Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Unable to reach LMS web gui after fresh installation

2019-09-10 Thread bvrulez
As you can see under 'Use%' your 'log' folder is full. I am not an expert in this but you will probably need to reduce its usage. Also, the error regardin 'LZMAFILE' seems to relate to a packed file (that probably needs to be unpacked but cannot due to lack of space).

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Unable to reach LMS web gui after fresh installation

2019-09-10 Thread Shellness
The log folder had nearly 0.5Gb in it. The bulk of this being in these files: - kern.log - syslog - messages And all three files had thousands of lines dating from May 2019 to the present which all said something like: Code: kernel: [804969.452376] "squeezeboxserve"

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Unable to reach LMS web gui after fresh installation

2019-09-10 Thread bvrulez
Lack of space may be related to a certain part of the disk. Please give output of `sudo df`. You said you removed `perl` but the error is about `python`. From my knowledge there can be multiple versions of `python` on one system. I am not sure if it is related. The error coming up at `purge`

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Unable to reach LMS web gui after fresh installation

2019-09-10 Thread Shellness
The perl removal was a supplementary part of the purge. The system said there were three dependencies (all perl) and to perform an apt- xxx function to remove them, so I entered it with the intention of clearing everything that might be causing the problem... Here is the df output: Code:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Unable to reach LMS web gui after fresh installation

2019-09-10 Thread Paul Webster
This might suppress the warning echo 2 >/proc/sys/abi/cp15_barrier might need a "sudo " in front. Paul Webster http://dabdig.blogspot.com Author Radio France (FIP etc) plugin Paul Webster's Profile:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Unable to reach LMS web gui after fresh installation

2019-09-10 Thread bvrulez
Nice, glad I could help. I don't know what the error is. But there is missing a "r" in "squeezeboxserver". bvrulez's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=67251 View this thread:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Unable to reach LMS web gui after fresh installation

2019-09-10 Thread Shellness
I spoke too soon. I could see my media source folder in Settings but the webGUI did not show My Music, just Radio and the items below. There was an option to upgrade at the foot of the GUI, which I did, and since then I have been back to scratch. I have deleted the var\lib\squeezebox folder.

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Unable to reach LMS web gui after fresh installation

2019-09-10 Thread bvrulez
I don't have a clue what that is. But the missing r is weird. bvrulez's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=67251 View this thread: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=110834

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Unable to reach LMS web gui after fresh installation

2019-09-10 Thread Shellness
Yes, the "r" is missing from all lines: Code: Sep 10 14:52:07 Ham-Gat kernel: [ 3439.759876] "squeezeboxserve" (7558) uses deprecated CP15 Barrier instruction at 0xf6a12ce0 Sep 10 14:52:07 Ham-Gat kernel: [ 3439.762005] "squeezeboxserve" (7558) uses deprecated CP15

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Scanner hangs on artist picture lookup

2019-09-10 Thread Adjunkten
I see, this is some sort of plugin conflict? I disabled Music and Artist Information, and everything seems to be fine. I don't have time to further debugging right now - thanks for pointing me in the right direction - and thanks for all your work with LMS! Cheers, Lars Setup: Living room:

[SlimDevices: SqueezeCenter] Can I copy server.prefs from one machine to another? (No connection with firewall)

2019-09-10 Thread bvrulez
I have two Raspberries with Raspbian on them and copied the Code: /var/lib/squeezeboxserver/prefs/server.prefs from one machine to the other. I have uncomplicated firewall activated. It is on both like this: Code: $

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Can I copy server.prefs from one machine to another? (No connection with firewall)

2019-09-10 Thread Michael Herger
My squeezeboxes can access the old server but *they can not access the new server unless I deactivate the firewall. * I don't understand this behaviour. In the server.prefs there's a server_uuid or similar value. You'll have to delete this when copying the file to another machine, or devices

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Can I copy server.prefs from one machine to another? (No connection with firewall)

2019-09-10 Thread bvrulez
THANKS! There are two entries: Code: server_uuid: 44e88511-a31f-49e9-b842-68f4f61e47da and Code: _ts_server_uuid: 1506710398 . Do I delete both?

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Can I copy server.prefs from one machine to another? (No connection with firewall)

2019-09-10 Thread Michael Herger
And most importantly: Why does the connection work when I disable the firewall? How is this related? No idea. The _ts_... value is a timestamp. Not as important as the real value. Delete the full line (while LMS is down). -- Michael ___

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Can I copy server.prefs from one machine to another? (No connection with firewall)

2019-09-10 Thread bvrulez
The player that is not recognised is Code: Logitech Media Server Version: 7.9.2 - 1564788734 Perl-Version: 5.28.1 - arm-linux-gnueabihf-thread-multi-64int the one that works is Code: Logitech Media Server Version:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Can I copy server.prefs from one machine to another? (No connection with firewall)

2019-09-10 Thread bvrulez
And, do I delete the value or do I delete the whole line? bvrulez's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=67251 View this thread: http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=110951

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Can I copy server.prefs from one machine to another? (No connection with firewall)

2019-09-10 Thread bvrulez
And most importantly: Why does the connection work when I disable the firewall? How is this related? bvrulez's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=67251 View this thread:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Can I copy server.prefs from one machine to another? (No connection with firewall)

2019-09-10 Thread bvrulez
I deleted both values in the file. The file was updated with new values (different ones). It is still not connecting to my squeezeboxes with firewall turned on. With firewall turned off it does (as it did before).

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Can I copy server.prefs from one machine to another? (No connection with firewall)

2019-09-10 Thread bvrulez
I now also deleted the whole lines after stopping LMS. I started it and no connection. The values where updated and are different now. I can connect with disabled firewall instantly after disabling it. bvrulez's

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Can I copy server.prefs from one machine to another? (No connection with firewall)

2019-09-10 Thread bvrulez
Following a hint from someone I allowed all ports from a certain client's IP address in the firewall. Now there is no problem. So it seems that the connection is established using a different port than the one I know: 3438. Or maybe there is something wrong with my firewall (and that port, since