # sign in it, i.e. www.example.com/#1 Latex fails to compile

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-18 Thread James Sutherland
On Apr 18, 2009, at 5:27 PM, Stefano Franchi wrote: On Saturday 18 April 2009 17:24:38 James Sutherland wrote: I think that I may have found a bug in LyX. 1. Create a footnote. 2. In the footnote, insert a hyperlink 3. In the target field of the hyperlink, insert a URL with a # sign in it,

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-18 Thread BH
On Sat, Apr 18, 2009 at 7:50 PM, James Sutherland jcsutherland.u...@gmail.com wrote: On Apr 18, 2009, at 5:27 PM, Stefano Franchi wrote: On Saturday 18 April 2009 17:24:38 James Sutherland wrote: I think that I may have found a bug in LyX. 1. Create a footnote. 2. In the footnote, insert

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-18 Thread James Sutherland
I can confirm the problem on Mac OS X 10.5.6 with TeXLive 2008. Here's the error message (repeated 3 times): Illegal parameter number in definition of \...@tempa. } You meant to type ## instead of #, right? Or maybe a } was forgotten somewhere earlier, and things are all screwed up? I'm going

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-18 Thread Wolfgang Engelmann
Am Sunday 19 April 2009 00:24:38 schrieb James Sutherland: I think that I may have found a bug in LyX. 1. Create a footnote. 2. In the footnote, insert a hyperlink 3. In the target field of the hyperlink, insert a URL with a # sign in it, i.e. www.example.com/#1 Latex fails to compile

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-18 Thread Stefano Franchi
On Saturday 18 April 2009 17:24:38 James Sutherland wrote: I think that I may have found a bug in LyX. 1. Create a footnote. 2. In the footnote, insert a hyperlink 3. In the target field of the hyperlink, insert a URL with a # sign in it, i.e. www.example.com/#1 Latex fails to compile

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-18 Thread James Sutherland
On Apr 18, 2009, at 5:27 PM, Stefano Franchi wrote: On Saturday 18 April 2009 17:24:38 James Sutherland wrote: I think that I may have found a bug in LyX. 1. Create a footnote. 2. In the footnote, insert a hyperlink 3. In the target field of the hyperlink, insert a URL with a # sign in it,

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-18 Thread BH
On Sat, Apr 18, 2009 at 7:50 PM, James Sutherland jcsutherland.u...@gmail.com wrote: On Apr 18, 2009, at 5:27 PM, Stefano Franchi wrote: On Saturday 18 April 2009 17:24:38 James Sutherland wrote: I think that I may have found a bug in LyX. 1. Create a footnote. 2. In the footnote, insert

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-18 Thread James Sutherland
I can confirm the problem on Mac OS X 10.5.6 with TeXLive 2008. Here's the error message (repeated 3 times): Illegal parameter number in definition of \...@tempa. } You meant to type ## instead of #, right? Or maybe a } was forgotten somewhere earlier, and things are all screwed up? I'm going

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-18 Thread Wolfgang Engelmann
Am Sunday 19 April 2009 00:24:38 schrieb James Sutherland: I think that I may have found a bug in LyX. 1. Create a footnote. 2. In the footnote, insert a hyperlink 3. In the target field of the hyperlink, insert a URL with a # sign in it, i.e. www.example.com/#1 Latex fails to compile

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-18 Thread Stefano Franchi
On Saturday 18 April 2009 17:24:38 James Sutherland wrote: > I think that I may have found a bug in LyX. > > 1. Create a footnote. > 2. In the footnote, insert a hyperlink > 3. In the "target" field of the hyperlink, insert a URL with a "#" > sign in it, i.e. www.example.com/#1 > > Latex fails to

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-18 Thread James Sutherland
On Apr 18, 2009, at 5:27 PM, Stefano Franchi wrote: On Saturday 18 April 2009 17:24:38 James Sutherland wrote: I think that I may have found a bug in LyX. 1. Create a footnote. 2. In the footnote, insert a hyperlink 3. In the "target" field of the hyperlink, insert a URL with a "#" sign in

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-18 Thread BH
On Sat, Apr 18, 2009 at 7:50 PM, James Sutherland wrote: > > On Apr 18, 2009, at 5:27 PM, Stefano Franchi wrote: > >> On Saturday 18 April 2009 17:24:38 James Sutherland wrote: >>> >>> I think that I may have found a bug in LyX. >>> >>> 1. Create a footnote. >>> 2. In

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-18 Thread James Sutherland
I can confirm the problem on Mac OS X 10.5.6 with TeXLive 2008. Here's the error message (repeated 3 times): Illegal parameter number in definition of \...@tempa. } You meant to type ## instead of #, right? Or maybe a } was forgotten somewhere earlier, and things are all screwed up? I'm going

Re: bug in hyperlink and footnote?

2009-04-18 Thread Wolfgang Engelmann
Am Sunday 19 April 2009 00:24:38 schrieb James Sutherland: > I think that I may have found a bug in LyX. > > 1. Create a footnote. > 2. In the footnote, insert a hyperlink > 3. In the "target" field of the hyperlink, insert a URL with a "#" > sign in it, i.e. www.example.com/#1 > > Latex fails to