Sitten dägää.

Trafiikki-museoiden asiakaslehti haastattelee Tampereen Radion 90-vuotisjuhlien ja aiheeseen liittyvän näyttelyn (Mediamuseo Rupriikki) tiimoilta kansikuvapoika M.A.Nummista.

Numminen muistelee, kuinka kymmenenvuotiaana Somerolla hän oli rakentanut jo ensimmäisen radiovastaanottimensa. "Tein sen Fazerin vanerisesta marmeladilaatikosta, muistaakseni se oli kaksiputkinen."

Sitten isommat pojat opettivat, että jazz on hienoa. Ylen vähäinen jazz-anti ei enää riittänyt. "Tuumin, että nyt oli haettava Voice Of American lyhytaaltolähetykset jostakin." Jazz-innostuksen syventyessä Mauri Antero rakensi kolmeputkisen radion, jotta Willis Conoverin ääni olisi kuulunut paremmin. "Siinä oli kunnon maadoituskin."

Lukiolaisaikana vaatimukset kasvoivat entisestään. "Silloin tein pianistiystäväni Kullervo Auran kanssa oikein kunnon liikennevastaanottimen. Sen olen lahjoittanut Tekniikan Museoon."

Lehden sivulla 5 näkyykin kuva Nummisen liikennevastaanottimesta, jonka design on pelkistetyn pohjoismaisen yksinkertaista mallia. Tarina ei valitettavasti kerro, oliko vastaanotin M.A.N.-merkkinen.

Trafiikki-lehden nro 16 muuta antia Nummisen kainalojuttuina ovat mm. kuvaus radiopioneeri Arvi Hauvosen vaiheista, Tampereen Radion historia, ja kutsu juhlaseminaariin 1.11.2013 Tampereen yliopistossa.

73's JLN


___________________________________________________________________________________
DX mailing list
DX@hard-core-dx.com
http://montreal.kotalampi.com/mailman/listinfo/dx
_______________________________________________

THE INFORMATION IN THIS ARTICLE IS FREE. It may be copied, distributed
and/or modified under the conditions set down in the Design Science License
published by Michael Stutz at http://www.gnu.org/licenses/dsl.html

Reply via email to