Title: Message

BETA-PREGLED U 18 SATI
Petak, 1. avgust 2003.

 

 Srbija i Crna Gora

BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva ponovila da će omogućiti proslavu državnog praznika Makedonije, Ilindena, u manastiru Prohor Pčinjski samo ukoliko je makedonska vlada bude zvanično uverila da predstavnicima SPC neće zabranjivati, ili ograničavati ulazak u tu zemlju.

BEOGRAD - Episkop bački Irinej odbacio ocenu Dragoljuba Mićunovića da SPC prekoračuje ovlašćenja i meša se u državne poslove stavom o dolasku makedonske državne delegacije u manastir Prohor Pčinjski.

BEOGRAD - Slobodan Milosavljević izjavio je u petak da u tom ministarstvu ne postoji nikakav spisak ekstraprofitera koji su se obogatili prepakivanjem i izvozom uvozog šećera.

BEOGRAD - Komisija za praćenje proizvodnje i prometa šećera, kontrolom poslovanja 1.000 preduzeća, nije utvrdila nove nepravilnosti u trgovanju tom robom, saopštili predstavnici Komisije.

BEOGRAD - Odluka Haškog tribunala da Milomira Stakića oslobodi optužbe za genocid mogla bi da umanji i izglede tužbe BiH za genocid protiv SCG, ocenio je direktor Centra za antiratnu akciju Ivan Janković.

PRIŠTINA - Novoimenovani šef američke kancelarije u Prištini Marsi Ris izjavila je da na Kosovu treba ubrzano nastaviti unapredjenje standarda medjunarodne zajednice i pripreme za razgovor Prištine i Beograda.

PRIŠTINA - Posmrtni ostaci 43 Albanca iz sela Meja kod Djakovice, pronadjeni u Batajnici, sahranjeni su danas u Memorijalnom komlpleksu u tom selu uz prisustvo više hiljada gradjana i predstavnika kosovskih institucija.

BEOGRAD - Pripadnici MUP-a Srbije otkrili u Sremskoj Kamenici ilegalnu štampariju čekova i čekovnih kartica "Komeracijalne banke" i uhapsili sedam osumnjičenih, saopšteno iz MUP-a.

 Region i svet

SKOPLJE - Predsednik Skupštine SCG Dragoljub Mićunović koji predvodi delegaciju SCG u kojoj je i Goran Svilanović, otputovaće u subotu u manastir Prohor Pčinjski na proslavu Ilindena.

SKOPLJE - Predsednik Skupštine Makedonije Nikola Popovski predvodiće u subotu delegaciju koja će, povodom Ilindena, položiti cveće u manastiru Prohor Pčinjski.

JERUSALIM - Boris Tadić posetio je, na kraju trodnevne posete Izraelu, muzej holokausta, u spomen na šest miliona Jevreja ubijenih u Drugom svetskom ratu.

ZVORNIK - U masovnoj grobnici na lokalitetu Crni vrh kod Zvornika do sada je pronadjeno nekoliko desetina posmrtnih ostataka bošnjačkih žrtava, izjavio šef tima Federalne komisije za tražanje nestalih Murat Hurtić.

VAŠINGTON - Severna Koreja pristala je na multilateralne razgovore o krizi povodom njenih nuklearnih ambicija, izjavio portparol Bele kuće Skot Meklilan.
 
http://www.beta.co.yu/

Одговори путем е-поште