On Tue, Feb 20, 2018 at 12:52 PM, Mark Steele <mste...@telvue.com> wrote:

> ‚ÄčIs it possible that the HostedEngine became corrupted somehow and that is
> preventing us from adding hosts?
>

I doubt that.
I still suspect the libvirt auth. issue.
Nevertheless, as commented more than once, you are running on somewhat old
version with a recent CentOS version. Not sure this combination is tested
or anyone's running it.


>
> Is creating a new hosted engine an option?
>

You could backup and restore to a new HE.
Y.


>
>
> ***
> *Mark Steele*
> CIO / VP Technical Operations | TelVue Corporation
> TelVue - We Share Your Vision
> 16000 Horizon Way, Suite 100 | Mt. Laurel, NJ 08054
> <https://maps.google.com/?q=16000+Horizon+Way,+Suite+100+%7C+Mt.+Laurel,+NJ+08054&entry=gmail&source=g>
> 800.885.8886 x128 <(800)%20885-8886> | mste...@telvue.com | http://
> www.telvue.com
> twitter: http://twitter.com/telvue | facebook: https://www.
> facebook.com/telvue
>
> On Mon, Feb 19, 2018 at 9:55 AM, Mark Steele <mste...@telvue.com> wrote:
>
>> At this point I'm wondering if there is anyone in the community that
>> freelances and would be willing to provide remote support to resolve this
>> issue?
>>
>> We are running with 1/2 our normal hosts, and not being able to add
>> anymore back into the cluster is a serious problem.
>>
>> Best regards,
>>
>>
>> ***
>> *Mark Steele*
>> CIO / VP Technical Operations | TelVue Corporation
>> TelVue - We Share Your Vision
>> 16000 Horizon Way, Suite 100 | Mt. Laurel, NJ 08054
>> <https://maps.google.com/?q=16000+Horizon+Way,+Suite+100+%7C+Mt.+Laurel,+NJ+08054&entry=gmail&source=g>
>> 800.885.8886 x128 <(800)%20885-8886> | mste...@telvue.com | http://
>> www.telvue.com
>> twitter: http://twitter.com/telvue | facebook: https://www.facebook
>> .com/telvue
>>
>> On Sat, Feb 17, 2018 at 12:53 PM, Mark Steele <mste...@telvue.com> wrote:
>>
>>> Yaniv,
>>>
>>> I have one of my developers assisting me and we are continuing to run
>>> into issues. This is a note from him:
>>>
>>> Hi, I'm trying to add a host to ovirt, but I'm running into package
>>> dependency problems. I have existing hosts that are working and integrated
>>> properly, and inspecting those, I am able to match the packages between the
>>> new host and the existing, but when I then try to add the new host to
>>> ovirt, it fails on reinstall because it's trying to install packages that
>>> are later versions. does the installation run list from ovirt-release35
>>> 002-1 have unspecified versions? The working hosts use libvirt-1.1.1-29,
>>> and vdsm-4.16.7, but it's trying to install vdsm-4.16.30, which requires a
>>> higher version of libvirt, at which point, the installation fails. is there
>>> some way I can specify which package versions the ovirt install procedure
>>> uses? or better yet, skip the package management step entirely?
>>>
>>>
>>> ***
>>> *Mark Steele*
>>> CIO / VP Technical Operations | TelVue Corporation
>>> TelVue - We Share Your Vision
>>> 16000 Horizon Way, Suite 100 | Mt. Laurel, NJ 08054
>>> <https://maps.google.com/?q=16000+Horizon+Way,+Suite+100+%7C+Mt.+Laurel,+NJ+08054&entry=gmail&source=g>
>>> 800.885.8886 x128 <(800)%20885-8886> | mste...@telvue.com | http://
>>> www.telvue.com
>>> twitter: http://twitter.com/telvue | facebook: https://www.facebook
>>> .com/telvue
>>>
>>> On Sat, Feb 17, 2018 at 2:32 AM, Yaniv Kaul <yk...@redhat.com> wrote:
>>>
>>>>
>>>>
>>>> On Fri, Feb 16, 2018 at 11:14 PM, Mark Steele <mste...@telvue.com>
>>>> wrote:
>>>>
>>>>> We are using CentOS Linux release 7.0.1406 (Core) and  oVirt Engine
>>>>> Version: 3.5.0.1-1.el6
>>>>>
>>>>
>>>> You are seeing https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1444426 ,
>>>> which is a result of a default change of libvirt and was fixed in later
>>>> versions of oVirt than the one you are using.
>>>> See patch https://gerrit.ovirt.org/#/c/76934/ for how it was fixed,
>>>> you can probably configure it manually.
>>>> Y.
>>>>
>>>>
>>>>>
>>>>> We have four other hosts that are running this same configuration
>>>>> already. I took one host out of the cluster (forcefully) that was working
>>>>> and now it will not add back in either - throwing the same SASL error.
>>>>>
>>>>> We are looking at downgrading libvirt as I've seen that somewhere else
>>>>> - is there another version of RH I should be trying? I have a host I can
>>>>> put it on.
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> ***
>>>>> *Mark Steele*
>>>>> CIO / VP Technical Operations | TelVue Corporation
>>>>> TelVue - We Share Your Vision
>>>>> 16000 Horizon Way, Suite 100 | Mt. Laurel, NJ 08054
>>>>> <https://maps.google.com/?q=16000+Horizon+Way,+Suite+100+%7C+Mt.+Laurel,+NJ+08054&entry=gmail&source=g>
>>>>> 800.885.8886 x128 <(800)%20885-8886> | mste...@telvue.com | http://
>>>>> www.telvue.com
>>>>> twitter: http://twitter.com/telvue | facebook: https://www.facebook
>>>>> .com/telvue
>>>>>
>>>>> On Fri, Feb 16, 2018 at 3:31 PM, Yaniv Kaul <yk...@redhat.com> wrote:
>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> On Feb 16, 2018 6:47 PM, "Mark Steele" <mste...@telvue.com> wrote:
>>>>>>
>>>>>> Hello all,
>>>>>>
>>>>>> We recently had a network event where we lost access to our storage
>>>>>> for a period of time. The Cluster basically shut down all our VM's and in
>>>>>> the process we had three HV's that went offline and would not communicate
>>>>>> properly with the cluster.
>>>>>>
>>>>>> We have since completely reinstalled CentOS on the hosts and
>>>>>> attempted to install them into the cluster with no joy. We've gotten to 
>>>>>> the
>>>>>> point where we generally get an error message in the web gui:
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Which EL release and which oVirt release are you using? My guess
>>>>>> would be latest EL, with an older oVirt?
>>>>>> Y.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Stage: Misc Configuration
>>>>>> Host hv-ausa-02 installation failed. Command returned failure code 1
>>>>>> during SSH session 'root@10.1.90.154'.
>>>>>>
>>>>>> the following is what we are seeing in the messages log:
>>>>>>
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: libvirt: XML-RPC error :
>>>>>> authentication failed: authentication failed
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 libvirtd: 2018-02-16 16:39:53.761+0000:
>>>>>> 15231: error : virNetSASLSessionListMechanisms:390 : internal error:
>>>>>> cannot list SASL mechanisms -4 (SASL(-4): no mechanism available: 
>>>>>> Internal
>>>>>> Error -4 in server.c near line 1757)
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 libvirtd: 2018-02-16 16:39:53.761+0000:
>>>>>> 15231: error : remoteDispatchAuthSaslInit:3411 : authentication
>>>>>> failed: authentication failed
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 libvirtd: 2018-02-16 16:39:53.761+0000:
>>>>>> 15226: error : virNetSocketReadWire:1808 : End of file while reading 
>>>>>> data:
>>>>>> Input/output error
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: libvirt: XML-RPC error :
>>>>>> authentication failed: authentication failed
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 libvirtd: 2018-02-16 16:39:53.962+0000:
>>>>>> 15233: error : virNetSASLSessionListMechanisms:390 : internal error:
>>>>>> cannot list SASL mechanisms -4 (SASL(-4): no mechanism available: 
>>>>>> Internal
>>>>>> Error -4 in server.c near line 1757)
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 libvirtd: 2018-02-16 16:39:53.963+0000:
>>>>>> 15233: error : remoteDispatchAuthSaslInit:3411 : authentication
>>>>>> failed: authentication failed
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 libvirtd: 2018-02-16 16:39:53.963+0000:
>>>>>> 15226: error : virNetSocketReadWire:1808 : End of file while reading 
>>>>>> data:
>>>>>> Input/output error
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: libvirt: XML-RPC error :
>>>>>> authentication failed: authentication failed
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: Traceback (most recent call
>>>>>> last):
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: File "/usr/bin/vdsm-tool", line
>>>>>> 219, in main
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: return
>>>>>> tool_command[cmd]["command"](*args)
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: File
>>>>>> "/usr/lib/python2.7/site-packages/vdsm/tool/upgrade_300_networks.py",
>>>>>> line 83, in upgrade_networks
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: networks = netinfo.networks()
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: File
>>>>>> "/usr/lib/python2.7/site-packages/vdsm/netinfo.py", line 112, in
>>>>>> networks
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: conn = libvirtconnection.get()
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: File
>>>>>> "/usr/lib/python2.7/site-packages/vdsm/libvirtconnection.py", line
>>>>>> 159, in get
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: conn = _open_qemu_connection()
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: File
>>>>>> "/usr/lib/python2.7/site-packages/vdsm/libvirtconnection.py", line
>>>>>> 95, in _open_qemu_connection
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: return utils.retry(libvirtOpen,
>>>>>> timeout=10, sleep=0.2)
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: File
>>>>>> "/usr/lib/python2.7/site-packages/vdsm/utils.py", line 1108, in retry
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: return func()
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: File
>>>>>> "/usr/lib64/python2.7/site-packages/libvirt.py", line 105, in
>>>>>> openAuth
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: if ret is None:raise
>>>>>> libvirtError('virConnectOpenAuth() failed')
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 vdsm-tool: libvirtError: authentication
>>>>>> failed: authentication failed
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 systemd: vdsm-network.service: control
>>>>>> process exited, code=exited status=1
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 systemd: Failed to start Virtual Desktop
>>>>>> Server Manager network restoration.
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 systemd: Dependency failed for Virtual
>>>>>> Desktop Server Manager.
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 systemd: Job vdsmd.service/start failed
>>>>>> with result 'dependency'.
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 systemd: Unit vdsm-network.service entered
>>>>>> failed state.
>>>>>> Feb 16 11:39:53 hv-ausa-02 systemd: vdsm-network.service failed.
>>>>>> Feb 16 11:40:01 hv-ausa-02 systemd: Started Session 10 of user root.
>>>>>> Feb 16 11:40:01 hv-ausa-02 systemd: Starting Session 10 of user root.
>>>>>> Feb 16 11:40:01 hv-ausa-02 systemd: Started Session 11 of user root.
>>>>>> Feb 16 11:40:01 hv-ausa-02 systemd: Starting Session 11 of user root.
>>>>>>
>>>>>> Can someone point me in the right direction to resolve this - it
>>>>>> seems to be a SASL issue perhaps?
>>>>>>
>>>>>> ***
>>>>>> *Mark Steele*
>>>>>> CIO / VP Technical Operations | TelVue Corporation
>>>>>> TelVue - We Share Your Vision
>>>>>> 16000 Horizon Way, Suite 100 | Mt. Laurel, NJ 08054
>>>>>> <https://maps.google.com/?q=16000+Horizon+Way,+Suite+100+%7C+Mt.+Laurel,+NJ+08054&entry=gmail&source=g>
>>>>>> 800.885.8886 x128 <(800)%20885-8886> | mste...@telvue.com | http://
>>>>>> www.telvue.com
>>>>>> twitter: http://twitter.com/telvue | facebook: https://www.facebook
>>>>>> .com/telvue
>>>>>>
>>>>>> _______________________________________________
>>>>>> Users mailing list
>>>>>> Users@ovirt.org
>>>>>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>
_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to