Bones,
 
com era d'esperar, els ha costat (8 anyets :), però finalment el TERMCAT s'ha adonat que amb això de "cibertires" no s'anava enlloc.
 
Hem rebut una consulta seva en què ens diuen:
 

Us escrivim des del TERMCAT, Centre de Terminologia, per demanar-vos assessorament en relació amb el terme cibertira ("Espai publicitari en una pàgina web, generalment de forma rectangular, que permet d'accedir al web de l'anunciant fent-hi clic"). Aquesta va ser la denominació equivalent a banner aprovada pel Consell Supervisor l'any 1998, després d'una sessió de normalització de termes de publicitat. Darrerament, però, hem rebut alguna petició de reconsideració d'aquest cas a favor del manlleu adaptat bàner. Sembla que, contràriament al que semblava fa 8 anys, avui el formant ciber- ha perdut productivitat, i la proposta no acaba de convèncer.

 

Ens aniria molt bé que ens poguéssiu donar la vostra opinió i la d'altres especialistes amb qui potser teniu contacte en relació amb aquesta qüestió. Esteu d'acord amb la necessitat de reconsiderar aquesta denominació? Al marge de l'adaptació del manlleu (bàner), esteu utilitzant alguna altra opció que us sembli satisfactòria?

 

Us agraïm per endavant la col·laboració i esperem els vostres comentaris. Qualsevol informació sobre aquest terme que ens pugueu fer arribar serà benvinguda.

Aprofiteu per a dir-hi  la vostra!

 

Gràcies avançades pels vostres comentaris.

 

Salut,

 

Quico

Respondre per correu electrònic a