[ovirt-users] Re: Manual Migration not working and Dashboard broken after 4.3.4 update

2019-07-31 Thread Neil
extension-aaa-jdbc-1.1.7-1.el7.centos.* versionlock status done Any ideas? Thank you. Regards. Neil Wilson. On Wed, Jul 24, 2019 at 3:46 PM Neil wrote: > Hi Sharon, > > Thank you for the info and apologies for the very late reply. > > I've done the service ovirt-engine-dwhd resta

[ovirt-users] Re: Manual Migration not working and Dashboard broken after 4.3.4 update

2019-07-16 Thread Neil
se you think I can try doing. Thank you. Regards. Neil Wilson On Mon, Jul 15, 2019 at 11:29 AM Sharon Gratch wrote: > Hi Neil, > > Regarding issue 1 (Dashboard): > I recommend to upgrade to latest oVirt version 4.3.5, for this fix as well > as other enhancements and bug fix

[ovirt-users] Re: Manual Migration not working and Dashboard broken after 4.3.4 update

2019-07-11 Thread Neil
e.log literally doesn't get updated when I click the Migrate button so there isn't anything to share unfortunately. Please shout if you need further info. Thank you! > > > On Thu, Jul 11, 2019 at 10:04 AM Neil wrote: > >> Hi everyone, >> Just an update. >> >>

[ovirt-users] Re: Manual Migration not working and Dashboard broken after 4.3.4 update

2019-07-11 Thread Neil
ate on all my hosts and engine and there are no further updates or patches waiting. Nothing is logged in my engine.log when I click the Migrate button either. Any ideas what to do or try for 1 and 2 above? Thank you. Regards. Neil Wilson. On Thu, Jul 11, 2019 at 8:27 AM Alex K wrote: > > >

[ovirt-users] Re: Manual Migration not working and Dashboard broken after 4.3.4 update

2019-07-10 Thread Neil
until they are all migrated? Thank you. Regards. Neil Wilson. On Wed, Jul 10, 2019 at 9:44 AM Neil wrote: > Hi Michal, > > Thanks for assisting. > > I've just done as requested however nothing is logged in the engine.log at > the time I click Migrate, below is the log and

[ovirt-users] Re: Manual Migration not working and Dashboard broken after 4.3.4 update

2019-07-10 Thread Neil
) [jsonrpc.JsonRpcServer] RPC call Host.getStats succeeded in 0.01 seconds (__init__:573) Please let me know if you need further info. Thank you. Regards. Neil Wilson On Tue, Jul 9, 2019 at 5:52 PM Michal Skrivanek wrote: > Can you share the engine.log please? And highlight the exact time w

[ovirt-users] Re: Manual Migration not working and Dashboard broken after 4.3.4 update

2019-07-09 Thread Neil
> В вторник, 9 юли 2019 г., 10:09:05 ч. Гринуич-4, Neil < > nwilson...@gmail.com> написа: > > > Hi Strahil, > > Thanks for the quick reply. > I put the cluster into global maintenance, then installed the 4.3 repo, > then "yum update ovirt\*setup\*" then "

[ovirt-users] Re: Manual Migration not working and Dashboard broken after 4.3.4 update

2019-07-09 Thread Neil
Apologies this should read... "I put the cluster into global maintenance, then installed the 4.3 repo, then "engine-upgrade-check" then "yum update ovirt\*setup\*" and then "engine-setup"..." On Tue, Jul 9, 2019 at 4:08 PM Neil wrote: > Hi Strah

[ovirt-users] Re: Manual Migration not working and Dashboard broken after 4.3.4 update

2019-07-09 Thread Neil
e VM, and took the cluster out of global maintenance. Thinking back to the upgrade from 4.1 to 4.2 I don't recall doing a "yum update" after doing the engine-setup, not sure if this would cause it perhaps? Thank you. Regards. Neil Wilson. On Tue, Jul 9, 2019 at 3:47 PM Strahil Nikolov

[ovirt-users] Manual Migration not working and Dashboard broken after 4.3.4 update

2019-07-09 Thread Neil
y logs nothing relevant is logged Any suggestions on what to start looking for please? Please let me know if you need further info. Thank you. Regards. Neil Wilson ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovir

[ovirt-users] Re: Network/Storage design

2018-11-07 Thread Alastair Neil
fyi My config: for storage each system has 2x10 GBe lacp bonded to two switches in an mlag group 1x1Gbe ovirtmgmnt 1x1Gbe public VM netrwork 1x1Gbe private VM nertwork 1x1Gbe trunked to provide tagged vlans to VMs On Wed, 7 Nov 2018 at 13:10, Josep Manel Andrés Moscardó <

[ovirt-users] Re: [ANN] oVirt 4.2.6 is now generally available

2018-09-06 Thread Alastair Neil
On Mon, 3 Sep 2018 at 07:59, Sandro Bonazzola wrote: > The oVirt Project is pleased to announce the general availability of oVirt > 4.2.6, as of September 3rd, 2018. > > This update is the sixth in a series of stabilization updates to the 4.2 > series. > This is pre-release software. This

[ovirt-users] Re: Engine Error

2018-07-10 Thread Alastair Neil
what did you select as your CPU architecture when you created the cluster? It looks like the VM is trying to use a CPU type of "Custom", how many nodes in your cluster? I suggest you specify the lowest common denominator of CPU architecture (e.g. Sandybridge) of the nodes as the CPU architecture

[ovirt-users] Re: Question re: MaxFreeMemoryforOverUtlized and MinFreeMemoryforUnderUtilized

2018-06-13 Thread Alastair Neil
zed > when the free memory is below defined maximum value > MinFreeMemoryforUnderUtilized - the host is considered under utilized > when the free memory is at least the defined minimal value > > Best regards > > -- > Martin Sivak > oVirt > > > On Wed, Jun 13, 2

[ovirt-users] Question re: MaxFreeMemoryforOverUtlized and MinFreeMemoryforUnderUtilized

2018-06-13 Thread Alastair Neil
Can someone clarify these setting for me, I am having difficulty parsing what exactly they mean. They seem to me to be backwards. If I wish to set a threshold at which I want my host to be consider over utilized, not schedule any new VMs, and migrate VMs away, then surely I should specify a

[ovirt-users] Can't add disks at all

2017-11-09 Thread Neil
I can start looking? Thank you. Regards. Neil Wilson. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] IOPS stats/reports from all hosts to storage

2017-10-05 Thread Neil
to get data domain IOPS from the oVirt side? Thanks! On Thu, Oct 5, 2017 at 9:53 AM, Karli Sjöberg <ka...@inparadise.se> wrote: > On tor, 2017-10-05 at 09:45 +0200, Neil wrote: > > Hi Karli, > > > > I was hoping that too, but it seems the SAN doesn't have these > &g

Re: [ovirt-users] IOPS stats/reports from all hosts to storage

2017-10-05 Thread Neil
. Regards. Neil Wilson. On Thu, Oct 5, 2017 at 9:32 AM, Karli Sjöberg <ka...@inparadise.se> wrote: > On tor, 2017-10-05 at 08:27 +0200, Neil wrote: > > Hi guys, > > > > I'm running FC storage with 4 hosts on oVirt 3.6 and we've been > > having some IOPS issues

[ovirt-users] IOPS stats/reports from all hosts to storage

2017-10-05 Thread Neil
goes. Apologies if I've missed something obvious. Thanks. Regards. Neil Wilson. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] SSLHandshakeException: Received fatal alert: certificate_expired

2017-09-22 Thread Neil
Thank you everyone. I've updated to ovirt-engine-3.5.6.2-1 and this has resolved the problem as it renewed my certs on engine-setup. Much appreciated! Regards. Neil Wilson. On Fri, Sep 22, 2017 at 3:18 PM, Neil <nwilson...@gmail.com> wrote: > Thanks Sandro. > > I'll get crac

Re: [ovirt-users] SSLHandshakeException: Received fatal alert: certificate_expired

2017-09-22 Thread Neil
Thanks Sandro. I'll get cracking and report back if it fixed it. Thanks for all the help everyone. On Fri, Sep 22, 2017 at 3:14 PM, Sandro Bonazzola <sbona...@redhat.com> wrote: > > > 2017-09-22 15:07 GMT+02:00 Neil <nwilson...@gmail.com>: > >> >> Thanks f

Re: [ovirt-users] SSLHandshakeException: Received fatal alert: certificate_expired

2017-09-22 Thread Neil
, Martin Perina <mper...@redhat.com> wrote: > > > On Fri, Sep 22, 2017 at 10:58 AM, Neil <nwilson...@gmail.com> wrote: > >> Thanks Martin and Piotr, >> >> Correct, this was a very old installation from the old drey repo that was >> upgraded gradually

Re: [ovirt-users] SSLHandshakeException: Received fatal alert: certificate_expired

2017-09-22 Thread Neil
it is that's expired? Please see the attached log for more info. Thank you so much for your assistance. Regards. Neil Wilson. On Thu, Sep 21, 2017 at 8:41 PM, Piotr Kliczewski < piotr.kliczew...@gmail.com> wrote: > Neil, > > It seems that your engine certificate(s) is/are not ok. I

Re: [ovirt-users] SSLHandshakeException: Received fatal alert: certificate_expired

2017-09-21 Thread Neil
es/vdsm/SecureXMLRPCServer.py", line 136, in accept#012raise SSL.SSLError("%s, client %s" % (e, address[0]))#012SSLError: no certificate returned, client 10.251.193.5 Not sure if this is any further help in diagnosing the issue? Thanks, any assistance is appreciated. Regards. Neil

Re: [ovirt-users] SSLHandshakeException: Received fatal alert: certificate_expired

2017-09-21 Thread Neil
? Googling surprisingly doesn't come up with much. Thank you. Regards. Neil Wilson. On Thu, Sep 21, 2017 at 4:16 PM, Piotr Kliczewski < piotr.kliczew...@gmail.com> wrote: > Neil, > > You checked both nodes what about the engine? Can you check engine certs? > You can fi

[ovirt-users] SSLHandshakeException: Received fatal alert: certificate_expired

2017-09-21 Thread Neil
I have some assistance, I'm rater desperate. Thank you. Regards. Neil Wilson ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Fwd: AcquireHostIdFailure and code 661

2017-09-19 Thread Neil
and vdsm are all the same. I don't have a sanlock user on my ovirt engine,but I do have a vdsm user and the uid matches across all my hosts too. Thank you! Regards. Neil Wilson. On Tue, Sep 19, 2017 at 3:47 PM, Moritz Baumann <moritz.baum...@inf.ethz.ch> wrote: > Hi Neil, > >

Re: [ovirt-users] AcquireHostIdFailure and code 661

2017-09-14 Thread Neil
Sorry to re-post, but does anyone have any ideas? Thank you. Regards. Neil Wilson. On Mon, Sep 11, 2017 at 4:46 PM, Neil <nwilson...@gmail.com> wrote: > Hi guys, > > Please could someone shed some light on this issue I'm facing. > > I'm trying to add a new NFS storage

Re: [ovirt-users] Move VM from FC storage cluster to local-storage in another cluster

2017-08-08 Thread Neil
one export domain attached at a time. On Tue, Aug 8, 2017 at 11:10 AM, Neil <nwilson...@gmail.com> wrote: > Hi guys, > > I need to move a VM from one cluster (cluster1) using FC storage with 4 > hosts, to a separate cluster (cluster 2) with only 1 NEW host that has > local s

[ovirt-users] Move VM from FC storage cluster to local-storage in another cluster

2017-08-08 Thread Neil
to the cluster, so I'm really confused as to how to go about doing this. Any help and guidance is appreciated. Thanks. Regards. Neil Wilson. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] oVirt 3.6.x and Centos 6.9

2017-08-02 Thread Neil
Ah! Okay, thanks for the assistance Yaniv. I'll go ahead and start the upgrade to Centos 7 process asap. Regards. Neil Wilson. On Wed, Aug 2, 2017 at 2:06 PM, Yaniv Kaul <yk...@redhat.com> wrote: > > > On Wed, Aug 2, 2017 at 2:39 PM, Neil <nwilson...@gmail.com> wro

Re: [ovirt-users] oVirt 3.6.x and Centos 6.9

2017-08-02 Thread Neil
Thanks Yaniv, On Wed, Aug 2, 2017 at 12:12 PM, Yaniv Kaul <yk...@redhat.com> wrote: > > > On Wed, Aug 2, 2017 at 1:06 PM, Neil <nwilson...@gmail.com> wrote: > >> Hi Yaniv, >> >> Thanks for the assistance. >> >> On Wed, Aug 2,

Re: [ovirt-users] oVirt 3.6.x and Centos 6.9

2017-08-02 Thread Neil
Hi Yaniv, Thanks for the assistance. On Wed, Aug 2, 2017 at 12:01 PM, Yaniv Kaul <yk...@redhat.com> wrote: > > > On Wed, Aug 2, 2017 at 12:09 PM, Neil <nwilson...@gmail.com> wrote: > >> Hi guys, >> >> I upgraded to the latest ovirt-engine-3.6.7.5-1.el6

[ovirt-users] oVirt 3.6.x and Centos 6.9

2017-08-02 Thread Neil
that I can start the ovirt 4 upgrade next. Please could I have some guidance on this? Thank you. Regards. Neil Wilson. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] VDSM Command failed: Heartbeat Exceeded

2017-07-31 Thread Neil
Hi guys, Sorry to repost but I'm rather desperate here. Thanks Regards. Neil Wilson. On 31 Jul 2017 16:51, "Neil" <nwilson...@gmail.com> wrote: > Hi guys, > > Please could someone assist me, my DC seems to be trying to re-negotiate > SPM and apparently it's faili

[ovirt-users] recover dom_md

2016-10-18 Thread Alastair Neil
I have an ovirt 4 cluster. with two gluster storage domains. The old domain is on a 1G network and the new one is on 10G. While migrating disks I accidentally removed the dom_md directory in the new storage domain. Is there a process to recreate this directory. I have moved about 28 disk

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 /patternfly contrast?

2016-07-08 Thread Alastair Neil
Absolutely +1 On 7 July 2016 at 22:25, SGhosh wrote: > Hi > > Running ovirt 4.0 on CentOS 7 - and the gui color contrast seems to be off. > > I am seeing very low readability with the white text on light blue > selection bar (attached). > > Any tweaks? > > -subhendu > > >

Re: [ovirt-users] Decommission Master Storage Domain

2016-06-20 Thread Neil
Good day Nicolas, Thank you very much for your reply. I have followed your instructions and it's worked perfectly. Much appreciated. Regards. Neil Wilson. On Thu, Jun 16, 2016 at 8:43 AM, Nicolas Ecarnot <nico...@ecarnot.net> wrote: > Le 15/06/2016 14:07, Neil a écrit : >

[ovirt-users] Decommission Master Storage Domain

2016-06-15 Thread Neil
e domain I only see two named OVF_store etc, so it looks like it's ready to be decommissioned. How can I promote my new domain to the master and remove/destroy my old master domain and can it all be done without any VM downtime? Any help is greatly appreciated. Thanks! Regards. N

Re: [ovirt-users] auto-remove snapshot created in live storage migration?

2016-04-01 Thread Alastair Neil
good to know - thanks. On 31 March 2016 at 11:05, Nir Soffer <nsof...@redhat.com> wrote: > On Thu, Mar 31, 2016 at 12:03 AM, Alastair Neil <ajneil.t...@gmail.com> > wrote: > > Is it planned to allow the snapshots that are created during a live > storage > > migr

[ovirt-users] auto-remove snapshot created in live storage migration?

2016-03-30 Thread Alastair Neil
Is it planned to allow the snapshots that are created during a live storage migration to be automatically deleted once the migration has completed? It is easy to forget about them and end up with large snapshots. -Alastair ___ Users mailing list

Re: [ovirt-users] ovirt and CAS SSO

2016-03-14 Thread Alastair Neil
On 11 March 2016 at 11:55, Martin Perina wrote: > Hi, > > I'm glad to hear that you were able to successfully configure aaa-misc > and mod_auth_cas to allow CAS based login for oVirt. > > Unfortunately regarding CAS authorization for oVirt I have somewhat bad > news for you.

[ovirt-users] Mixing CPU types

2016-01-27 Thread Neil
guessing that for this to work I'll need to leave my "CPU type" set to Sandy Bridge, will the Haswell based CPU be compatible with my cluster, but just run without any Haswell type features? Apologies if this is a dumb question or if it's been answered before. Thank you. Regards. N

Re: [ovirt-users] Mixing CPU types

2016-01-27 Thread Neil
Hi Rene, Thank you very much for coming back to me. That's perfect then and answers my questions exactly. Much appreciated. Regards. Neil Wilson. On Wed, Jan 27, 2016 at 1:57 PM, René Koch <rk...@rk-it.at> wrote: > Hi Neil, > > You can mix cpu types (but not AMD an

[ovirt-users] migrate to Hosted engine set up using ovirt node 3.6

2015-11-11 Thread Alastair Neil
Hi I am in the process of upgrading my ovirt DC to 3.6. I would like to migrate to hosted-engine with gluster replica 3 storage in the process. The engine has been upgraded and I have installed 3 of the VM hosts in one cluster using the ovirt-node iso. I have three other VM hosts in a separate

Re: [ovirt-users] migrate to Hosted engine set up using ovirt node 3.6

2015-11-11 Thread Alastair Neil
On 11 November 2015 at 12:52, Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com> wrote: > > > On Wed, Nov 11, 2015 at 6:01 PM, Alastair Neil <ajneil.t...@gmail.com> > wrote: > >> Hi >> >> I am in the process of upgrading my ovirt DC to 3.6. I would like to >&

Re: [ovirt-users] Corrupted VM's

2015-10-06 Thread Neil
lots of space and in doing so perhaps resolve the problem? Just a thought really. Thank you. Regards. Neil Wilson. On Tue, Oct 6, 2015 at 2:24 PM, Nir Soffer <nsof...@redhat.com> wrote: > On Tue, Oct 6, 2015 at 10:18 AM, Neil <nwilson...@gmail.com> wrote: > >> Hi guy

Re: [ovirt-users] moving storage away from a single point of failure

2015-09-22 Thread Alastair Neil
My own experience with gluster for VMs is that it is just fine until you need to bring down a node and need the VM's to be live. I have a replica 3 gluster server and, while the VMs are fine while the node is down, when it is brought back up, gluster attempts to heal the files on the downed node

Re: [ovirt-users] Not able to resume a VM which was paused because of gluster quorum issue

2015-09-22 Thread Alastair Neil
what are the gluster-quorum-type and gluster.server-quorum-ratio settings on the volume? On 22 September 2015 at 06:24, Ramesh Nachimuthu wrote: > Hi, > >I am not able to resume a VM which was paused because of gluster client > quorum issue. Here is what happened in my

Re: [ovirt-users] Not able to resume a VM which was paused because of gluster quorum issue

2015-09-22 Thread Alastair Neil
You need to set the gluster.server-quorum-ratio to 51% On 22 September 2015 at 08:25, Ramesh Nachimuthu <rnach...@redhat.com> wrote: > > > On 09/22/2015 05:43 PM, Alastair Neil wrote: > > what are the gluster-quorum-type and gluster.server-quorum-ratio set

[ovirt-users] self-hosted-engine Failed to establish session with host

2015-08-04 Thread Neil
and not internal DNS names. Please could someone take a look and see if you are able to pick up anything obvious please. Thank you! Regards. Neil Wilson. 2015-08-04 12:32:00,508 INFO [org.ovirt.engine.core.bll.InitBackendServicesOnStartupBean] (MSC service thread 1-3) Init device custom properties

Re: [ovirt-users] self-hosted-engine Failed to establish session with host

2015-08-04 Thread Neil
the automatic addition though. Thank you! Regards. Neil Wilson. On Tue, Aug 4, 2015 at 3:24 PM, Neil nwilson...@gmail.com wrote: Hi guys, I initially installed an AllinOne oVirt installation, but realised half way through that I actually need a self-hosted-engine instead, so I did

Re: [ovirt-users] self-hosted-engine Failed to establish session with host

2015-08-04 Thread Neil
domain? In fact when I look at my hosted_engine and go to disks it shows there is no disk at all. Thanks! Regards. Neil Wilson. On Tue, Aug 4, 2015 at 3:27 PM, Neil nwilson...@gmail.com wrote: Hi guys, I've gone through the oVirt admin front end as a test and I see I've been able to add

Re: [ovirt-users] All in one question

2015-08-03 Thread Neil
installation? Thank you, and apologies if I've perhaps misunderstood. Regards. Neil Wilson. On Mon, Aug 3, 2015 at 10:03 AM, Matthew Lagoe matthew.la...@subrigo.net wrote: Since the storage is NFS it really doesn’t matter where it is located at so long as all hosts can talk to it via ip

[ovirt-users] All in one question

2015-08-03 Thread Neil
anyone confirm if my assumptions are correct please? Thank you! Regards. Neil Wilson. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] reinstall hosted-engine with ovirt 3.5?

2015-07-17 Thread Alastair Neil
is there a mechanism to import the appliance image into the hosted engine? I am not sure how I would do this since I have no live access to my engine DB. On 17 July 2015 at 06:56, Jiri Belka jbe...@redhat.com wrote: From: Alastair Neil ajneil.t...@gmail.com To: Ovirt Users users@ovirt.org

[ovirt-users] reinstall hosted-engine with ovirt 3.5?

2015-07-16 Thread Alastair Neil
Due to a moment of idiocy I accidentally upgraded my hosted-engine vm to Fedora 22 and now ovirt-engine will not start, I was able to get postgesql up an running so I was able to make a backup of the engine. As far as I know Ovirt 3.5 is not supported on F22, so my options seem limited. 1,

[ovirt-users] simple-sso w. kerberos iplanet ldap - login slow and unreliable (ovirt 3.5.1.1)

2015-04-09 Thread Alastair Neil
I have configured the simple-sso with kerberos. I can successfully login most of the time, but often the login fails and I am dropped at the portal login window and prompted for the internal account username and password. Host is FC 20. Also, adding users in the GMU-authz o=gmu.edu namespace is

[ovirt-users] sign-out with kerberos sso

2015-04-07 Thread Alastair Neil
I have been setting up aaa, following the recipe in the RedHat portal: https://access.redhat.com/documentation/en-US/Red_Hat_Enterprise_Virtualization/3.5/html/Administration_Guide/sect-Directory_Users.html#sect-Single_Sign-On_to_the_Administration_and_User_Portal and I can successfully

Re: [ovirt-users] sign-out with kerberos sso

2015-04-07 Thread Alastair Neil
Just a quick follow up. I tried the 3.5.2 RC3 and same issue. On 7 April 2015 at 22:54, Alastair Neil ajneil.t...@gmail.com wrote: I have been setting up aaa, following the recipe in the RedHat portal: https://access.redhat.com/documentation/en-US/Red_Hat_Enterprise_Virtualization/3.5/html

Re: [ovirt-users] VMs freezing during heals

2015-04-03 Thread Alastair Neil
Any follow up on this? Are there known issues using a replica 3 glsuter datastore with lvm thin provisioned bricks? On 20 March 2015 at 15:22, Alastair Neil ajneil.t...@gmail.com wrote: CentOS 6.6 vdsm-4.16.10-8.gitc937927.el6 glusterfs-3.6.2-1.el6 2.6.32 - 504.8.1.el6.x86_64 moved

Re: [ovirt-users] VMs freezing during heals

2015-03-20 Thread Alastair Neil
no issues on the servers. Not clear if this is a sufficiently rigorous test and the Volume I have had issues on is a 3TB volume with about 2TB used. -Alastair On 19 March 2015 at 12:30, Alastair Neil ajneil.t...@gmail.com wrote: I don't think I have the resources to test it meaningfully. I have

Re: [ovirt-users] VMs freezing during heals

2015-03-20 Thread Alastair Neil
: What version of gluster are you running on these? I’ve seen high load during heals bounce my hosted engine around due to overall system load, but never pause anything else. Cent 7 combo storage/host systems, gluster 3.5.2. On Mar 20, 2015, at 9:57 AM, Alastair Neil ajneil.t...@gmail.com wrote

[ovirt-users] VMs freezing during heals

2015-03-17 Thread Alastair Neil
I have a Ovirt cluster with 6 VM hosts and 4 gluster nodes. There are two virtualisation clusters one with two nehelem nodes and one with four sandybridge nodes. My master storage domain is a GlusterFS backed by a replica 3 gluster volume from 3 of the gluster nodes. The engine is a hosted

[ovirt-users] failures in vdsm logs Ovirt 3.5 Gluster 3.6.1

2014-11-27 Thread Alastair Neil
I see very frequents errors in the vdsm log on one of the gluster servers in my gluster cluster. The host is fine in the ovirt console, as are the volumes, and gluster functions ok, so this is a nuisance primarily. The gluster cluster is a replica 2, with 2 hosts, both CentSO 6.6 with gluster

[ovirt-users] (no subject)

2014-11-24 Thread Alastair Neil
I see frequents errors in the vdsm log on one of the gluster servers in my gluster cluster. Can anyone suggest a way to troubleshoot this, the host is fine in the ovirt console and gluster functions ok. The Gluster cluster is a replica 2, with 2 hosts. I am trying to add another host to move

[ovirt-users] CAS authentication

2014-11-14 Thread Alastair Neil
Can any one tell me if there is a CAS authentication plugin available or planned? If it is planned is there a target for the feature? -Alastair ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] hosted engine , how to make changes to the VM post deploy

2014-11-06 Thread Alastair Neil
On Wed, Nov 05, 2014 at 08:11:39AM +0100, Jiri Moskovcak wrote: On 11/04/2014 03:52 PM, Alastair Neil wrote: So is this the workflow? set the hosted-engine maintenance to global shutdown the engine VM make changes via virsh or editing vm.conf sync changes

Re: [ovirt-users] Protecting the storage of the self hosted engine

2014-11-05 Thread Alastair Neil
It was my understanding that the replica 3 requirement is for glusterfs fuse storage, it's not clear that this would extend to NFS provided by a gluster volume. I'd appreciate clarification. -Alastair On 5 November 2014 12:57, Daniel Helgenberger daniel.helgenber...@m-box.de wrote: On

Re: [ovirt-users] hosted engine , how to make changes to the VM post deploy

2014-11-04 Thread Alastair Neil
? -Alastair On 4 November 2014 02:50, Jiri Moskovcak jmosk...@redhat.com wrote: On 11/04/2014 04:38 AM, Alastair Neil wrote: I have successfully migrated my standalone ovirt into a hosted instance. I have some questions and comments. Is there a mechanism to make changes to the hosted engine

[ovirt-users] hosted engine , how to make changes to the VM post deploy

2014-11-03 Thread Alastair Neil
I have successfully migrated my standalone ovirt into a hosted instance. I have some questions and comments. Is there a mechanism to make changes to the hosted engine VM post deploy. I would like to change some of the VM configuration choices. I tried setting the maintenance mode to global and

Re: [ovirt-users] hosted engine deploy failed 3.5 centos 6.5 host FC20 vm

2014-11-01 Thread Alastair Neil
to debug it, because the actual problem is logged there. Thanks, Jirka On 10/29/2014 08:58 PM, Alastair Neil wrote: OK I seem to be having some fundamental confusion about this migration. I have an existing ovirt 3.5 (upgraded from 3.4) setup with a Data Center containing four

Re: [ovirt-users] hosted engine deploy failed 3.5 centos 6.5 host FC20 vm

2014-10-29 Thread Alastair Neil
am failing to do in the original engine? . On 29 October 2014 03:10, Jiri Moskovcak jmosk...@redhat.com wrote: On 10/27/2014 06:22 PM, Alastair Neil wrote: After belatedly realising that no engine for EL7 is planned for 3.5 I tried using FC20: I used a database called engine with user

[ovirt-users] hosted engine deploy failed 3.5 centos 6.5 host FC20 vm

2014-10-27 Thread Alastair Neil
After belatedly realising that no engine for EL7 is planned for 3.5 I tried using FC20: I used a database called engine with user engine on the VM to restore to. The engine-backup restore appeared to complete with no errors save the canonical complaint about less that 16GB of memory being

Re: [ovirt-users] migrate from stand alone on FC19 to hosted OK to use CentOS 7?

2014-10-27 Thread Alastair Neil
Thanks Jirka I assume EL7 will at some point be supported by the engine? -Alastair On 27 October 2014 02:54, Jiri Moskovcak jmosk...@redhat.com wrote: On 10/25/2014 12:11 AM, Alastair Neil wrote: I am trying to migrate my old ovirt install which started out at 3.3 standalone engine

[ovirt-users] migrate from stand alone on FC19 to hosted OK to use CentOS 7?

2014-10-24 Thread Alastair Neil
I am trying to migrate my old ovirt install which started out at 3.3 standalone engine on FC19 to a hosted engine. I want to use CentOS , however, the postgresql version on 6.5 is old (8.4.20) and I am unable to get a clean restore. The version on FC 19 is 9.2.8, it looks like EL 7 has 9.2.7 (I

Re: [ovirt-users] Installing 3.4.3 Centos 6.5

2014-09-15 Thread Neil
Hi David, Wow you're correct, I see that somehow it isn't installed. To install it I just did the usual... yum localinstall http://resources.ovirt.org/pub/yum-repo/ovirt-release34.rpm yum install ovirt-engine engine-setup Not sure if I've perhaps missed a step? Thanks. Regards. Neil Wilson

Re: [ovirt-users] Installing 3.4.3 Centos 6.5

2014-09-15 Thread Neil
-engine-userportal-3.4.3-1.el6.noarch ovirt-engine-setup-3.4.3-1.el6.noarch ovirt-engine-restapi-3.4.3-1.el6.noarch ovirt-engine-tools-3.4.3-1.el6.noarch Thanks! Regards. Neil Wilson. On Mon, Sep 15, 2014 at 10:30 AM, Neil nwilson...@gmail.com wrote: Hi David, Wow you're correct, I see

Re: [ovirt-users] 答复: Installing 3.4.3 Centos 6.5

2014-09-15 Thread Neil
encountered this dependency problem before. Thanks for all of your help. Regards. Neil Wilson. On Mon, Sep 15, 2014 at 12:00 PM, Xie, Chao xiec.f...@cn.fujitsu.com wrote: HI,Neil: Download the package again. Sometimes the source mirror will abort ,and the package is not download

[ovirt-users] Move ovirt-engine to a new server

2014-09-15 Thread Neil
md5 # IPv4 local connections: hostall all 127.0.0.1/32 ident # IPv6 local connections: hostall all ::1/128 ident I've done this a couple time before and haven't encountered this issue, so it seems rather odd. Thanks. Regards. Neil

[ovirt-users] Urgent: not comply with the cluster Default emulated machines

2014-08-07 Thread Neil
. Thank you! Regards. Neil Wilson. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Urgent: not comply with the cluster Default emulated machines

2014-08-07 Thread Neil
-0.12.1.2-2.355.el6.3.x86_64 I've since removed 2.355 and re-installed node03 with 2.415 and it's now operational again. Thank you very much for your assistance. Greatly appreciated. Kind regards. Neil Wilson. On Thu, Aug 7, 2014 at 8:27 AM, Roy Golan rgo...@redhat.com wrote: On 08/07/2014

Re: [ovirt-users] RAID Expanded

2014-08-04 Thread Neil
storage domain? Thank you. Regards. Neil Wilson. On Mon, Jul 28, 2014 at 9:16 AM, Neil nwilson...@gmail.com wrote: Hi guys, I'm running oVirt 3.3 with an FC SAN. I had 12x500GB LUNS and these were all assigned to my data domain. Once the new volumes have finally finished syncing on the SAN

Re: [ovirt-users] RAID Expanded

2014-08-04 Thread Neil
though. Much appreciated. Kind regards. Neil Wilson. On Mon, Aug 4, 2014 at 2:19 PM, Itamar Heim ih...@redhat.com wrote: On 08/04/2014 11:18 AM, Neil wrote: Hi guys, My apologies if this is a re-post, but I don't recall seeing any replies. I've just added some new LUNS to my SAN, and when

[ovirt-users] RAID Expanded

2014-07-28 Thread Neil
trying to prepare for when things finally finish. Thank you. Regards. Neil Wilson. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

[ovirt-users] Misaligned Disk after resize

2014-07-22 Thread Neil
, is this the only option? Thank you. Regards. Neil Wilson. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Misaligned Disk after resize

2014-07-22 Thread Neil
. Regards. Neil Wilson. On Tue, Jul 22, 2014 at 3:27 PM, Daniel Helgenberger daniel.helgenber...@m-box.de wrote: Hi Neil, To severely impact iops with a single nonaligned VM - image the is rather unusual. Can you please be more specific: IIRC, to run into the misalignment scenario you need

Re: [ovirt-users] Server 2012 R2 no drive found (Solved)

2014-05-29 Thread Neil
and I can install using virtio or IDE. My apologies for this being such a silly issue. Thank you very much for your all of your assistance. It is greatly appreciated as usual. Kind regards. Neil Wilson. On Wed, May 28, 2014 at 7:12 PM, Neil nwilson...@gmail.com wrote: Hi Gianluca, Quite

[ovirt-users] Can't Install/Upgrade host

2014-05-28 Thread Neil
and can't seem to find much. Please could someone assist. Thank you. Regards, Neil Wilson. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Can't Install/Upgrade host

2014-05-28 Thread Neil
:56 engine.req -rw-r--r--. 1 root root 863 May 22 20:07 websocket-proxy.req On Wed, May 28, 2014 at 8:19 AM, Alon Bar-Lev alo...@redhat.com wrote: Please send the output of: # ls -lR /etc/pki/ovirt-engine/ - Original Message - From: Neil nwilson...@gmail.com To: users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] Can't Install/Upgrade host

2014-05-28 Thread Neil
Hi Alon, That has sorted it out. The permissions got messed up in between restoring from previous backups etc. Thank you very much, greatly appreciated. Regards. Neil Wilson On Wed, May 28, 2014 at 9:11 AM, Alon Bar-Lev alo...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Neil

Re: [ovirt-users] Server 2012 R2 no drive found

2014-05-28 Thread Neil
need to get this R2 installed. Further to what Paul mentioned below, this was upgraded from 3.1 so it doesn't just appear to happen to new 3.4 installs. Any help is greatly appreciated. On Mon, May 26, 2014 at 12:45 PM, Neil nwilson...@gmail.com wrote: Hi guys, Thanks for the replies

Re: [ovirt-users] Server 2012 R2 no drive found

2014-05-28 Thread Neil
Thank you Rene, greatly appreciated. I'm using the Server 2012 R2 Standard edition and at this point I haven't even got a NIC added to the VM. Another piece of info which might be useful (or not) is I'm using a FC SAN for storage, not sure if this would have any affect. Thanks. Regards. Neil

Re: [ovirt-users] Removing VM disk issue (Solved)

2014-05-28 Thread Neil
='proxy02'); UPDATE 1 This then unlocked the disk and it allowed me to remove the entire VM and disk thereafter. Thank you very much for your assistance. Kind regard. Neil Wilson. On Wed, May 28, 2014 at 3:18 PM, Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com wrote: We have this same issue also once

Re: [ovirt-users] post glusterfs 3.4 - 3.5 upgrade issue in ovirt (3.4.0-1.fc19): bricks unavailable

2014-05-28 Thread Alastair Neil
:40 AM, Alastair Neil wrote: Hi thanks for the reply. Here is an extract from a grep I ran on the vdsm log grepping for the volume name vm-store. It seems to indicate the bricks are ONLINE. I am uncertain how to extract meaningful information from the engine.log can you provide some

Re: [ovirt-users] post glusterfs 3.4 - 3.5 upgrade issue in ovirt (3.4.0-1.fc19): bricks unavailable

2014-05-28 Thread Alastair Neil
I just noticed this in the console and I don't know if it is relevant. When I look at the General tab on the hosts under GlusterFS Version it shows N/A. On 28 May 2014 11:03, Alastair Neil ajneil.t...@gmail.com wrote: ovirt version is 3.4. I did have a slightly older version of vdsm

Re: [ovirt-users] Server 2012 R2 no drive found

2014-05-28 Thread Neil
from there. Thanks for the assistance. Regards. Neil Wilson On 28 May 2014 6:06 PM, Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com wrote: You wrote that you migrated from 3.1 to 3.4. I imagine this is a new VM created from scratch when already in 3.4, correct? If I remember correctly 3.1 form ovirt

Re: [ovirt-users] post glusterfs 3.4 - 3.5 upgrade issue in ovirt (3.4.0-1.fc19): bricks unavailable

2014-05-27 Thread Alastair Neil
happen due to following reasons - gluster volume status vm-store is not consistently returning the right output - ovirt-engine is not able to identify the bricks properly Anyway, engine.log will give better clarity. On 05/22/2014 02:24 AM, Alastair Neil wrote: I just did a rolling upgrade

Re: [ovirt-users] Server 2012 R2 no drive found

2014-05-26 Thread Neil
, but it seems using oVirt you aren't allowed to? Thanks. Regards. Neil Wilson. On Fri, May 23, 2014 at 10:40 PM, Paul.LKW paul@gmail.com wrote: Hi guys: Please do not just say your one is working it is helpless in fact there already some guys reported issues in Win platform (including me

Re: [ovirt-users] engine upgrade 3.2.2 -- 3.2.3 Database rename failed (Solved)

2014-05-23 Thread Neil
restore which between the two of them got rid of the issue. I'm assuming it was the engine-cleanup that sorted out the db renaming problem though. Once that was done I then managed to upgrade to 3.3 and I'll now do the 3.4 upgrade. Thanks very much for those who assisted. Regards. Neil Wilson

  1   2   3   >