Chadd,

  That is a Trango command and it does turn arp off. I have both worlds here
- - bridged and routed and I have never had any of my TLink 10's to do that
to me. I am not saying that's not your problem - I am just saying I have
never had that issue. We have many more than 300 traversing Tlink10
backhauls today - - - 

What firmware are you running? Is there a certain time of the day things go
awry? A certain temp? Is there a pps correlation? What is each Tlink plugged
in to?



Mac 


-----Original Message-----
From: [EMAIL PROTECTED] [mailto:[EMAIL PROTECTED] On
Behalf Of Todd Barber
Sent: Wednesday, December 20, 2006 12:56 AM
To: 'WISPA General List'
Subject: RE: [WISPA] Strange network issues "crosspost"

Mac,

We tried that but it didn't totally resolve the issue.  Chadd, I would guess
it was around 100.

Todd Barber
Skylink Broadband Internet
[EMAIL PROTECTED]
970-454-9499


-----Original Message-----
From: [EMAIL PROTECTED] [mailto:[EMAIL PROTECTED] On
Behalf Of Mac Dearman
Sent: Tuesday, December 19, 2006 8:09 PM
To: 'WISPA General List'
Subject: RE: [WISPA] Strange network issues "crosspost"

telnet: 

arp -bcast off



Mac 



-----Original Message-----
From: [EMAIL PROTECTED] [mailto:[EMAIL PROTECTED] On
Behalf Of Todd Barber
Sent: Tuesday, December 19, 2006 8:01 PM
To: 'WISPA General List'
Subject: RE: [WISPA] Strange network issues "crosspost"

Chadd,

We experienced similar issues when our network was entirely bridged.  The
root of the problem turned out to be the ARP table in the Trangos we were
using as are primary BHs.

Once the number of clients behind the Trangos exceeded a certain limit the
ARP table gets corrupted.  Trango does not have a fix for this issue.

As a temporary fix you can set up a script to reset the ARP table in the
Trangos on a regular basis.  The command line for the 5800 and 5830 units is
"maclist reset".

We have moved to a mostly routed network which has greatly reduced the
number of MAC addresses seen by the Trangos.  This fixed the problem.   

Todd Barber
Skylink Broadband Internet
[EMAIL PROTECTED]
970-454-9499

-----Original Message-----
From: [EMAIL PROTECTED] [mailto:[EMAIL PROTECTED] On
Behalf Of Chadd Thompson
Sent: Tuesday, December 19, 2006 4:00 PM
To: 'WISPA General List'
Subject: [WISPA] Strange network issues "crosspost"

Sorry to cross post this guys but I am looking for suggestions and wasn't
sure if everyone is on both lists.


I have been having an intermittent problem the last few days. A few of my
AP's and CPE's will stop responding. These are a mixture of brands, Trango,
MT, Brilan, they are on different network segments, different frequencies. 

The strange thing that not all the radios on the segment will have problems
only some, and even more odd is that an AP can stop responding but you can
still access some of the CPE's associated with it and they will pass traffic
fine. In any case a reboot of the backhaul that feeds each individual
segment will bring them all back up again for a random amount of time. I
have checked the BH links when things start going haywire and can't seem to
find any issues, no oddball traffic, packets per second seem fine. Also my
ARP tables seem to be fine when this happens, but I haven't tried to flush
my ARP when I have the issue.

Everything is currently "and has been for 4 yrs" bridged and it is getting
to the point where I need to break down and start setting up routing at each
of my POPs. I had thought it may be a bridge loop, but if that was the case
I wouldn't think the segment would operate fine for a while after a Backhaul
reboot.

I am looking for suggestions of other things I may/should be checking and or
looking at.

Thanks,
Chadd


-- 
WISPA Wireless List: wireless@wispa.org

Subscribe/Unsubscribe:
http://lists.wispa.org/mailman/listinfo/wireless

Archives: http://lists.wispa.org/pipermail/wireless/



-- 
No virus found in this incoming message.
Checked by AVG Free Edition.
Version: 7.5.432 / Virus Database: 268.15.25/593 - Release Date: 12/19/2006
1:17 PM



-- 
WISPA Wireless List: wireless@wispa.org

Subscribe/Unsubscribe:
http://lists.wispa.org/mailman/listinfo/wireless

Archives: http://lists.wispa.org/pipermail/wireless/

-- 
WISPA Wireless List: wireless@wispa.org

Subscribe/Unsubscribe:
http://lists.wispa.org/mailman/listinfo/wireless

Archives: http://lists.wispa.org/pipermail/wireless/



-- 
No virus found in this incoming message.
Checked by AVG Free Edition.
Version: 7.5.432 / Virus Database: 268.15.25/593 - Release Date: 12/19/2006
1:17 PM



-- 
WISPA Wireless List: wireless@wispa.org

Subscribe/Unsubscribe:
http://lists.wispa.org/mailman/listinfo/wireless

Archives: http://lists.wispa.org/pipermail/wireless/

-- 
WISPA Wireless List: wireless@wispa.org

Subscribe/Unsubscribe:
http://lists.wispa.org/mailman/listinfo/wireless

Archives: http://lists.wispa.org/pipermail/wireless/

Reply via email to