[ovirt-users] Re: Using a synology as an nfs storage

2019-07-03 Thread Andy Michielsen
Hello, I got it working after changing the permissions from the shared folder from 777 to 755 ? Wasn't expecting that. So to get a DS1219+ providing a NFS share for my oVirt environment and this is how I did it. First create the volume and the NFS share in the synology. Create a user vdsm and a

[ovirt-users] Re: Using a synology as an nfs storage

2019-07-02 Thread Andy Michielsen
[root@ovirtnode005 ~]# umount /mnt/nfs [root@ovirtnode005 ~]# ls -l /mnt/nfs total 0 [root@ovirtnode005 ~]# But when I Want to create a new nfs datadomain it tell's me I have issues with permissions Op vr 28 jun. 2019 om 19:29 schreef Andy Michielsen < andy.michiel...@gmail.com>: >

[ovirt-users] Re: Using a synology as an nfs storage

2019-06-28 Thread Andy Michielsen
vdsm:kvm? > > The storage is mounted on the nodes not the engine. > > have you unmounted the storage after your test? > > > Good Luck, > > Paul S. > ------ > *From:* Andy Michielsen > *Sent:* 28 June 2019 14:12 > *To:* u

[ovirt-users] Using a synology as an nfs storage

2019-06-28 Thread Andy Michielsen
Hello, I'm setting up a 3 node cluster with the ovirtnode iso and a seperate server with the engine on and a synology for nfs storage. I have done my configuration and I'm able to mount the share manually on the node with a command. Also on the server with the engine on I can mount it manually.

[ovirt-users] Re: About Local Storage dir

2018-09-21 Thread Andy Michielsen
eas? > > > yours Adam > > From: Andy Michielsen > Date: 2018-09-19 19:43 > To: adam...@adagene.com.cn > CC: ovirtlist > Subject: Re: [ovirt-users] About Local Storage dir > Hello, > > I think that is a requirement if you leave selinux active. You co

[ovirt-users] Re: About Local Storage dir

2018-09-19 Thread Andy Michielsen
Hello, I think that is a requirement if you leave selinux active. You could modify selinux or disable it to use other folders. Kind regards. > On 19 Sep 2018, at 07:33, "adam...@adagene.com.cn" > wrote: > > Hello, everyone. I want to export my vm as a ova to local path of the ovirt > node.

Re: [ovirt-users] Which hardware are you using for oVirt

2018-03-28 Thread Andy Michielsen
<c...@endlessnow.com> wrote: > >> On 03/24/2018 03:33 AM, Andy Michielsen wrote: >> Hi all, >> Not sure if this is the place to be asking this but I was wondering which >> hardware you all are using and why in order for me to see what I would be >> needi

Re: [ovirt-users] Which hardware are you using for oVirt

2018-03-25 Thread Andy Michielsen
go with RAID10 SAS disks and at least > a dual 10Gbit NIC dedicated to the gluster traffic only. > > Alex > > >> On Sat, Mar 24, 2018 at 1:24 PM, Andy Michielsen <andy.michiel...@gmail.com> >> wrote: >> Hello Andrei, >> >> Thank you very much for

Re: [ovirt-users] Testing oVirt 4.2

2018-03-24 Thread Andy Michielsen
Hello, I also have done a installation on my host running KVM and I ‘m pretty sure my vm’s can only use the 192.168.122.0/24 range if you install them with NAT networking when creating them. So that might explain why you see that address appear in your log and also explain why the engine

Re: [ovirt-users] Which hardware are you using for oVirt

2018-03-24 Thread Andy Michielsen
to use 2 x WD Green SSD configures as RAID L1 for OS. > It was possible to install system, yet under heavy load simulated with iozone > disk system freeze, rendering OS unbootable. > Same crash was experienced with 512GB KingFast SSD connected to broadcom/AMCC > SAS RAID Card. > &

[ovirt-users] Which hardware are you using for oVirt

2018-03-24 Thread Andy Michielsen
Hi all, Not sure if this is the place to be asking this but I was wondering which hardware you all are using and why in order for me to see what I would be needing. I would like to set up a HA cluster consisting off 3 hosts to be able to run 30 vm’s. The engine, I can run on an other server.

Re: [ovirt-users] Partition Trouble on oVirt Node

2018-02-15 Thread Andy Michielsen
Hello Matt, Can you perform the command cat /etc/fstab and see what partitions you already created during installation ? Did you leave the installation to decide what to do with partitioning by itself or did you did that yourself ? Kind regards. > On 16 Feb 2018, at 00:23, Matt Simonsen

Re: [ovirt-users] Deploying training lab

2017-07-30 Thread Andy Michielsen
Maor > > On Fri, Jul 28, 2017 at 10:19 PM, Andy Michielsen > <andy.michiel...@gmail.com> wrote: >> Hello all, >> >> Don't know if this is the right place to ask this but I would like to set up >> a trainingslab with oVirt. >> >> I have de

[ovirt-users] Deploying training lab

2017-07-28 Thread Andy Michielsen
Hello all, Don't know if this is the right place to ask this but I would like to set up a trainingslab with oVirt. I have deployed an engine and a host with local storage and want to run 1 server and 5 desktops off it. But the desktops will be used on thin clients or old laptops with some

[ovirt-users] Trying oVirt 4.1

2017-02-11 Thread Andy Michielsen
Hello all, I was trying to give the latest oVirt a go and install it on my KVM system before committing it on any hardware. The installation went fine. When logging on into the node https://:9090 I wanted to install an hosted engine but I get this messages Failed to execute stage 'Environment

Re: [ovirt-users] oVirt Console on Windows 7

2017-01-17 Thread Andy Michielsen
Hello, I use virt-viewer on my windows machines. And then in the user portal or admin portal download a console.vv and let virt-viewer run that. Just right click on a machine an choose open console. Make sure under edit your using the spice console. Kind regards. > Op 18 jan. 2017 om 00:10

Re: [ovirt-users] remote-viewer from admin vs user portal

2016-11-22 Thread Andy Michielsen
Hello, I seem to have a simular issue but I can't open a console with Spice at all. The console.vv file is not presenteer. I simply get "Error while executing Action VmLogin : Internal Engine Error" Where would I best start looking. In the Engine log or in the vdsm. Kind regards. Op 21 nov.

Re: [ovirt-users] deploying ovirt 3.6 engine on a glustered storage

2016-07-18 Thread Andy Michielsen
Hello Joop, I have 3 servers with 64 gb of RAM and 2 Tb of storage. This sounds like a way to go. I will try, test and get back to you. Kind regards. Verstuurd vanaf mijn iPad > Op 18 jul. 2016 om 21:08 heeft Joop <jvdw...@xs4all.nl> het volgende > geschreven: > >> On

Re: [ovirt-users] deploying ovirt 3.6 engine on a glustered storage

2016-07-18 Thread Andy Michielsen
lt;kna...@redhat.com> het volgende > geschreven: > >> On 07/18/2016 03:43 PM, knarra wrote: >>> On 07/17/2016 02:14 PM, Andy Michielsen wrote: >>> Hello, >>> >>> I have the gluster shares set up nd downloaded the appliance. Is there an >

Re: [ovirt-users] deploying ovirt 3.6 engine on a glustered storage

2016-07-17 Thread Andy Michielsen
en: > > You won’t be able to use the engine-setup for the whole thing, but if you > setup thegluster share by hand, you should be able to use it for the hosted > engine setup. > > >> On Jul 16, 2016, at 9:57 AM, Andy Michielsen <andy.michiel...@gmail.com> >> w

[ovirt-users] deploying ovirt 3.6 engine on a glustered storage

2016-07-16 Thread Andy Michielsen
Hello, I'm trying to install a new oVirt enviroment at my company but I'm having troubles installing the engine on the /gluster/engine/brick as it is not in replica 3 mode. I want to install it first on 1 host as I have only 1 host available at the moment. Afterwards I will add 2 additional host

Re: [ovirt-users] Setup new enviroment

2016-06-25 Thread Andy Michielsen
be helpful > > >> On 21.06.2016 07:32, Andy Michielsen wrote: >> Hello all, >> >> I was just wondering what your opinions would be in setting up a new oVirt >> enviroment. >> >> I have 4 old servers, 3 with 64 Gigs of ram and 2 tera's of disk

Re: [ovirt-users] Setup new enviroment

2016-06-21 Thread Andy Michielsen
21 jun. 2016 om 14:20 heeft Fernando Frediani > <fernando.fredi...@upx.com.br> het volgende geschreven: > > Hello, > > If you have 3 x 2TB disks, one on each server, why not use a Distributed > Storage and have redundancy ? > > Fernando > > Em 21/06/2016 02

[ovirt-users] Setup new enviroment

2016-06-20 Thread Andy Michielsen
Hello all, I was just wondering what your opinions would be in setting up a new oVirt enviroment. I have 4 old servers, 3 with 64 Gigs of ram and 2 tera's of disk space an one with 32 Gigs of ram and 1,2 Gb. Each has 2 hexcore cpu's. Each server has at least 2 nic's. I would like to use each

[ovirt-users] Problem starting up new VM created from a template.

2015-10-28 Thread Andy Michielsen
Hello, I'm having troubles with a new VM created from a template. I did run sysprep in the windows 2008R2 machine before creating a template from it. I have already used this template multiple times and even this time it initially started up just fine but not a second time. This is what I see

Re: [ovirt-users] Troubles removing VM

2015-10-26 Thread Andy Michielsen
the VM and disable the option > of delete protection. > I attached a print screen of the edited VM. > > Regards, > Maor > > > > - Original Message - > > From: "Andy Michielsen" <andy.michiel...@gmail.com> > > To: "Maor Lipchuk" <mlip

Re: [ovirt-users] Troubles after upgrading oVirt from 3.4 to 3.5

2015-10-02 Thread andy . michielsen
from a cli prompt just fine and even connect to the nfs shares. Thanks a lot for the help. Kind regards. Verstuurd vanaf mijn iPad > Op 30 sep. 2015 om 13:15 heeft Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com> het > volgende geschreven: > > > >> On Wed, Sep 30, 2015 a

Re: [ovirt-users] Troubles after upgrading oVirt from 3.4 to 3.5

2015-09-30 Thread Andy Michielsen
Hello, I give you the results of showmount -e and mount. Kind regards. 2015-09-30 9:41 GMT+02:00 Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com>: > > > On Wed, Sep 30, 2015 at 9:17 AM, Andy Michielsen < > andy.michiel...@gmail.com> wrote: > >> Hello, >> >>

Re: [ovirt-users] Troubles after upgrading oVirt from 3.4 to 3.5

2015-09-30 Thread Andy Michielsen
, 2015 at 11:39 AM, Andy Michielsen < > andy.michiel...@gmail.com> wrote: > >> Hello, >> >> I just tried to activate the node's again and now I have the following as >> shown in the screenshot. >> >> Kind regards. >> > > Click on

Re: [ovirt-users] Troubles after upgrading oVirt from 3.4 to 3.5

2015-09-30 Thread Andy Michielsen
com>: > > > On Wed, Sep 30, 2015 at 11:39 AM, Andy Michielsen < > andy.michiel...@gmail.com> wrote: > >> Hello, >> >> I just tried to activate the node's again and now I have the following as >> shown in the screenshot. >> >> Kind reg

[ovirt-users] Troubles after upgrading oVirt from 3.4 to 3.5

2015-09-29 Thread Andy Michielsen
Hello, I had an issue when I installed some updates on my centos 6.7 hosts. (Engine, node1 and node2) I seems that the new java version has higher security requirments. So I decided to take the plunge and upgrade all to the new 3.5 version. At first everything seem to go just fine and I was

[ovirt-users] Cleaning up my oVirt enviroment

2014-10-28 Thread Andy Michielsen
Hello, I 'm trying to disconnect my second datastorage from my oVirt enviroment and so far I' was able to delete all virtual machines. But when I check the available disks there are quite a few but I'm unable to delete them from within the app. Why is this happening and how can I neatly remove

[ovirt-users] Which hardware to use for oVirt

2014-10-21 Thread Andy Michielsen
Hello, Any of you had some expierience with the dell poweredge VRTX system ? Kind regards. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

[ovirt-users] Setting up an ovirt environment

2014-10-18 Thread Andy Michielsen
Hello, I have a question. I'm been playing around with ovirt an I'm loving it. Now I would like to set up a new environment with two or three nodes with a hosted engine, reliable and fast storage and flexible network with clearly separated storage, ovirt-management and multiple VM subnets. I

Re: [ovirt-users] [New Documentation] oVirt Administrator's Guide (Please Review!)

2014-10-01 Thread andy . michielsen
I second that opinion. Thanks a million. Sent from my iPad On 01 Oct 2014, at 13:03, Daniel Helgenberger daniel.helgenber...@m-box.de wrote: Hello Brian, great work! Thank you.NowI do not need to refer to RHEV docs any more;) On 01.10.2014 03:01, Brian Proffitt wrote: After

[ovirt-users] Problems with datacenter after update to 3.4.4

2014-09-29 Thread Andy Michielsen
Hello, After the upgrade to 3.4.4 this weekend I'm having troubles with my datacenter. It is non responsive. No data, iso, or import-export domains can be connected. Please tell me what to do ? Kind regards. ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] Deleting VM

2014-09-28 Thread Andy Michielsen
please open a oVirt bug and attach engine.log Thanks - Original Message - From: Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Sunday, September 28, 2014 10:50:10 AM Subject: [ovirt-users] Deleting VM Hello, I'm having troubles removing a virtual machine

Re: [ovirt-users] Problem starting VM in my ovirt enviroment

2014-08-28 Thread Andy Michielsen
. 2014-08-28 16:34 GMT+02:00 Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com: Hello Dan, I can't find a clue in the engine.log but I'm unable to start any VM on this host. Looks like it lost its connection to its datadomain entirely. Kind regards. 2014-08-28 15:12 GMT+02:00 Dan Kenigsberg dan

[ovirt-users] Changing name of default data_domain to data_1_domain

2014-07-28 Thread Andy Michielsen
Hello Oved, Gilad , I was retracing my steps of what I changed and I remember now that I also deleted the host and and then added it again from the host tab. Here I changed the Address entry from it's ip-address to its FQDN. Maybe this is where it went wrong ? But how do I fix this ? Kind

[ovirt-users] Changing name of defaul data_domain to data_1_domain

2014-07-24 Thread Andy Michielsen
Hello, Now I have done it. I was adding a new cluster and storage domain to my ovirt enviroment. At the end of the day I was sucsesful in doing so. Had some issues but after carefully reading the manuals got it working just fine. So now I have added a new CLUSTER002 with it's own datastorage

Re: [ovirt-users] Disk's locked of VM

2014-07-10 Thread Andy Michielsen
. If you want the installations to persist, just run the VM, not statelessly. Is it possible that this is what happened? lease let me know if you need any further assistance. Best Regards, Vered - Original Message - From: Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com To: Vered

Re: [ovirt-users] Disk's locked of VM

2014-07-09 Thread Andy Michielsen
knew what operation I was looking for. BTW, Was the vdsm log on the SPM machine? If not, and you do still have it (or a rotation of it), I'd like to take a look and see if we have a bug hiding there. Thanks, Vered - Original Message - From: Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com

Re: [ovirt-users] Disk's locked of VM

2014-07-03 Thread Andy Michielsen
. 2014-07-03 13:43 GMT+02:00 Vered Volansky ve...@redhat.com: - Original Message - From: Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com To: Vered Volansky ve...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Thursday, July 3, 2014 2:31:06 PM Subject: Re: [ovirt-users] Disk's locked of VM

Re: [ovirt-users] Disk's locked of VM

2014-07-03 Thread Andy Michielsen
you might want to get to know what got them into this in the first place. You can send vdsm and engine logs from that period of time if you still got them, and we'll take a look. Regards, Vered - Original Message - From: Vered Volansky ve...@redhat.com To: Andy Michielsen

[ovirt-users] trouble running unlock_entity.sh

2014-07-03 Thread Andy Michielsen
Hello Vered, When I try to run the command I get an error psql: fe_sendauth: no password supplied ? Kind regards. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Disk's locked of VM

2014-07-03 Thread Andy Michielsen
- From: Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com To: Vered Volansky ve...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Thursday, July 3, 2014 3:09:41 PM Subject: Re: [ovirt-users] Disk's locked of VM Vered, Where can I find the images GUIDs ? Kind regards.snapshots' 2014-06

Re: [ovirt-users] status disks locked

2014-06-30 Thread Andy Michielsen
- From: Sven Kieske s.kie...@mittwald.de To: users@ovirt.org Sent: Wednesday, June 25, 2014 2:17:14 PM Subject: Re: [ovirt-users] status disks locked Am 25.06.2014 10:33, schrieb Andy Michielsen: Hello, I have a vm in my ovirt setup which has it's disks locked after I

Re: [ovirt-users] Disk's locked of VM

2014-06-30 Thread Andy Michielsen
Message - From: Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Friday, June 27, 2014 11:08:47 AM Subject: [ovirt-users] Disk's locked of VM Hello all, Does anyone know how I can check if a VM's disk are indeed locked or not. The engine tell's me they are locked

[ovirt-users] Disk's locked of VM

2014-06-27 Thread Andy Michielsen
Hello all, Does anyone know how I can check if a VM's disk are indeed locked or not. The engine tell's me they are locked but this is now already 16 day's and counting. I already restarted every server involved but to no avail. I can not remove, change or start the VM as long as the disks are

[ovirt-users] How can I let others safely manage there own virtual machine

2014-06-25 Thread Andy Michielsen
Hello, I'm new to this so I was wondering if anyone could give me some tips. I work for a company and we deploy software which needs to work together with other software, domain policies, proxy, etc. For this we often set up a new virtual machine to simulate potential problems and give us the

[ovirt-users] status disks locked

2014-06-25 Thread Andy Michielsen
Hello, I have a vm in my ovirt setup which has it's disks locked after I wanted to take a snapshot. I have a separate node and an engine and already rebooted them both but it still keeps on telling me it's disks are locked. Where does this info come from and what can I do to rectify the

Re: [ovirt-users] How can I let others safely manage there own virtual machine

2014-06-25 Thread andy . michielsen
Hello Dave, Oved, Gilad, Thank you very much. This is very usefull. Kind regards. Sent from my iPad On 25 Jun 2014, at 17:19, Gilad Chaplik gchap...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Dave Neary dne...@redhat.com To: Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com, users

Re: [ovirt-users] VMware machines disk locked

2014-06-19 Thread Andy Michielsen
Dear all, I already restarted the engine and the node but the status keeps on being locked. How do I connect with the postgres database and can I alter that locked status of the disks. Kind regards. 2014-06-18 8:50 GMT+02:00 Joop jvdw...@xs4all.nl: On 18-6-2014 7:30,

[ovirt-users] Network issues with my node

2014-05-09 Thread Andy Michielsen
Hello, I'm having network issues with my node. I can run virtual machines fine and my ovirt-engine can function with my node. But I'm unable to connect to the internet to get the updates. On my node I have 2 physical nic's, one I use for the VM's and the other one I use for the ovirtmgmt. On the

[Users] Setting up networks in oVirt

2014-04-09 Thread Andy Michielsen
Hello, Can anyone give me some screenshot of what a network setup can look like if I wanted to isolate storage and vm traffic from the management traffic. Kind regards. ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [Users] Setting up networks in oVirt

2014-04-09 Thread Andy Michielsen
and...@andrewklau.com: On Wed, Apr 9, 2014 at 6:52 PM, Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com wrote: Hello Andrew, Yes that would be a start. What are the ranges of the subnets used. I'm asking because in my setup I connect to the ovirt engine from my subnet 192.168.203.x and I also use

Re: [Users] Setting up networks in oVirt

2014-04-09 Thread Andy Michielsen
to assing a ip-adress to the nic for the vm's or is this transparent ? Kind regards. 2014-04-09 12:16 GMT+02:00 Andrew Lau and...@andrewklau.com: On Wed, Apr 9, 2014 at 7:05 PM, Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com wrote: Hello, Okay. We do not use vlan's at the moment. I have my

Re: [ovirt-users] [Users] Setting up networks in oVirt

2014-04-09 Thread Andy Michielsen
and drop interface, very easy.. No ipaddress needed for the vm data nic, they will get created as a bridge. On Wed, Apr 9, 2014 at 9:44 PM, Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com wrote: Hello Andrew, Let's say I'm going to implement it like you suggest. The first nic with 2 vlan's

Re: [ovirt-users] [Users] Configuring oVirt 3.3.4-1.el

2014-04-09 Thread Andy Michielsen
Hello Meital, I plugged my servers in a gigabyte switch and split Communications over 2 nic's. Now the problem of irresponsifness is gone. Thank you for your help. Kind regards. Op 8-apr.-2014 10:53 schreef Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com: Hello, In the admin screen of the engine

[Users] Configuring oVirt 3.3.4-1.el

2014-04-08 Thread Andy Michielsen
Hello all, I 'm having problems when I want to import a new virtual machine or create a new one from a template. Every virtual machine I have running is unresponsive when I try to create a new virtual machine with the import or from template. I'm running a oVirt engine on a Centos 6.5 minimal

Re: [Users] Configuring oVirt 3.3.4-1.el

2014-04-08 Thread Andy Michielsen
. 2014-04-08 8:51 GMT+02:00 Meital Bourvine mbour...@redhat.com: Hi Andy, What do you mean by non responsive? What's the status of the VMs according to the web admin? Could you please attach engine+vdsm logs? -- *From: *Andy Michielsen andy.michiel

[Users] Joining a windows domain

2014-03-27 Thread Andy Michielsen
Hello, I wanted to authenticate my users through a windows 2003 domain and wanted to run the command ovirt-manage-domains -action=add -domain='get.be' -user='ovirtadmin' -interactive But the system tell's me that he can't do this. bash: ovirt-manage-domains: command not found I have a ovirt

[Users] Adding a Second disk to a virtual windows 2008 R2 server

2014-03-11 Thread Andy Michielsen
Hello, What is the way to go to add a second disk to my virtual windows server 2008R2 ? I'm using ovirt 3.3.3 on a centos 6.5 server. The windows server is in use so I 'm not at liberty to reïnstall a new one without loosing a lot of time. Kind regards.

[Users] Installing all in one ovirt server

2014-03-05 Thread Andy Michielsen
Hello, I just finnished installing a new ovirt all in one installation and I noticed that I have 2 datacenters. A default one and a local_datacenter. I don't understand why I have 2 datacenters but I suppose I can delete one. Mvg. ___ Users mailing

[Users] Which ovirt-node version to use

2014-03-03 Thread Andy Michielsen
Hello, Which ovirt-node iso should I use to install and use with the ovirt-engine 3.3 Kind regards. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

[Users] Installing ovirt-engine on ovirt-node

2014-03-03 Thread Andy Michielsen
Hello, Can I use the ovirt-node iso (3.0.4-1.0.201401291204.vdsm33.el6) to install an ovirt-engine on. This way I don't have to worry about installing a centos 6.5 and installing to much. Kind regards. ___ Users mailing list Users@ovirt.org

[Users] Which iso to use when installing an ovirt-node

2014-03-03 Thread Andy Michielsen
Hello, Which iso should I use to install an ovirt-node ? What the difference between the el and fc versions. (I'm installing the engine on a centos 6.5 minimal server.) Which version should I use. Kind regards. ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [Users] Ovirt download issue - file not found

2014-03-02 Thread Andy Michielsen
Hello Anthony, They changed it to http://ovirt.org/releases/ovirt-releasehttp://ovirt.org/releases/ovirt-release-el.noarch.rpm .noarch.rpm http://ovirt.org/releases/ovirt-release-el.noarch.rpm Kind regards. 2014-03-02 21:19 GMT+01:00 Itamar Heim ih...@redhat.com: On 03/02/2014 10:16 PM,

[Users] Setting up an ovirt-node

2014-02-28 Thread Andy Michielsen
Hello, I did a clean install of a ovirt-node with the iso provided from ovirt. Everything went fine until I logged on with the admin user and configured the ovirt-engines address. Now I don't have any network connection any more. I have 2 nic's available and defined only the first one with a

Re: [Users] Fresh installation of ovirt-engine

2014-02-28 Thread Andy Michielsen
Hello, I check this logfile myself and it doesn't mention my /exports/iso input at all. I posted the log on http://www.fpaste.org/ Kind regards. 2014-02-28 9:16 GMT+01:00 Sandro Bonazzola sbona...@redhat.com: Il 28/02/2014 09:13, Andy Michielsen ha scritto: Hello, No I did the change

Re: [Users] Setting up an ovirt-node

2014-02-28 Thread Andy Michielsen
Hello, Will try that. Do I need to configure both nic's with a static ip address ? Kind regards. 2014-02-28 9:25 GMT+01:00 Alon Bar-Lev alo...@redhat.com: - Original Message - From: Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Friday, February 28, 2014

Re: [Users] Fresh installation of ovirt-engine

2014-02-28 Thread Andy Michielsen
Hello, So its a simple permissions problem. My bad. Appologies. Kind regards. 2014-02-28 10:16 GMT+01:00 Sandro Bonazzola sbona...@redhat.com: Il 28/02/2014 10:11, Andy Michielsen ha scritto: Hello, Hope this works. 16:29:32 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human dialog.__logString

[Users] Setting up proof of concept

2014-02-28 Thread Andy Michielsen
Hello, I would like some help in setting up an ovirt solution to provide an enviroment for me and my co-workers. I have a hp proliant 380 g5 with 2 4-cores, 32 gigs of ram and 8 300gb disk setup in a raid 10. It also has 6 1gb nic's. This one I think of using as the ovirt engine and nfs server.

Re: [Users] Problem setting up a ovirt node / engine on a Minimal CentOS 6.5

2014-02-27 Thread Andy Michielsen
on the DELL server. Kind regards. 2014-02-21 15:18 GMT+01:00 Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com: Hello, Maybe I'm not asking my question at the right guy's but here I go. I installed a clean CentOS 6.5 on a new DELL server and wanted to use it to install oVirt 3.3.x.x I changed

[Users] Fresh installation of ovirt-engine

2014-02-27 Thread Andy Michielsen
Hello, I just finnished an installation of a ovirt-engine and changed the ISO_DOMAIN path to /exports/iso as this is my 1Tb diskspace. But now I see that the nfs share created is /var/lib/exports/iso. I would expect it to be /export/iso but that doesn't seem to be the case. Doe I need to modify

[Users] Using ovirt-node with virt-mananager

2014-02-26 Thread Andy Michielsen
Hello, How do I connect to an ovirt nodr with virt manager. Kind regards. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

[Users] Installing hosted-engine on centos

2014-02-25 Thread Andy Michielsen
Hello all, I'm trying to install a self hosted engine on my Centos 6.5 server but as I try to do yum install ovirt-hosted-engine-setup I get the message that it can not find the package. I already added these repositories. yum install

[Users] Setting up a test enviroment

2014-02-24 Thread Andy Michielsen
Hello, I 'm starting to set up an ovirt enviroment to provide our test users a free but decent setup. I have two servers and I would like to use one for NFS storage because of the availability of 1 Tb and the the other server only as a node. I'm not sure where to install the ovirt-engine on.

Re: [Users] Setting up a test enviroment

2014-02-24 Thread Andy Michielsen
, so other people will be able to help you as well. [1] http://www.ovirt.org/Hosted_Engine_Howto -- *From: *Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com *To: *Meital Bourvine mbour...@redhat.com *Sent: *Monday, February 24, 2014 5:37:12 PM *Subject: *Re: [Users

[Users] Problem setting up a ovirt node / engine on a Minimal CentOS 6.5

2014-02-21 Thread Andy Michielsen
Hello, Maybe I'm not asking my question at the right guy's but here I go. I installed a clean CentOS 6.5 on a new DELL server and wanted to use it to install oVirt 3.3.x.x I changed the ifcfg-eth0 file to get it connected to the internet and did a yum -y update. Then I added some repositories

Re: [Users] Problem setting up a ovirt node / engine on a Minimal CentOS 6.5

2014-02-21 Thread Andy Michielsen
to install engine and compute node (vdsm) on the same host? If the anser to the above is yes you may want to checkout the all-in-one installation option for ovirt-engine. HTH Am 21.02.2014 15:18, schrieb Andy Michielsen: Hello, Maybe I'm not asking my question at the right guy's but here I go