Hello all

     I am not sure if i understand correctly how the D0 work between hal 
and TB5&TB6

What I have currently is:

- Axis gui loads and displays with no errors

- 3 stepper motors configured and turning on command

- 24volts supplied to pin 5 of TB1 Ground to pin 8 of TB1 I also measure 
24 volts between pin 8 Ground and pins 1 2 3 and 4 of TB1

- I do not get any measurable voltage between ground pin 8 of TB1 and 
any of the pins on TB5 & TB6 regardless of weather the check boxes for 
coolant are checked or not in the GUi

If I understand this correctly i would expect 24 volts from the field 
power on the active DO when the check box for coolant is checked. Is 
this assumption wrong??

How do the physical pins of TB5 & TB6 relate to the pin numbers in .hal??

Below is the .hal section regarding external signals. Is there some 
thing wrong here with the syntax?

thanks linden


# external output signals

# --- COOLANT-FLOOD ---
setp hm2_7i76e.0.gpio.049.is_output true
net coolant-flood hm2_7i76e.0.gpio.049.out


# --- COOLANT-MIST ---
setp hm2_7i76e.0.gpio.050.is_output true
net coolant-mist hm2_7i76e.0.gpio.050.out

# external input signals

# --- HOME-X ---
net home-x     <=  hm2_7i76e.0.gpio.021.in

# --- HOME-Y ---
net home-y     <=  hm2_7i76e.0.gpio.022.in

# --- HOME-Z ---
net home-z     <=  hm2_7i76e.0.gpio.023.in




-- 
Sent from my Android device with K-9 Mail. Please excuse my brevity.


_______________________________________________
Emc-users mailing list
Emc-users@lists.sourceforge.net
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/emc-users

Reply via email to