On Sunday 01 August 2010 23:43:01 Alexey A Bukreev wrote:
> On 31.07.2010 23:43, Hans Petter Selasky wrote:
> > Can you compile the kernel with "options USB_DEBUG". Then set the
> > following
> > debug variable:
> > 
> > sysctl hw.usb.ural.debug=15
> > 
> > What is printed in dmesg, when you try to activate the wlan0?
> > 
> > --HPS
> 
> I compiled kernel with "options USB_DEBUG", set hw.usb.ural.debug to 15,
> inputed into console "ifconfig wlan0 create wlandev ural0".
> 
> There are no messages in dmesg or 1st console. dmesg ends with string
> "rl0: link state changed to UP"
> 
> In "top" process ifconfig uses 100% of CPU core. If you wish I can send
> you the photo of "top".
> 
> After 10 minutes there several messages displays on dmesg:
> 
>     Aug  2 01:25:46 lepis kernel: calcru: runtime went backwards from
>     1506 usec to 1483 usec for pid 1358 (csh)
>     Aug  2 01:25:46 lepis kernel: calcru: runtime went backwards from
>     414 usec to 344 usec for pid 1317 (inetd)
>     Aug  2 01:25:46 lepis kernel: calcru: runtime went backwards from
>     734 usec to 610 usec for pid 1277 (sendmail)
>     Aug  2 01:25:46 lepis kernel: calcru: runtime went backwards from
>     544 usec to 452 usec for pid 1277 (sendmail)
>     Aug  2 01:25:46 lepis kernel: calcru: runtime went backwards from
>     537 usec to 446 usec for pid 1273 (sendmail)
>     Aug  2 01:25:46 lepis kernel: calcru: runtime went backwards from
>     687 usec to 570 usec for pid 1257 (sshd)
>     Aug  2 01:25:46 lepis kernel: calcru: runtime went backwards from
>     4830 usec to 4629 usec for pid 966 (syslogd)
>     Aug  2 01:25:46 lepis kernel: calcru: runtime went backwards from
>     304 usec to 253 usec for pid 811 (devd)
>     Aug  2 01:25:46 lepis kernel: calcru: runtime went backwards from
>     7516 usec to 6244 usec for pid 811 (devd)
>     Aug  2 01:25:46 lepis kernel: calcru: runtime went backwards from
>     18540 usec to 17888 usec for pid 4 (g_down)
>     Aug  2 01:25:46 lepis kernel: calcru: runtime went backwards from
>     949398 usec to 793650 usec for pid 1 (init)
>     Aug  2 01:25:46 lepis kernel: calcru: runtime went backwards from
>     5350 usec to 4664 usec for pid 0 (kernel)
> 
> 
> On 7.3-STABLE on the same computer I have the same messages, but all
> works normally:
> 
>     calcru: runtime went backwards from 193 usec to 160 usec for pid 128
>     (adjkerntz)
>     calcru: runtime went backwards from 24328 usec to 20212 usec for pid
>     30 (usbtask-dr)
>     calcru: runtime went backwards from 633 usec to 560 usec for pid 24
>     (swi6: task queue)
>     calcru: runtime went backwards from 5000 usec to 4622 usec for pid 0
>     (swapper)

Hi,

Try to enter the debugger from the console by pressing CTRL+ALT+ESC. Use bt to 
get the backtrace. Then backtrace the ifconfig process. Figure out where it 
gets stuck.

Did you run:

sysctl hw.usb.ural.debug=15

--HPS
_______________________________________________
freebsd-usb@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-usb
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to