Thank you Alex.

I guess the first step is to get my existing hosts back into the cluster.
I'm going to try to manually apply the patch that Yaniv sent over to see if
I can get them back in.

Mark


***
*Mark Steele*
CIO / VP Technical Operations | TelVue Corporation
TelVue - We Share Your Vision
16000 Horizon Way, Suite 100 | Mt. Laurel, NJ 08054
800.885.8886 x128 | mste...@telvue.com | http://www.telvue.com
twitter: http://twitter.com/telvue | facebook:
https://www.facebook.com/telvue

On Sat, Feb 17, 2018 at 7:20 AM, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote:

> For a proper upgrade there are specific steps that you follow for each
> host and the engine.
>
> I usually upgrade the hosts first then the engine. If you have spare
> resources so as to put hosts at maintenance then the upgrade should be
> seamless. Also i think you need to go strp by step: 3.5 -> 3.6 -> 4.0 ...
> etc
>
> In case you have a similar test setup you may try it first there.
>
>
>
> On Feb 17, 2018 14:10, "Mark Steele" <mste...@telvue.com> wrote:
>
>> Thank you very much!
>>
>> Question - is upgrading the ovirt installation a matter of just upgrading
>> the engine? Or are there changes that are pushed down to each host / vm?
>>
>>
>> ***
>> *Mark Steele*
>> CIO / VP Technical Operations | TelVue Corporation
>> TelVue - We Share Your Vision
>> 16000 Horizon Way, Suite 100 | Mt. Laurel, NJ 08054
>> <https://maps.google.com/?q=16000+Horizon+Way,+Suite+100+%7C+Mt.+Laurel,+NJ+08054&entry=gmail&source=g>
>> 800.885.8886 x128 <800%20885%208886> | mste...@telvue.com | http://
>> www.telvue.com
>> twitter: http://twitter.com/telvue | facebook: https://www.facebook
>> .com/telvue
>>
>> On Sat, Feb 17, 2018 at 2:32 AM, Yaniv Kaul <yk...@redhat.com> wrote:
>>
>>>
>>>
>>> On Fri, Feb 16, 2018 at 11:14 PM, Mark Steele <mste...@telvue.com>
>>> wrote:
>>>
>>>> We are using CentOS Linux release 7.0.1406 (Core) and  oVirt Engine
>>>> Version: 3.5.0.1-1.el6
>>>>
>>>
>>> You are seeing https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1444426 ,
>>> which is a result of a default change of libvirt and was fixed in later
>>> versions of oVirt than the one you are using.
>>> See patch https://gerrit.ovirt.org/#/c/76934/ for how it was fixed, you
>>> can probably configure it manually.
>>> Y.
>>>
>>>
>>>>
>>>> We have four other hosts that are running this same configuration
>>>> already. I took one host out of the cluster (forcefully) that was working
>>>> and now it will not add back in either - throwing the same SASL error.
>>>>
>>>> We are looking at downgrading libvirt as I've seen that somewhere else
>>>> - is there another version of RH I should be trying? I have a host I can
>>>> put it on.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> ***
>>>> *Mark Steele*
>>>> CIO / VP Technical Operations | TelVue Corporation
>>>> TelVue - We Share Your Vision
>>>> 16000 Horizon Way, Suite 100 | Mt. Laurel, NJ 08054
>>>> <https://maps.google.com/?q=16000+Horizon+Way,+Suite+100+%7C+Mt.+Laurel,+NJ+08054&entry=gmail&source=g>
>>>> 800.885.8886 x128 <(800)%20885-8886> | mste...@telvue.com | http://
>>>> www.telvue.com
>>>> twitter: http://twitter.com/telvue | facebook: https://www.facebook
>>>> .com/telvue
>>>>
>>>> On Fri, Feb 16, 2018 at 3:31 PM, Yaniv Kaul <yk...@redhat.com> wrote:
>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> On Feb 16, 2018 6:47 PM, "Mark Steele" <mste...@telvue.com> wrote:
>>>>>
>>>>> Hello all,
>>>>>
>>>>> We recently had a network event where we lost access to our storage
>>>>> for a period of time. The Cluster basically shut down all our VM's and in
>>>>> the process we had three HV's that went offline and would not communicate
>>>>> properly with the cluster.
>>>>>
>>>>> We have since completely reinstalled CentOS on the hosts and attempted
>>>>> to install them into the cluster with no joy. We've gotten to the point
>>>>> where we generally get an error message in the web gui:
>>>>>
>>>>>
>>>>> Which EL release and which oVirt release are you using? My guess would
>>>>> be latest EL, with an older oVirt?
>>>>> Y.
>>>>>
>>>>>
>>>>> Stage: Misc Configuration
>>>>> Host hv-ausa-02 installation failed. Command returned failure code 1
>>>>> during SSH session 'root@10.1.90.154'.
>>>>>
>>>>> the following is what we are seeing in the messages log:
>>>>>
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: libvirt: XML-RPC error :
>>>>> authentication failed: authentication failed
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 libvirtd: 2018-02-16 16:39:53.761+0000:
>>>>> 15231: error : virNetSASLSessionListMechanisms:390 : internal error:
>>>>> cannot list SASL mechanisms -4 (SASL(-4): no mechanism available: Internal
>>>>> Error -4 in server.c near line 1757)
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 libvirtd: 2018-02-16 16:39:53.761+0000:
>>>>> 15231: error : remoteDispatchAuthSaslInit:3411 : authentication
>>>>> failed: authentication failed
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 libvirtd: 2018-02-16 16:39:53.761+0000:
>>>>> 15226: error : virNetSocketReadWire:1808 : End of file while reading data:
>>>>> Input/output error
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: libvirt: XML-RPC error :
>>>>> authentication failed: authentication failed
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 libvirtd: 2018-02-16 16:39:53.962+0000:
>>>>> 15233: error : virNetSASLSessionListMechanisms:390 : internal error:
>>>>> cannot list SASL mechanisms -4 (SASL(-4): no mechanism available: Internal
>>>>> Error -4 in server.c near line 1757)
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 libvirtd: 2018-02-16 16:39:53.963+0000:
>>>>> 15233: error : remoteDispatchAuthSaslInit:3411 : authentication
>>>>> failed: authentication failed
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 libvirtd: 2018-02-16 16:39:53.963+0000:
>>>>> 15226: error : virNetSocketReadWire:1808 : End of file while reading data:
>>>>> Input/output error
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: libvirt: XML-RPC error :
>>>>> authentication failed: authentication failed
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: Traceback (most recent call
>>>>> last):
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: File "/usr/bin/vdsm-tool", line
>>>>> 219, in main
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: return
>>>>> tool_command[cmd]["command"](*args)
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: File
>>>>> "/usr/lib/python2.7/site-packages/vdsm/tool/upgrade_300_networks.py",
>>>>> line 83, in upgrade_networks
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: networks = netinfo.networks()
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: File
>>>>> "/usr/lib/python2.7/site-packages/vdsm/netinfo.py", line 112, in
>>>>> networks
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: conn = libvirtconnection.get()
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: File
>>>>> "/usr/lib/python2.7/site-packages/vdsm/libvirtconnection.py", line
>>>>> 159, in get
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: conn = _open_qemu_connection()
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: File
>>>>> "/usr/lib/python2.7/site-packages/vdsm/libvirtconnection.py", line
>>>>> 95, in _open_qemu_connection
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: return utils.retry(libvirtOpen,
>>>>> timeout=10, sleep=0.2)
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: File
>>>>> "/usr/lib/python2.7/site-packages/vdsm/utils.py", line 1108, in retry
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: return func()
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: File
>>>>> "/usr/lib64/python2.7/site-packages/libvirt.py", line 105, in openAuth
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: if ret is None:raise
>>>>> libvirtError('virConnectOpenAuth() failed')
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: libvirtError: authentication
>>>>> failed: authentication failed
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 systemd: vdsm-network.service: control
>>>>> process exited, code=exited status=1
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 systemd: Failed to start Virtual Desktop
>>>>> Server Manager network restoration.
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 systemd: Dependency failed for Virtual
>>>>> Desktop Server Manager.
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 systemd: Job vdsmd.service/start failed
>>>>> with result 'dependency'.
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 systemd: Unit vdsm-network.service entered
>>>>> failed state.
>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 systemd: vdsm-network.service failed.
>>>>> Feb 16 11:40:01 hv-ausa-02 systemd: Started Session 10 of user root.
>>>>> Feb 16 11:40:01 hv-ausa-02 systemd: Starting Session 10 of user root.
>>>>> Feb 16 11:40:01 hv-ausa-02 systemd: Started Session 11 of user root.
>>>>> Feb 16 11:40:01 hv-ausa-02 systemd: Starting Session 11 of user root.
>>>>>
>>>>> Can someone point me in the right direction to resolve this - it seems
>>>>> to be a SASL issue perhaps?
>>>>>
>>>>> ***
>>>>> *Mark Steele*
>>>>> CIO / VP Technical Operations | TelVue Corporation
>>>>> TelVue - We Share Your Vision
>>>>> 16000 Horizon Way, Suite 100 | Mt. Laurel, NJ 08054
>>>>> <https://maps.google.com/?q=16000+Horizon+Way,+Suite+100+%7C+Mt.+Laurel,+NJ+08054&entry=gmail&source=g>
>>>>> 800.885.8886 x128 <(800)%20885-8886> | mste...@telvue.com | http://
>>>>> www.telvue.com
>>>>> twitter: http://twitter.com/telvue | facebook: https://www.facebook
>>>>> .com/telvue
>>>>>
>>>>> _______________________________________________
>>>>> Users mailing list
>>>>> Users@ovirt.org
>>>>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>> _______________________________________________
>> Users mailing list
>> Users@ovirt.org
>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>
>>
_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to