On 20/01/2017 16:43, The Doctor wrote:
On Fri, Jan 20, 2017 at 07:20:15PM +0300, Andrey V. Elsukov wrote:
On 20.01.2017 18:57, Trond Endrest??l wrote:
Here is the situation:
I have a VPS server from a well reputed provider (and they deserve the
reputation), running FreeBSD 11 stable x64 under Xen Full Virtualization
(HVM). I have the xn0 interface which is working fine. I intend to use VIMAGE,
so I compiled the kernel, added cloned_interface="bridge0" and restarted the
server. But as soon as I am attaching the xn0 to bridge0, the kernel is
panicking and the server restarting.
Any suggestion/pointer/test-instruction is highly appreciated.
The code crashes at line 427 of sys/netinet/if_ether.c:

   ARPSTAT_INC(txrequests);

See
https://svnweb.freebsd.org/base/stable/11/sys/netinet/if_ether.c?view=annotate#l427

stable/11 has problems accounting the outgoing octets of any xn
interface, although this isn't connected to your case.

Just to rule out any uncertainty, try this patch:

https://svnweb.freebsd.org/base?view=revision&revision=308126

See PR 213439,
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=213439

Note, I'm not a developer nor a committer, just a humble sysadmin.
This problem is unrelated. ARP statistics is global and isn't related to
some specific interface. IMHO, the kernel panics due to missing VNET
context. As I see from the code in sys/dev/xen, it is not capable with
VIMAGE.

--
WBR, Andrey V. Elsukov
Still we need to address this issue!

Even here in FreeBSD-11 stable I see crashing
of the bhyve.

What I need to help you is what is needed for running gdb ../bhyve ../bhyve.core

Apologies, but I might be missing something here. I am not trying to run bhyve, bhyve is not crashing. FreeBSD 11 in my case (FreeBSD testBox.test.domain 11.0-STABLE FreeBSD 11.0-STABLE #0 r312349: Fri Jan 20 12:29:17 GMT 2017 r...@testbox.test.domain:/usr/obj/usr/src/sys/vnet-test amd64) is running on a Xen HVM, and as I am trying to attach bridge0 to any interface (either xn0, or epair0a, or so on), the server is crashing and rebooting. I had the line ifconfig_bridge0="addm xn0 addm epair0a up" on the /etc/rc.conf , and the server went into an infinite crash-reboot loop.

What I would like to have, if possible, is running FreeBSD 11 stable on the server, use vnet/vimage for my jails so I can isolate each of them from one another.

Currently I am building world with the patch suggested by Trond (started that before I read the mail from Andrey). But if that is unlikely to bring a solution, that would mean most people on VPS with jails that are using Xen are going to suffer from any upgrade to 11 (or having new servers running 11) -- which is definitely undesirable.

If anyone would like me to run further test on the box, please let me know what you'd like me to run, and I can come back with the response. Having a reliable/stable solution is the objective from my end.

Thanks to all for your suggestions/comments.

Regards
SK
_______________________________________________
freebsd-virtualization@freebsd.org mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-virtualization
To unsubscribe, send any mail to 
"freebsd-virtualization-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to