Hola a tothom ;)

crec que hi ha prous sol·lucions com per a poder prescindir de formes masculines com Benvingut. És precisament una salutació directa a l'usuàri/a que es salta la forma "vosaltres" utilitzada en la resta de cadenes. Per tant es podrien adoptar formes del tipus:

- Salutacions Eulàlia/Albert
- Hola Eulàlia/Albert
- Endavant Eulàlia/Albert
- Salut Eulàlia/Albert
- Bon dia Eulàlia/Albert
- Ep Eulàlia/Albert !

Encara tenim sort q podem utilitzar aquests termes, altres idiomes com alguns parlats a l'àfrica o l'orient mitjà transformen totalment la frase (inclòs verb) depenent de si es parla d'home, dona o d'altres (neutres, determinats objectes... de tots gustos i colors) i es fa impossible fer una traducció neutra. Alguns d'aquests països es pregunten com poden implementar una traducció per idioma i sexe simultàniament, i potser, serà el següent pas.

Albert

El 01/08/2005, a las 21:47, Eulàlia Franquesa escribió:

Hola a totes
Suposo que els que sou homes us heu sentit exclosos, oi?
Doncs així és com ens sentim les dones davant d'un benvingut
No és una qüestió de políticament correcte, és una qüestió de respecte, si el terme fos una mica racista, ja ens hagéssim estirat els cabells, però com que només és masclista, no passa res!!!
Eulàlia


En/na Toni Hermoso Pulido ha escrit:
Al 13/07/05 23:49, En/na Jordi Mas ha escrit:
Malauradament en català no tenim un gènere neutre diferenciat, sinó que es fa amb el masculí. Tampoc estic d'acord a aplicar les normes "políticament correctes", com són el cas que ens envia el Jordi.
Jo no he proposat aplicar-les he proposat que "...el Quico estudiés el document i que establíssim uns criteris per totes les traduccions, incloent-hi l'Aviram." I he proposat això perquè visc a dos minuts de l'Institut de la Dona, he tingut el plaer de conèixer (i força) gent que hi treballa, i personalment no em sento alineat amb els seus criteris lingüístics ni amb alguns altres (especialment de gestió de l'entitat).
A l'espera que es discuteixi més aquest tema, prenc la forma Benvinguts per a les traducció que estic fent en aquest moment. Suposo que caldria considerar per a aquesta discussió en un futur no només els casos com Benvingut sinó també altres com: Esteu segur, etc. Salut!


-- Eulàlia Franquesa Niubó [EMAIL PROTECTED] http://xtec.net/ ~efranqu2/

----------------------------------------------------------------
Podeu consultar els arxius d'aquesta llista o canviar la vostra
subscripció a http://www.softcatala.org/llistes/
----------------------------------------------------------------

Respondre per correu electrònic a