[ovirt-users] Gluster service failure

2019-05-15 Thread Koen Vanoppen
Dear all, One little issue. I have 1 hypervisor in my datacenter that keeps having it's gluster status disconnected in the GUI. But if I look on the server, the service is running. I added the logs after I clicked on the "Restart gluster service" Kind regards, Koen -- IMPORTANT! This message

Re: [ovirt-users] Expanding direct ISCSI LUN

2017-03-02 Thread Koen Vanoppen
atures/sto >> rage/lun-resize/ >> I had similar trouble but after rebooting host or restarting vdsmd the >> resize button become visible. >> >> >> On Thu, Mar 2, 2017 at 7:41 AM, Koen Vanoppen <vanoppen.k...@gmail.com> >> wrote: >> >>>

Re: [ovirt-users] Virsh

2017-03-02 Thread Koen Vanoppen
> > > > On Thu, Mar 2, 2017 at 11:39 AM, Koen Vanoppen <vanoppen.k...@gmail.com> > wrote: > >> That works... >> >> [root@mercury1 ~]# virsh -r list >> IdName State >> --

Re: [ovirt-users] Virsh

2017-03-02 Thread Koen Vanoppen
/usr/sbin/libvirtd --listen root 48600 0.0 0.0 112652 1008 pts/7S+ 11:37 0:00 grep --color=auto libvirt On 2 March 2017 at 10:00, Arman Khalatyan <arm2...@gmail.com> wrote: > what about: > virsh -r list > ps aux | grep libvirt > > > On Thu, Mar 2, 2017 a

Re: [ovirt-users] Virsh

2017-03-01 Thread Koen Vanoppen
13.el7_2.5.x86_64 Anybody any idea? Thanks in advance. Kind regards, Koen On 2 March 2017 at 07:37, Koen Vanoppen <vanoppen.k...@gmail.com> wrote: > Dear all, > > I know I did it before But for the moment I can't connect to virsh... > [root@mercury1 ~]# saslpasswd

[ovirt-users] Virsh

2017-03-01 Thread Koen Vanoppen
Dear all, I know I did it before But for the moment I can't connect to virsh... [root@mercury1 ~]# saslpasswd2 -a libvirt koen Password: Again (for verification): [root@mercury1 ~]# virsh Welcome to virsh, the virtualization interactive terminal. Type: 'help' for help with commands

[ovirt-users] Ovirt DB

2016-12-15 Thread Koen Vanoppen
Dear All, I'm working on a disaster recovery procedure for ovirt. My question is the following: In worst case we completely lost our ovirt environment. So we setup a new ovirt management host and restore the db. (I do a daily backup of the ovirtdb (we are at 4.0.4.4-1.el7.centos). ). What will I

Re: [ovirt-users] Auto Deployment

2016-12-13 Thread Koen Vanoppen
Thanks! The answer file I'm using is from 4.0... So, it's kinda strange he quits on the Localhost database for DWH. I'll check the otopi option. Kind regards, Koen On Tue, 13 Dec 2016 at 09:47 Yedidyah Bar David <d...@redhat.com> wrote: On Tue, Dec 13, 2016 at 8:36 AM, Koen Va

[ovirt-users] Auto Deployment

2016-12-12 Thread Koen Vanoppen
Dear all, I'm currently trying to create a puppet module for setting up ovirt from scratch. For the moment I'm stuck with the answer file that hangs on this (and then of course stops the installation): Notice: /Stage[main]/Bacovirt::Config::Mgmt/Exec[engine-setup]/returns: --== DATABASE

Re: [ovirt-users] Iso Upload

2016-10-21 Thread Koen Vanoppen
Created Bug 1387508 Thanks! On Fri, 21 Oct 2016 at 08:32 Sandro Bonazzola <sbona...@redhat.com> wrote: > Adding some relevant people. > I suggest to open a bugzilla ticket for it. > > On Fri, Oct 21, 2016 at 7:17 AM, Koen Vanoppen <vanoppen.k...@gmail.com> > wrote:

[ovirt-users] Iso Upload

2016-10-20 Thread Koen Vanoppen
Dear All, I thougt it was possible to upload an iso to ovirt 4 now. But for some reason I didn't manage to do it. If I try to upload a iso in the disk section ov the gui, I'm always getting the following message: Make sure ovirt-imageio-proxy service is installed and configured, and

Re: [ovirt-users] Gluster service failure

2016-10-20 Thread Koen Vanoppen
Thank you! Now I'm facing another issue... But I will put this in another mail :-) On Wed, 19 Oct 2016 at 08:47 knarra <kna...@redhat.com> wrote: > On 10/19/2016 12:04 PM, Koen Vanoppen wrote: > > Sorry for my very late reply!!! I am indeed using ovirt 4.0.4. BUt if I > woul

Re: [ovirt-users] Gluster service failure

2016-10-19 Thread Koen Vanoppen
ter has only 2 hypervisors available for the moment? I read something about the fact that it needs 3 hosts at least for the quorum? Thanks for you replies guys. Realy sorry for my late reply! On Thu, 6 Oct 2016 at 13:57 knarra <kna...@redhat.com> wrote: > On 10/06/2016 01:39 PM, Koen Va

[ovirt-users] Gluster service failure

2016-10-06 Thread Koen Vanoppen
Dear all, One little issue. I have 1 hypervisor in my datacenter that keeps having it's gluster status disconnected in the GUI. But if I look on the server, the service is running. I added the logs after I clicked on the "Restart gluster service" Kind regards, Koen [2016-10-06 06:11:06.659540]

[ovirt-users] Centos 7

2016-07-08 Thread Koen Vanoppen
Dear All, We currently are running ovirt 3.5.1-1.el6 in production... Our hypervisors are on centos 6.7 for the moment. But these will be changed to centos 7.2 before we are going to upgrade the engine to centos 7 and ovirt 4. This is the plan: 1. Migrate the current production server to

Re: [ovirt-users] Windows 10

2015-11-29 Thread Koen Vanoppen
ne also fine > > kind regards > Raymond > > > > -- > *From: *"Koen Vanoppen" <vanoppen.k...@gmail.com> > *To: *"Yaniv Dary" <yd...@redhat.com> > *Cc: *"users" <users@ovirt.org> > *Sent:

Re: [ovirt-users] live snapshot merging

2015-11-29 Thread Koen Vanoppen
: +972 (9) 7692306 > 8272306 > Email: yd...@redhat.com > IRC : ydary > > > On Tue, Oct 20, 2015 at 7:30 AM, Koen Vanoppen <vanoppen.k...@gmail.com> > wrote: > >> Well, for the moment we are using centos 6.7. But if it would be that >> this works on Cent

Re: [ovirt-users] Corruped disks

2015-11-26 Thread Koen Vanoppen
: yd...@redhat.com > IRC : ydary > > > On Wed, Oct 14, 2015 at 3:42 PM, Koen Vanoppen <vanoppen.k...@gmail.com> > wrote: > >> Dear all, >> >> lately we are experience some strange behaviour on our vms... >> Every now and then we have disks that went

Re: [ovirt-users] Windows 10

2015-11-26 Thread Koen Vanoppen
Ltd. > 34 Jerusalem Road > Building A, 4th floor > Ra'anana, Israel 4350109 > > Tel : +972 (9) 7692306 > 8272306 > Email: yd...@redhat.com > IRC : ydary > > > On Tue, Oct 6, 2015 at 8:53 AM, Koen Vanoppen <vanoppen.k...@gmail.com> > wrote: > >>

Re: [ovirt-users] migration

2015-11-03 Thread Koen Vanoppen
Ah ok. Thank you. Will try that one :-) Kind regards, Koen On 29 October 2015 at 10:57, Roy Golan <rgo...@redhat.com> wrote: > > > On Tue, Oct 27, 2015 at 8:12 PM, Koen Vanoppen <vanoppen.k...@gmail.com> > wrote: > >> Dear all, >> >> I have a que

[ovirt-users] migration

2015-10-27 Thread Koen Vanoppen
Dear all, I have a question. I know have my ovirt-engine running on a server on virtualbox. But I would like to add this server to my ovirt hypervisors pool. This OR I would like to update my current hypervisor (which is in centos 6.7) to centos 7 for the live snapshot removal support. (for

Re: [ovirt-users] live snapshot merging

2015-10-19 Thread Koen Vanoppen
So only if your hypervisor is fedora... :-(. Damn... :-) Thanks! On 16 October 2015 at 19:11, Nir Soffer <nsof...@redhat.com> wrote: > Adding Adam > > On Fri, Oct 16, 2015 at 1:49 PM, Nir Soffer <nsof...@redhat.com> wrote: > > > > בתאריך 16 באוק׳ 2015 1:05 אחה״צ

Re: [ovirt-users] live snapshot merging

2015-10-19 Thread Koen Vanoppen
Well, for the moment we are using centos 6.7. But if it would be that this works on Centos 7 as well, we would upgrade. But then I have to know for sure. Thanks. On 19 October 2015 at 16:15, Adam Litke <ali...@redhat.com> wrote: > On 19/10/15 15:09 +0200, Koen Vanoppen wrote: >

[ovirt-users] live snapshot merging

2015-10-16 Thread Koen Vanoppen
Dear Community, Are there plans for live merging of snapshots? I know it is supported from libvirt 1.2.10. Kind regards, Koen ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

[ovirt-users] Corruped disks

2015-10-14 Thread Koen Vanoppen
Dear all, lately we are experience some strange behaviour on our vms... Every now and then we have disks that went corrupt. Is there a chance that ovirt is the issue here or...? It happens (luckily) on our DEV/UAT cluster. Since the last 4 weeks, we already had 6 vm's that went totaly corrupt...

[ovirt-users] Windows 10

2015-10-05 Thread Koen Vanoppen
Dear all, Yes, onther question :-). This time it's about windows 10. I'm running ovirt 3.5.4 and I don't manage to install windows 10 on it. Keeps giving me a blue screen (yes, I know, it's still a windows... ;-) ) on reboot. Are there any special settings you need to enable when creating the

[ovirt-users] elkstack

2015-10-05 Thread Koen Vanoppen
Hi All, Anybody has a nice example for the loggs of ovirt for logstash? I'm using this one now: filter { if [type] == "ovirt" { grok { match => { "message" => "\A%{TIMESTAMP_ISO8601}%{JAVAFILE}%{SYSLOG5424SD}%{GREEDYDATA}" } add_field => [ "received_at", "%{@timestamp}" ]

Re: [ovirt-users] Upgrade problem

2015-09-15 Thread Koen Vanoppen
Super!! Thanks man!! Worked like a charm! Kind regards, Koen On 15 September 2015 at 10:06, Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com> wrote: > > > On Mon, Sep 14, 2015 at 8:27 PM, Koen Vanoppen <vanoppen.k...@gmail.com> > wrote: > >> Yes, >> That will inde

[ovirt-users] Upgrade problem

2015-09-11 Thread Koen Vanoppen
Hi everybody, I'm trying to upgrade ovirt to the ovirt 3.5.4 from my current version 3.5.3. But when I try to run engine-setup I got this: [ INFO ] Checking for product updates... Setup has found updates for some packages, do you wish to update them now? (Yes, No) [Yes]: [ INFO ]

Re: [ovirt-users] Autostart VM

2015-07-03 Thread Koen Vanoppen
/Python-sdk Best regards, Jakub - Original Message - From: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Tuesday, June 30, 2015 1:17:56 PM Subject: [ovirt-users] Autostart VM Hi Guys, I couldn't find anything directly concerning my following question, so

[ovirt-users] Autostart VM

2015-06-30 Thread Koen Vanoppen
Hi Guys, I couldn't find anything directly concerning my following question, so If it was asked before, I'm sorry... Is there a way to config ovirt in a way that when you created a new vm, it will automatically boot? Because now, when you create a VM it stays in down state. Kind regards, Koen

[ovirt-users] solaris 11

2015-05-20 Thread Koen Vanoppen
Dear All, Little question. Is it possible to install the ovirt guest agent on a solaris11 vm? If so, how... :-) Kind regards, Koen ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Snapshot issue

2015-03-31 Thread Koen Vanoppen
Worked perfectly!!! BIG thanks Omer!!! All my VM's are back up. Nothing lost! SOLVED!!! 2015-03-31 9:53 GMT+02:00 Omer Frenkel ofren...@redhat.com: - Original Message - From: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: Omer Frenkel ofren...@redhat.com, users@ovirt.org Sent

Re: [ovirt-users] Snapshot issue

2015-03-30 Thread Koen Vanoppen
be the impact , worst case? Kind regards, 2015-03-30 13:46 GMT+02:00 Omer Frenkel ofren...@redhat.com: - Original Message - From: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: Omer Frenkel ofren...@redhat.com, users@ovirt.org Sent: Monday, March 30, 2015 7:44:10 AM Subject: Re: [ovirt-users

Re: [ovirt-users] Snapshot issue

2015-03-30 Thread Koen Vanoppen
EngineLock [exclusiveLocks= key: 00d0ee6c-9618-4033-9c70-4001e32a0641 value: VM , sharedLocks= ] 2015-03-31 6:35 GMT+02:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: I just wanted to remove the snapshots in ovirt... That's all... And now they are locked. Without the possibility to remove, reboot the vm

Re: [ovirt-users] Snapshot issue

2015-03-29 Thread Koen Vanoppen
I can't even remove them... Something needs to be done... Any ideas? 2015-03-25 8:45 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: Hi Omer, Thanks for your reply. I was cleaning our snapshots on oVirt. So I started deleting snapshots one by one. In total in deleted 10 snapshots. 5 VM's

Re: [ovirt-users] Snapshot issue

2015-03-25 Thread Koen Vanoppen
this state? Kind regards, Koen 2015-03-24 7:45 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: This is in the logs: 2015-03-24 07:41:50,436 WARN [org.ovirt.engine.core.bll.RunVmCommand] (ajp--127.0.0.1-8702-12) [686c18ce] CanDoAction of action RunVm failed for user Reasons: VAR__ACTION__RUN

Re: [ovirt-users] Snapshot issue

2015-03-25 Thread Koen Vanoppen
ofren...@redhat.com: - Original Message - From: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Wednesday, March 25, 2015 8:09:17 AM Subject: Re: [ovirt-users] Snapshot issue I'm still not able to start my VM's: Cannot run VM. The VM is performing an operation

Re: [ovirt-users] Snapshot issue

2015-03-24 Thread Koen Vanoppen
have several machines down due the reason he is still in the cannot run VM... state... 2015-03-23 8:40 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: Dear all, I have the following problem: Cannot run VM. The VM is performing an operation on a Snapshot. Please wait for the operation

[ovirt-users] Snapshot issue

2015-03-23 Thread Koen Vanoppen
Dear all, I have the following problem: Cannot run VM. The VM is performing an operation on a Snapshot. Please wait for the operation to finish, and try again. It is like this since Friday... How can I resolve this? I really need this vm to be up again... Kind regards, Koen

Re: [ovirt-users] DWH Question

2015-03-18 Thread Koen Vanoppen
If you need more details please let me know. Best regards, --- Shirly Radco BI Software Engineer Red Hat Israel Ltd. - Original Message - From: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Friday, March 13, 2015 9:17:29 AM Subject: [ovirt-users] DWH

[ovirt-users] DWH Question

2015-03-13 Thread Koen Vanoppen
Dear all, Is it possible to pull a list of all VMS who are in vlanX? Kind regards, Koen ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] New Environment

2015-02-12 Thread Koen Vanoppen
Ok, thanks all for the answers. I'll look into this :-) [SOLVED] 2015-02-12 8:26 GMT+01:00 Yedidyah Bar David d...@redhat.com: - Original Message - From: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Thursday, February 12, 2015 7:24:31 AM Subject: [ovirt-users

Re: [ovirt-users] VDSM...

2015-02-12 Thread Koen Vanoppen
Ok, found out wat was causing all the trouble. The nfs ISO domain was stale on one of the hypervisors in combination with a bug that flushed the rules for the iptables settings for nfs. Fixed all of this and problem was solved. [SOLVED] 2015-02-10 13:21 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k

[ovirt-users] New Environment

2015-02-11 Thread Koen Vanoppen
Dear all, What is the besst and quickest way to move all vm's to a new ovirt environment? (new management host). Storage is located on a SAN. Kind regards, Koen ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] VDSM...

2015-02-10 Thread Koen Vanoppen
] Host ovirthyp02dev is not responding. It will stay in Connecting state for a grace period of 60 seconds and after that an attempt to fence the host will be issued. 2015-02-10 7:15 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: Found the problem... Because of the fact that we are working

Re: [ovirt-users] VDSM...

2015-02-10 Thread Koen Vanoppen
] (DefaultQuartzScheduler_Worker-27) [1c3008a9] Host ovirthyp02dev is not responding. It will stay in Connecting state for a grace period of 60 seconds and after that an attempt to fence the host will be issued. 2015-02-10 7:15 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: Found the problem

Re: [ovirt-users] VDSM...

2015-02-10 Thread Koen Vanoppen
... Reconfiguration of sebool is done. Reconfiguration of libvirt is done. Done configuring modules to VDSM. 2015-02-10 13:18 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: This is from the messages: , respawning slave Feb 10 13:16:13 ovirthyp02dev respawn: slave '/usr/share/vdsm/supervdsmServer

Re: [ovirt-users] VDSM...

2015-02-09 Thread Koen Vanoppen
+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: So, which package should I install where in our *oVirt* *3.5.1* environment? rhevm-3.5.0-0.31.el6ev.noarch? It sure looks like this bug... But as I said, we are on 3.5.1... 2015-02-09 22:22 GMT+01:00 Dan Kenigsberg dan...@redhat.com: On Mon

Re: [ovirt-users] VDSM...

2015-02-09 Thread Koen Vanoppen
So, which package should I install where in our *oVirt* *3.5.1* environment? rhevm-3.5.0-0.31.el6ev.noarch? It sure looks like this bug... But as I said, we are on 3.5.1... 2015-02-09 22:22 GMT+01:00 Dan Kenigsberg dan...@redhat.com: On Mon, Feb 09, 2015 at 06:53:11AM +0100, Koen Vanoppen

Re: [ovirt-users] VDSM...

2015-02-08 Thread Koen Vanoppen
hit [1] bug. The fix is part of async release so please update and the problem will disappear. Thanks, Piotr [1] https://bugzilla.redhat.com/1185818 On Thu, Feb 5, 2015 at 3:19 PM, Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com wrote: Back again... Already... So, the hypervisor got his

[ovirt-users] VDSM...

2015-02-05 Thread Koen Vanoppen
Back again... Already... So, the hypervisor got his packages... But when I tried to setup the network config I get this: INFO [org.ovirt.engine.core.vdsbroker.vdsbroker.SetupNetworksVDSCommand] (ajp--127.0.0.1-8702-15) [21da92a6] FINISH, SetupNetworksVDSCommand, log id: 13932de5 2015-02-05

Re: [ovirt-users] Installation issue hypervisor

2015-02-05 Thread Koen Vanoppen
SOLVED 2015-02-05 14:56 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: Hi Allon, Thanks... You're tip brought a lightbulp to my head :-). We work with local synced repos. And there was a depency error with the newly synced ovirt repo and the older synced Centos-repo. So thanks man

Re: [ovirt-users] Installation issue hypervisor

2015-02-05 Thread Koen Vanoppen
errors/warnings at event log at user interface (open the bottom window). In engine.log you should seek for the error prior for this message. - Original Message - From: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Thursday, February 5, 2015 3:18:21 PM Subject

[ovirt-users] Installation issue hypervisor

2015-02-05 Thread Koen Vanoppen
Hi All, I'm trying to add a new hypervisor to oVirt. But for some reason (and I already did a few in the mean while ;-) ) this just doesn't want to cooperate... I'm getting the following error in my engine.log: 2015-02-05 13:55:21,581 ERROR [org.ovirt.engine.core.uutils.ssh.SSHDialog]

[ovirt-users] AAA

2015-01-29 Thread Koen Vanoppen
Can somebody help me setting up AAA for ovirt 3.5.1? I'm getting this now: 2015-01-29 11:35:36,889 WARN [org.ovirt.engineextensions.aaa.ldap.AuthzExtension] (MSC service thread 1-1) [ovirt-engine-extension-aaa-ldap.authz::BRU_AIR-authz] Cannot initialize LDAP framework, deferring initialization.

Re: [ovirt-users] AAA

2015-01-29 Thread Koen Vanoppen
No, I don't. and I wouldn't know how he got to this name... Thanks for the reply! 2015-01-29 11:53 GMT+01:00 Ondra Machacek omach...@redhat.com: On 01/29/2015 11:41 AM, Koen Vanoppen wrote: Can somebody help me setting up AAA for ovirt 3.5.1? I'm getting this now: 2015-01-29 11:35:36,889

Re: [ovirt-users] AAA

2015-01-29 Thread Koen Vanoppen
Message - From: Ondra Machacek omach...@redhat.com To: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com, users@ovirt.org Sent: Thursday, January 29, 2015 1:49:00 PM Subject: Re: [ovirt-users] AAA On 01/29/2015 12:30 PM, Koen Vanoppen wrote: No, I don't. and I wouldn't know how he got

Re: [ovirt-users] AAA

2015-01-29 Thread Koen Vanoppen
= ${global:vars.dns} Thanks for your effort! 2015-01-29 13:50 GMT+01:00 Alon Bar-Lev alo...@redhat.com: - Original Message - From: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: Alon Bar-Lev alo...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Thursday, January 29, 2015 2:41:52 PM

Re: [ovirt-users] AAA

2015-01-29 Thread Koen Vanoppen
-admin@BRUSSELS.AIRPORT Manage Domains completed successfully 2015-01-29 14:18 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: OK... Now I have this one :-) WARN [org.ovirt.engineextensions.aaa.ldap.AuthnExtension] (MSC service thread 1-2) [ovirt-engine-extension-aaa-ldap.authn::BRU_AIR

Re: [ovirt-users] AAA

2015-01-29 Thread Koen Vanoppen
._tcp.ldap.mydomain.com': javax.naming.NameNotFoundException: DNS name not found [response code 3]; remaining name '_ldap._tcp.ldap.mydomain.com' And yes I replayed mydomain with the correct one... :-) 2015-01-29 14:40 GMT+01:00 Ondra Machacek omach...@redhat.com: On 01/29/2015 02:18 PM, Koen Vanoppen wrote

Re: [ovirt-users] AAA

2015-01-29 Thread Koen Vanoppen
: 10.110.3.123#53(10.110.3.123) ;; WHEN: Thu Jan 29 13:40:41 2015 ;; MSG SIZE rcvd: 98 2015-01-29 13:33 GMT+01:00 Alon Bar-Lev alo...@redhat.com: - Original Message - From: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: Alon Bar-Lev alo...@redhat.com, users@ovirt.org Sent: Thursday

Re: [ovirt-users] AAA

2015-01-29 Thread Koen Vanoppen
_gc SRV record add also _ldap SRV record. But it's strange that you don't already have them. On 01/29/2015 02:46 PM, Koen Vanoppen wrote: I saw that when I pressed the send button. If I do that i again get the following: 2015-01-29 14:28:35,891 WARN

Re: [ovirt-users] AAA

2015-01-29 Thread Koen Vanoppen
! 2015-01-29 15:00 GMT+01:00 Ondra Machacek omach...@redhat.com: On 01/29/2015 02:54 PM, Koen Vanoppen wrote: I just don't understand. Why did engine-manage-domains previously DID work, no problems what so ever and now I have this... Because manage-domains didn't use global catalog

[ovirt-users] update 3.5 - 3.5.1

2015-01-28 Thread Koen Vanoppen
Fails because of this: ERROR ] dwhd is currently running. Its hostname is ovirtdwh01prod Please stop it before running Setup. There is no host anymore! And yes I tried the bug work around and no it didn't work... And yes I'm getting a little bit frustrated about updating oVirt lately..

Re: [ovirt-users] update 3.5 - 3.5.1

2015-01-28 Thread Koen Vanoppen
Solved it. 2015-01-29 7:11 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: Fails because of this: ERROR ] dwhd is currently running. Its hostname is ovirtdwh01prod Please stop it before running Setup. There is no host anymore! And yes I tried the bug work around and no it didn't work

[ovirt-users] Network config

2015-01-27 Thread Koen Vanoppen
Hello everybody, Just wanted to know if anybody else has the problem, that when you restart your network configuration of a hypervisor, all the settings concerning the bonding are gone... Do I file a bug report for this or is this already a known issue? Kind regards, Koen

Re: [ovirt-users] Failed to add storage domain

2015-01-27 Thread Koen Vanoppen
Solved... 2015-01-21 13:46 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: Ok, after rebooting all the hypervisors I'm left with the following errors: Thread-16::ERROR::2015-01-21 13:39:42,644::sdc::137::Storage.StorageDomainCache::(_findDomain) looking for unfetched domain 6cf8c48e-fbed

Re: [ovirt-users] Failed to add storage domain

2015-01-21 Thread Koen Vanoppen
Added the direct lun, so all hypervisor can see it, no effect.. Still the same error 2015-01-21 10:39 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: I noticed that there was a difference in the number of attached LUN's between the hypervisors. This is because we have a VM with direct LUN's

Re: [ovirt-users] Failed to add storage domain

2015-01-21 Thread Koen Vanoppen
I noticed that there was a difference in the number of attached LUN's between the hypervisors. This is because we have a VM with direct LUN's. Do these Lun's on this particular vm also be attached to the other hypervisors or to 1 hypervisor only? 2015-01-21 8:29 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k

Re: [ovirt-users] Failed to add storage domain

2015-01-21 Thread Koen Vanoppen
Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: Added the direct lun, so all hypervisor can see it, no effect.. Still the same error 2015-01-21 10:39 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: I noticed that there was a difference in the number of attached LUN's between the hypervisors

[ovirt-users] Strange Error

2015-01-21 Thread Koen Vanoppen
Dear All, The following appears in my ovirt-engine.log recently: 2015-01-21 13:41:44,181 WARN [org.ovirt.engine.core.bll.AddVmFromScratchCommand] (DefaultQuartzScheduler_Worker-52) [69997d54] CanDoAction of action AddVmFromScratch failed.

[ovirt-users] Failed to add storage domain

2015-01-20 Thread Koen Vanoppen
Dear all, We have a small issue on our ovirt environment. When I try to add a fibre storage pool, I get the following error: 2015-01-21 08:24:48,705 WARN [org.ovirt.engine.core.vdsbroker.irsbroker.IrsProxyData] (org.ovirt.thread.pool-8-thread-22) Storage domain

Re: [ovirt-users] rename ovirt-engine

2015-01-13 Thread Koen Vanoppen
:-D. No problem :-D. And I think I speak for everyone :-D Tot de volgende :-) 2015-01-13 9:37 GMT+01:00 Yedidyah Bar David d...@redhat.com: - Original Message - From: Yedidyah Bar David d...@redhat.com To: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com Cc: users@ovirt.org Sent: Tuesday

Re: [ovirt-users] rename ovirt-engine

2015-01-13 Thread Koen Vanoppen
: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: Yedidyah Bar David d...@redhat.com Sent: Tuesday, January 13, 2015 8:02:03 AM Subject: Re: [ovirt-users] rename ovirt-engine Ok, thanks. We'll wait then :-) Note that we are aware of other issues, still without open bugs or any work done to fix

Re: [ovirt-users] Issues with vm start up

2015-01-12 Thread Koen Vanoppen
...@ovirt.org [mailto:users-boun...@ovirt.org] *De la part de* Koen Vanoppen *Envoyé :* lundi 8 décembre 2014 07:49 *À :* users@ovirt.org *Objet :* Re: [ovirt-users] Issues with vm start up We also had a issue when starting our vms. This was due the fact of the NUMA option under the host

Re: [ovirt-users] rename ovirt-engine

2015-01-12 Thread Koen Vanoppen
Oh yeah, we are using ovirt 3.5 :-) 2015-01-12 13:57 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: Dear all, A while ago we migrated our engine to a new host with a new name. But now, we come to realistion that our certificate is still using the old name of the host. I tried to run

[ovirt-users] rename ovirt-engine

2015-01-12 Thread Koen Vanoppen
Dear all, A while ago we migrated our engine to a new host with a new name. But now, we come to realistion that our certificate is still using the old name of the host. I tried to run the ovirt-engine-rename script, but after typed the new hostname I get this output: [ INFO ] The following

Re: [ovirt-users] Alerts

2015-01-12 Thread Koen Vanoppen
Thanks!!! Just what I needed! 2015-01-07 14:19 GMT+01:00 Juan Hernández jhern...@redhat.com: On 01/07/2015 02:05 PM, Koen Vanoppen wrote: Thanks. But, is there no other way, besides screwing around in the database? You can use the Python SDK: #!/usr/bin/python import ovirtsdk.api

Re: [ovirt-users] Alerts

2015-01-07 Thread Koen Vanoppen
Thanks. But, is there no other way, besides screwing around in the database? 2015-01-07 13:07 GMT+01:00 Eli Mesika emes...@redhat.com: - Original Message - From: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Wednesday, January 7, 2015 7:42:25 AM Subject

[ovirt-users] Alerts

2015-01-06 Thread Koen Vanoppen
Hi All, We recently had a major crash on our ovirt environment due a strange bug (has been reported in the meanwhile). But now we are left we a bunch of aerts (+100) that are still standing there... Is there a way I can flush them manually from command line or so? Because the right click+clear

Re: [ovirt-users] Affinity

2015-01-05 Thread Koen Vanoppen
/ovirt-scheduler-proxy* I hope it will help you. Thanks - Original Message - From: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: Doron Fediuck dfedi...@redhat.com, users@ovirt.org Sent: Monday, January 5, 2015 11:26:26 AM Subject: Re: [ovirt-users] Affinity Thanks for your reply. But I

Re: [ovirt-users] Affinity

2015-01-05 Thread Koen Vanoppen
Ok, thanks. Can you give me some details/example of a filter for the ovirt schedular? Kind regards and thank you, Koen 2015-01-05 10:44 GMT+01:00 Doron Fediuck dfedi...@redhat.com: On 05/01/15 11:26, Koen Vanoppen wrote: Thanks for your reply. But I maybe explained it badly... All the 4

[ovirt-users] Affinity

2015-01-05 Thread Koen Vanoppen
Hi All, First of all, let me say a Happy New Year with all the best wishes!! Now, let's get down to business :-). I would lik eto implement the Affinity option in our datacenter. I already activated it, put the 2 vms in it and set in on negative so they won't run together on the same

Re: [ovirt-users] Affinity

2015-01-05 Thread Koen Vanoppen
failure or whatever) At least one VM will continue to run. 2015-01-05 10:21 GMT+01:00 Doron Fediuck dfedi...@redhat.com: On 05/01/15 10:54, Koen Vanoppen wrote: Hi All, First of all, let me say a Happy New Year with all the best wishes!! Now, let's get down to business :-). I would lik

[ovirt-users] NFS

2014-12-16 Thread Koen Vanoppen
Dear all, We recently added 2 hypervisors to the domain on ovirt, but for some reason they can't connect to the nfs share: When I manually try to mount the nfs-share ([root@ovirthyp01dev ~]# mount -vvv -t nfs -o vers=3,tcp progress:/media/NfsProgress /rhev/data-center/mnt/

Re: [ovirt-users] NFS

2014-12-16 Thread Koen Vanoppen
Already installed... :-) and the service nfs and rpcbind are running 2014-12-16 9:07 GMT+01:00 Karli Sjöberg karli.sjob...@slu.se: On Tue, 2014-12-16 at 09:00 +0100, Koen Vanoppen wrote: Dear all, We recently added 2 hypervisors to the domain on ovirt, but for some reason they can't

Re: [ovirt-users] NFS

2014-12-16 Thread Koen Vanoppen
Check, check, check :-) Still nothing... 2014-12-16 9:36 GMT+01:00 Karli Sjöberg karli.sjob...@slu.se: On Tue, 2014-12-16 at 09:30 +0100, Koen Vanoppen wrote: Already installed... :-) and the service nfs and rpcbind are running Just checking:) Tried restarting the server? SELinux? Firewall

Re: [ovirt-users] Storage Domain Issue

2014-12-08 Thread Koen Vanoppen
raise self.error SecureError: Secured object is not in safe stat 2014-12-08 7:30 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: Dear all, We have updated our hypervisors with yum. This included an update ov vdsm also. We now are with these version: vdsm-4.16.7-1.gitdb83943.el6.x86_64

[ovirt-users] Storage Domain Issue

2014-12-07 Thread Koen Vanoppen
Dear all, We have updated our hypervisors with yum. This included an update ov vdsm also. We now are with these version: vdsm-4.16.7-1.gitdb83943.el6.x86_64 vdsm-python-4.16.7-1.gitdb83943.el6.noarch vdsm-python-zombiereaper-4.16.7-1.gitdb83943.el6.noarch

[ovirt-users] Storage domain issue

2014-12-04 Thread Koen Vanoppen
Dear All, After we updated our hypervisors to : vdsm-4.16.7-1.gitdb83943.el6.x86_64 vdsm-python-4.16.7-1.gitdb83943.el6.noarch vdsm-python-zombiereaper-4.16.7-1.gitdb83943.el6.noarch vdsm-xmlrpc-4.16.7-1.gitdb83943.el6.noarch vdsm-yajsonrpc-4.16.7-1.gitdb83943.el6.noarch

Re: [ovirt-users] Storage domain issue

2014-12-04 Thread Koen Vanoppen
Never mind. Installed a new updated brocade driver on the hypervisor, restarted the engine after after 10 minutes, the engine restored everything itself :-) 2014-12-04 9:04 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: Dear All, After we updated our hypervisors to : vdsm-4.16.7-1

[ovirt-users] Storage API command

2014-12-01 Thread Koen Vanoppen
Dear All, Quick question. How can we say to the API which storage pool to use when assigning a disk to a VM? Kind regards, Koen ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Storage API command

2014-12-01 Thread Koen Vanoppen
Thanks Just what I needed!! 2014-12-01 12:29 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: -- Forwarded message -- From: Juan Hernández jhern...@redhat.com Date: 2014-12-01 12:16 GMT+01:00 Subject: Re: [ovirt-users] Storage API command To: Koen Vanoppen vanoppen.k

[ovirt-users] LDAP

2014-11-20 Thread Koen Vanoppen
Hello everybody, We updated our ovirt to 3.5, but now we see some errors concerning LDAP. I already searched oonline for a guide for the AAA config, but can't seem to find something... Does anybody already has a clear how-to for the AAA config? This is the error we get sometimes in our

Re: [ovirt-users] LDAP

2014-11-20 Thread Koen Vanoppen
Is it stable? Because it is for production environment on the Brussels Airport... Can't be messed around with :-) 2014-11-20 10:10 GMT+01:00 Alon Bar-Lev alo...@redhat.com: - Original Message - From: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Thursday

Re: [ovirt-users] LDAP

2014-11-20 Thread Koen Vanoppen
...@redhat.com: - Original Message - From: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Thursday, November 20, 2014 10:51:06 AM Subject: [ovirt-users] LDAP Hello everybody, We updated our ovirt to 3.5, but now we see some errors concerning LDAP. I

Re: [ovirt-users] LDAP

2014-11-20 Thread Koen Vanoppen
- From: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Thursday, November 20, 2014 10:51:06 AM Subject: [ovirt-users] LDAP Hello everybody, We updated our ovirt to 3.5, but now we see some errors concerning LDAP. I already searched oonline for a guide

Re: [ovirt-users] Delivery Status Notification (Failure)

2014-11-07 Thread Koen Vanoppen
Any Ideas yet? I also noticed another thing since I did all this. In the events list, this show up: (dwh heartbeat I think): ETL service sampling has encountered an error. Please consult the service log for more details. 2014-11-05 6:39 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: Hi, Let

[ovirt-users] User management

2014-11-07 Thread Koen Vanoppen
Dear all, I have a question concerning the creation of VM's. Is there a way to see which user (Ldap login) created wich VM? Can we somehow query this trough the API? Kind regards, Koen ___ Users mailing list Users@ovirt.org

  1   2   >